Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 85 от 2.X

ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ ЗА ИЗДАВАНЕ И ПОДНОВЯВАНЕ НА ЛИЦЕНЗ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

 

ТАРИФА ЗА ТАКСИТЕ ЗА ИЗДАВАНЕ И ПОДНОВЯВАНЕ НА ЛИЦЕНЗ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНИ УСЛУГИ

Приета с ПМС № 267 от 25.09.2020 г.

Обн. ДВ. бр.85 от 2 Октомври 2020г.

Чл. 1. За разглеждане на документите за издаване на лиценз за предоставяне на социалните услуги "информиране и консултиране", "застъпничество и посредничество", "общностна работа" и "асистентска подкрепа" по реда на чл. 149, ал. 1 от Закона за социалните услуги се събира такса в размер 52 лв.

Чл. 2. За разглеждане на документите за издаване на лиценз за предоставяне на социалните услуги "терапия и рехабилитация", "обучение за придобиване на умения" и "подкрепа за придобиване на трудови умения" по реда на чл. 149, ал. 1 от Закона за социалните услуги се събира такса в размер 55 лв.

Чл. 3. За разглеждане на документите за издаване на лиценз за предоставяне на социалните услуги "дневна грижа", "резидентна грижа" и "осигуряване на подслон" по реда на чл. 149, ал. 1 от Закона за социалните услуги се събира такса в размер 92 лв.

Чл. 4. За разглеждане на документите за подновяване на лиценз за предоставяне на социалните услуги "информиране и консултиране", "застъпничество и посредничество", "общностна работа" и "асистентска подкрепа" по реда на чл. 156 от Закона за социалните услуги се събира такса в размер 52 лв.

Чл. 5. За разглеждане на документите за подновяване на лиценз за предоставяне на социалните услуги "терапия и рехабилитация", "обучение за придобиване на умения" и "подкрепа за придобиване на трудови умения" по реда на чл. 156 от Закона за социалните услуги се събира такса в размер 55 лв.

Чл. 6. За разглеждане на документите за подновяване на лиценз за предоставяне на социалните услуги "дневна грижа", "резидентна грижа" и "осигуряване на подслон" по реда на чл. 156 от Закона за социалните услуги се събира такса в размер 92 лв.

Чл. 7. При отказ да бъде издаден или подновен лиценз таксите по чл. 1 - 6 не се възстановяват.

Заключителни разпоредби

Параграф единствен. Тарифата се одобрява на основание чл. 161, ал. 2 от Закона за социалните услуги.


Промени настройката на бисквитките