Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 4 от 14.I

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-142 ОТ 2016 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТ В ИНСТИТУЦИИ ИЛИ В СТРУКТУРИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И В МЕЖДУНАРО

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 8121з-142 ОТ 2016 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ИЗПРАЩАНЕ НА ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ДЛЪЖНОСТ В ИНСТИТУЦИИ ИЛИ В СТРУКТУРИ НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ И В МЕЖДУНАРОДНИ ОРГАНИЗАЦИИ (ДВ, БР. 17 ОТ 2016 Г.)

В сила от 14.01.2020 г.
Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.4 от 14 Януари 2020г.

§ 1. В чл. 2, т. 2 след думата "кандидатите" се поставя запетая и се добавя "когато такава е предвидена".

§ 2. Създава се чл. 3а:

"Чл. 3а. Изпращането на държавни служители от МВР за изпълнение на длъжност в институции или в структури на ЕС и в международни организации въз основа на договори, по които Република България е страна, може да се извършва и без национална подборна процедура, ако международната процедура не предвижда обявяване на вакантната длъжност и провеждането на конкурс. В тези случаи държавният служител може да се номинира от министъра на вътрешните работи по предложение на съответната институция, структура на ЕС или международна организация."

§ 3. В чл. 19 след думата "процедура" се добавя "или номинирани по реда на чл. 3а".

Заключителни разпоредби

§ 4. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките