Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 98 от 13.XII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 3 ОТ 2013 Г. ЗА ЛИЦЕНЗИРАНЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА (ДВ, БР. 33 ОТ 2013 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 3 ОТ 2013 Г. ЗА ЛИЦЕНЗИРАНЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ В ЕНЕРГЕТИКАТА (ДВ, БР. 33 ОТ 2013 Г.)

В сила от 13.12.2019 г.
Издадена от Комисията за енергийно и водно регулиране

Обн. ДВ. бр.98 от 13 Декември 2019г.

§ 1. В чл. 4, ал. 5 думите "Устройствения правилник на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и на нейната администрация" се заменят с "Правилника за дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране и на нейната администрация".

§ 2. В чл. 7, ал. 5 думите "Устройствения правилник на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране и на нейната администрация" се заменят с "Правилника за дейността на Комисията за енергийно и водно регулиране и на нейната администрация".

§ 3. В чл. 9, ал. 1 се създава т. 11а:

"11а. организиране на борсов пазар на природен газ;".

§ 4. В чл. 11 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 6, т. 4:

а) думите "или природен газ" се заличават;

б) думите "по чл. 24, ал. 2" се заменят с "по чл. 24, ал. 3".

2. Създава се ал. 7:

"(7) Към заявлението за издаване на лицензия по чл. 9, ал. 1, т. 11а освен документите, изброени в ал. 2, се прилагат и:

1. данни и доказателства за притежаваните материални ресурси, включително данни и доказателства за изградената информационна мрежа и софтуер за извършване на дейността;

2. доказателства за наличие на техническа осигуреност за сключване на сделки с природен газ;

3. доказателства за наличието на персонал и неговата квалификация за извършване на дейността и за познаване на пазара на природен газ."

§ 5. В чл. 148, ал. 1 думите "Върховния административен съд (ВАС)" се заменят с "Административния съд - София-град (АССГ)".

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 6. В Наредба № 3 от 2013 г. за лицензиране на дейностите в енергетиката навсякъде думите "Държавната комисия за енергийно и водно регулиране" и "ДКЕВР" се заменят съответно с "Комисията за енергийно и водно регулиране" и "КЕВР".

§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките