Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 12 от 11.II

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-19 ОТ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА РАЗРАБОТВАНЕТО И ПЛАНИРАНЕТО НА КУРСОВЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ, ПОВИШАВАНЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА И ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯТА, ЗА КАНДИДАТСТВАНЕТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-19 ОТ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА РАЗРАБОТВАНЕТО И ПЛАНИРАНЕТО НА КУРСОВЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ, ПОВИШАВАНЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА И ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯТА, ЗА КАНДИДАТСТВАНЕТО НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ ЗА ОБУЧЕНИЕ В ТЯХ, КАКТО И ЗА ОБУЧЕНИЕТО НА РЕЗЕРВИСТИТЕ В КУРСОВЕ ЗА ПРИДОБИВАНЕ, ПОВИШАВАНЕ НА КВАЛИФИКАЦИЯТА И ПРЕКВАЛИФИКАЦИЯТА (ДВ, БР. 53 ОТ 2010 Г.)

В сила от 11.02.2020 г.
Издадена от министъра на отбраната

Обн. ДВ. бр.12 от 11 Февруари 2020г.

§ 1. В чл. 37б, ал. 1 думите "20 март" се заменят с "10 март".

§ 2. Член 37в се изменя така:

"Чл. 37в. (1) До 30 март назначените в Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили, Съвместното командване на специалните операции и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната комисии за допускане изпращат във висшите военни училища списък на кандидатите с приложени копия на дипломи за придобитата от тях образователно-квалификационна степен "бакалавър"/"магистър" за установяване на съответствието с гражданска специалност на курсантите, получавана във висшите военни училища. В списъка се посочват и модулите, по които кандидатите желаят да се обучават.

(2) До 5 май началниците на висшите военни училища изпращат в Министерството на отбраната, Съвместното командване на силите, видовете въоръжени сили, Съвместното командване на специалните операции и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната препис-извлечение на протоколите от заседание на Академичния съвет с решение за съответствие на специалността на кандидатите съгласно чл. 37а, т. 1."

§ 3. В чл. 37г се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Комисиите по чл. 37в, ал. 1, след получаване на препис-извлечение на протоколите от заседание на Академичния съвет по чл. 37в, ал. 2, изготвят протоколи за допускане на кандидатите за обучение."

2. В ал. 2 думите "чл. 37в" се заменят с "чл. 37в, ал. 1".

3. В ал. 3 думите "30 април" се заменят с "30 май".

§ 4. В чл. 37д се правят следните изменения:

1. В ал. 1 текстът "15 май" се заменя с "10 юни".

2. В ал. 3 думите "бригада "Специални сили" се заменят със "Съвместното командване на специалните операции".

3. В ал. 4 думите "30 май" се заменят с "20 юни".

§ 5. В чл. 37ж се правят следните изменения:

1. В ал. 3 думите "Началникът на висшето военно училище издава" се заменят с "Началниците на висшите военни училища издават".

2. В ал. 4 думите "1 юни" се заменят с "1 март".

3. В ал. 5 думите "Началникът на висшето военно училище решава" се заменят с "Началниците на висшите военни училища решават".

Заключителни разпоредби

§ 6. Наредбата влиза в сила в деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките