Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 36 от 27.IV

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-22 ОТ 2010 Г. ЗА ПОЛЗВАНЕ ПОД НАЕМ НА ИМОТИ ОТ ЖИЛИЩНИЯ ФОНД НА МО И ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА КОМПЕНСАЦИОННИ СУМИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ПРИ УСЛОВИЯТА НА СВОБОДНО ДОГОВАРЯНЕ (ДВ,

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-22 ОТ 2010 Г. ЗА ПОЛЗВАНЕ ПОД НАЕМ НА ИМОТИ ОТ ЖИЛИЩНИЯ ФОНД НА МО И ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА КОМПЕНСАЦИОННИ СУМИ НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ, КОИТО ЖИВЕЯТ ПРИ УСЛОВИЯТА НА СВОБОДНО ДОГОВАРЯНЕ (ДВ, БР. 62 ОТ 2010 Г.)

В сила от 27.04.2018 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.36 от 27 Април 2018г.

§ 1. В чл. 7, ал. 2 т. 6 се отменя.

§ 2. В чл. 16, ал. 2 след думите "имот извън обявените по реда на чл. 34, ал. 4" се поставя запетая и се добавя "съответстващ на максималните нормативи за жилищно задоволяване по чл. 13, ал. 1".

§ 3. В чл. 31, ал. 3 думите "слушатели/докторанти в редовна форма на обучение от Военна академия "Г. С. Раковски" се заменят със "слушатели/докторанти в редовна форма на обучение от военните академии и курсанти от висшите военни училища".

§ 4. В чл. 36, ал. 3 думите "слушатели/докторанти в редовна форма на обучение от Военна академия "Г. С. Раковски" се заменят със "слушатели/докторанти в редовна форма на обучение от военните академии и курсанти от висшите военни училища".

§ 5. В чл. 40, ал. 1, т. 2 след думите "предложеното му" се добавят думите "по реда на чл. 16, ал. 1".

§ 6. В § 1, т. 6 от допълнителната разпоредба се правят следните изменения:

1. Буква "б" се изменя, както следва:

"б) за структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната - ръководителите им и техните заместници, главните секретари, директори на дирекции, директорите на регионалните служби "Военна полиция", началниците на многопрофилните болници за активно лечение и техните заместници, началниците на клиники и катедри и началниците на болниците за продължително лечение и рехабилитация към Военномедицинската академия, началниците на факултети и катедри във военни академии и висшите военни училища, командирите (началниците) на самостоятелни военни формирования на длъжности, изискващи военно звание "полковник" ("капитан I ранг");".

2. Буква "в" се изменя, както следва:

"в) за Българската армия - командири на полкове, бригади, бази, флотилия, пунктове за базиране и приравнени на тях командири (началници) на самостоятелни военни формирования на длъжности, изискващи военно звание "полковник" ("капитан I ранг"), техните заместници и началниците на щаб, както и от началник на отдел (канцелария, инспекция) и по-високи в Съвместно командване на силите, командвания на Сухопътните войски, Военновъздушните сили и Военноморските сили."

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките