Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 13 от 9.II

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 9 ОТ 2005 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪЗДАВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР НА ОБЕКТИТЕ С ОБЩЕСТВЕНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, КОНТРОЛИРАНИ ОТ РЕГИОНАЛНИТЕ ЗДРАВНИ ИНСПЕКЦИИ (ДВ, БР. 28 ОТ 2005 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 9 ОТ 2005 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪЗДАВАНЕ И ПОДДЪРЖАНЕ НА ПУБЛИЧЕН РЕГИСТЪР НА ОБЕКТИТЕ С ОБЩЕСТВЕНО ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ, КОНТРОЛИРАНИ ОТ РЕГИОНАЛНИТЕ ЗДРАВНИ ИНСПЕКЦИИ (ДВ, БР. 28 ОТ 2005 Г.)

Издадена от министъра за здравеопазването

Обн. ДВ. бр.13 от 9 Февруари 2018г.

§ 1. Създава се раздел V:

"Раздел V

Национална информационна система на обектите с излъчващи съоръжения

Чл. 13. (1) Министерството на здравеопазването създава и поддържа на национално ниво електронна информационна система за обектите с излъчващи съоръжения по код 46 от приложение № 1, източници на електромагнитни полета, и нивата на излъчване.

(2) Информационната система по ал. 1 се създава и поддържа като интернет базирана информационна система.

(3) В информационната система по ал. 1 се вписват най-малко данни за:

1. обекта - наименование, местоположение, вид;

2. лицето, открило обекта - наименование, ЕИК, адрес на управление;

3. измерена моментна стойност на плътността на мощност на електромагнитното поле.

(4) Данните по ал. 3, т. 1 и 3 са публични.

Чл. 14. (1) Данните по чл. 13, ал. 3 се регистрират в информационната система по електронен път от определени за целта длъжностни лица в РЗИ.

(2) Данните по чл. 13, ал. 3 се регистрират в информационната система в 10-дневен срок от вписване на обекта с излъчващи съоръжения в регистъра на обектите с обществено предназначение.

(3) При вписване на промени за обект с излъчващи съоръжения в регистъра на обектите с обществено предназначение данните по чл. 13, ал. 3 се актуализират в 10-дневен срок от вписването.

(4) При извършване на систематичен и насочен здравен контрол и/или мониторинг за обект с излъчващи съоръжения данните по чл. 13, ал. 3, т. 3 се актуализират в 10-дневен срок от получаване на резултатите за измерени стойности на нивата на електромагнитното излъчване.

(5) При заличаване на регистрацията на обект с излъчващи съоръжения от регистъра на обектите с обществено предназначение данните по чл. 13, ал. 3 се заличават от информационната система в 10-дневен срок от заличаването на регистрацията."

Преходни разпоредби

§ 2. Обектите с излъчващи съоръжения, вписани в регистъра на обектите с обществено предназначение преди влизане в сила на тази наредба, се вписват служебно от РЗИ в Националната информационна система на обектите с излъчващи съоръжения в срок до 28.02.2018 г.

Промени настройката на бисквитките