Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 14.I

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 14 ОТ 2009 Г. ЗА РЕДА И НАЧИНА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ ДОСТЪП НА ОРГАНИТЕ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ДО РЕГИСТЪРА НА НАСЕЛЕНИЕТО - НАЦИОНАЛНА БАЗА ДАННИ "НАСЕЛЕНИЕ" (ДВ, БР. 94 ОТ 2009 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 14 ОТ 2009 Г. ЗА РЕДА И НАЧИНА ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ ДОСТЪП НА ОРГАНИТЕ НА СЪДЕБНАТА ВЛАСТ ДО РЕГИСТЪРА НА НАСЕЛЕНИЕТО - НАЦИОНАЛНА БАЗА ДАННИ "НАСЕЛЕНИЕ" (ДВ, БР. 94 ОТ 2009 Г.)

В сила от 14.01.2020 г.
Издадена от министъра на правосъдието и министъра на регионалното развитие и благоустройството

Обн. ДВ. бр.4 от 14 Януари 2020г.

§ 1. В чл. 2 след думите "Закона за защита на личните данни" се добавя "и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 г. относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни и за отмяна на Директива 95/46/ЕО (Общ регламент относно защитата на данните) (ОВ, L 119/1 от 4 май 2016 г.)".

§ 2. В чл. 3, ал. 2 се правят следните допълнения:

1. В т. 1 след думата "ЕГН" се добавя "(история)".

2. В т. 8 след думата "адрес" се добавя "(история)".

3. В т. 9 след думата "адрес" се добавя "(история)".

4. В т. 14 след думите "(дата на смърт," се добавя "място на смърт,".

§ 3. В чл. 7 се правят следните изменения и допълнения:

1. Досегашният текст става ал. 1.

2. Създава се ал. 2:

"(2) При необходимост от прекратяване на достъпа на оправомощените служители по чл. 5, ал. 2 административните ръководители на органите на съдебната власт незабавно писмено информират Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Главна дирекция "Гражданска регистрация и административно обслужване", като посочват дата и причина за прекратяването. Достъпът се прекратява задължително при прекратяване на трудовото правоотношение със служителя; при промяна на длъжността и служебните задължения, които не изискват извършване на справки в РН - НБД "Население"; ползване на отпуск за повече от три месеца (вкл. в случаите на временна неработоспособност)."

§ 4. В приложение № 2 към чл. 7 думите "цифров сертификат, отговарящ на условията за" се заличават.

§ 5. Навсякъде в наредбата думите "Закона за електронния документ и електронния подпис" се заменят със "Закона за електронния документ и електронните удостоверителни услуги".

Заключителни разпоредби

§ 6. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките