Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 46 от 19.V

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № Із-417 ОТ 2010 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ТЕХНОЛОГИЯТА НА РАБОТА В СТРУКТУРИТЕ НА МВР ПРИ ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ (ДВ, БР. 22 ОТ 2010 Г.)

 

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № Із-417 ОТ 2010 Г. ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ТЕХНОЛОГИЯТА НА РАБОТА В СТРУКТУРИТЕ НА МВР ПРИ ИЗДАВАНЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛИЧНИ ДОКУМЕНТИ (ДВ, БР. 22 ОТ 2010 Г.)

В сила от 19.05.2020 г.
Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.46 от 19 Май 2020г.

§ 1. В чл. 39 ал. 2 се изменя така:

"(2) Дейност "Комплектоване на преписка" се извършва от служители на ДМ - МВР или на отдел/сектори/групи "Миграция" при СДВР/ОДМВР. Служители на ДМ - МВР комплектоват преписката, като свързват персонализираните документи със заявленията, подреждат ги в папки, като ги групират по място на приемане на заявлението и по вид на искания документ. Служителите на отдел/сектори/групи "Миграция" при СДВР/ОДМВР комплектоват преписката, като свързват персонализираните документи със заявленията, подреждат ги в папки, като ги групират по място на приемане на заявлението и по вид на искания документ, подреждат ги по входящ номер и по вид на услугата."

§ 2. Създава се чл. 39а:

"Чл. 39а. Заявленията, приети от ДМ - МВР, се съхраняват като комплектована преписка в папки, подредени по години и по възходящ ред на датата на връчване на българския личен документ, в обособени архивни помещения."

Допълнителни разпоредби

§ 3. Навсякъде в инструкцията думите:

а) "сектор/група "Миграция" при СДВР/ОДМВР" се заменят съответно с "отдел/сектор/група "Миграция" при СДВР/ОДМВР";

б) "сектори/групи "Миграция" при СДВР/ОДМВР" се заменят съответно с "отдел/сектори/групи "Миграция" при СДВР/ОДМВР".

Заключителни разпоредби

§ 4. Инструкцията влиза в сила в деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките