Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 45 от 7.VI

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ КЪМ ДОПЪЛНИТЕЛНИЯ ПРОТОКОЛ КЪМ ВСЕМИРНАТА ПОЩЕНСКА КОНВЕНЦИЯ (Ратифициран със закон, приет от 44-то Народно събрание на 8 май 2019 г. - ДВ, бр. 41 от 2019 г. В сила за Република България от 1 юли 2019 г.)

 

ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ КЪМ ДОПЪЛНИТЕЛНИЯ ПРОТОКОЛ КЪМ ВСЕМИРНАТА ПОЩЕНСКА КОНВЕНЦИЯ

(Ратифициран със закон, приет от 44-то Народно събрание на 8 май 2019 г. - ДВ, бр. 41 от 2019 г. В сила за Република България от 1 юли 2019 г.)

Издаден от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията

Обн. ДВ. бр.45 от 7 Юни 2019г.

В момента на подписването на Допълнителния протокол към Всемирната пощенска конвенция, сключена днес, долуподписаните пълномощни представители на страните-членки на Всемирния пощенски съюз се споразумяха за следното:

Член І

(Изменя Член VI на Допълнителния протокол към Всемирната пощенска конвенция)

Основни услуги


1. Независимо от разпоредбите на член 17 Австралия не приема разширението на основните услуги да включва пощенските колети.

2. Разпоредбите на член 17.2.4 не се прилагат в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, чието национално законодателство налага по-ниско ограничение в теглото. Законодателството в Обединеното кралство Великобритания и Северна Ирландия, което се отнася до здравето и сигурността, ограничава теглото на пощенските чували до максимум 20 килограма.

3. В отклонение от член 17.2.4 Азербайджан, Казахстан, Киргизстан и Узбекистан имат право да ограничат до 20 кг максималното тегло на входящи и изходящи чували "М".

4. Независимо от разпоредбите на член 17 Исландия си запазва правото да приема пратки за незрящи и слабовиждащи лица само до степента, предвидена в националното ѝ законодателство.

В уверение на което пълномощните представители, посочени по-долу, съставиха настоящия Протокол, който ще има същата сила и същата стойност, както ако неговите разпоредби бяха включени в самия текст на Конвенцията и подписан от тях в един екземпляр, който е депозиран пред Генералния директор на Международното бюро. Копие от него ще бъде предадено на всяка една от страните от Международното бюро на Всемирния пощенски съюз.


Изготвен в Адис Абеба, 7 септември 2018 г.

Промени настройката на бисквитките