Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 22 от 16.III

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 83 ОТ 11 МАРТ 2021 Г. ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ОБЩИНСКИЯ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ "ТОПЛОЦЕНТРАЛА" В РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА СЪВРЕМЕННИ ИЗКУСТВА "ТОПЛОЦЕНТРАЛА"

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 83 ОТ 11 МАРТ 2021 Г. ЗА ПРЕОБРАЗУВАНЕ НА ОБЩИНСКИЯ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ "ТОПЛОЦЕНТРАЛА" В РЕГИОНАЛЕН ЦЕНТЪР ЗА СЪВРЕМЕННИ ИЗКУСТВА "ТОПЛОЦЕНТРАЛА"

Обн. ДВ. бр.22 от 16 Март 2021г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Преобразува считано от 1 юли 2021 г. Общинския културен институт "Топлоцентрала" в Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала".

(2) Регионалният център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" е регионален културен институт със седалище в София, юридическо лице с бюджет.

Чл. 2. (1) Регионалният център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" е с предмет на дейност: създаване, разпространение, представяне и популяризиране на културни продукти на съвременните визуални изкуства, сценични и перформативни изкуства, циркови изкуства, градско изкуство, художествени практики в дигитална среда, музика и литература и взаимодействието между тях.

(2) Регионалният център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" може да извършва допълнителни дейности, включително стопански, когато са свързани с основната му дейност.

Чл. 3. (1) Регионалният център за съвременни изкуства "Топлоцентрала" е с териториален обхват на дейността - Столичната община и общините: Самоков, Ботевград, Ихтиман, Костинброд, Своге, Сливница и Костенец.

(2) С оглед на определения териториален обхват по ал. 1 центърът подпомага културни организации по смисъла на Закона за закрила и развитие на културата и творци, упражняващи свободна професия, като:

1. създава, представя и разпространява артистични продукти;

2. представя висококачествени чуждестранни продукции и подпомага взаимодействието на българските артисти с чуждестранните им колеги;

3. развива и реализира междусекторни и мултижанрови проекти;

4. организира дискусии и обсъждания в областта на съвременните изкуства и дейности, насочени към маргинализирани общности;

5. взаимодейства с висшите учебни заведения в областта на изкуствата и културата и средните училища по изкуствата и културата.

Чл. 4. Имуществото, архивът, правата и задълженията на Общинския културен институт "Топлоцентрала" преминават към Регионалния център за съвременни изкуства "Топлоцентрала".

Чл. 5. Трудовите правоотношения на работниците и служителите в преобразувания културен институт по чл. 1 се уреждат при условията и по реда на чл. 123 от Кодекса на труда.

Заключителни разпоредби

Параграф единствен. Постановлението се приема на основание чл. 9, ал. 2 от Закона за закрила и развитие на културата.

Промени настройката на бисквитките