Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 61 от 2.VIII

НАРЕДБА № 8121з-941 ОТ 27 ЮЛИ 2022 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА УПОТРЕБАТА И ЗЛОУПОТРЕБАТА С НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА ИЛИ ТЕХНИТЕ АНАЛОЗИ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

 

НАРЕДБА № 8121з-941 ОТ 27 ЮЛИ 2022 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА УСТАНОВЯВАНЕ НА УПОТРЕБАТА И ЗЛОУПОТРЕБАТА С НАРКОТИЧНИ ВЕЩЕСТВА ИЛИ ТЕХНИТЕ АНАЛОЗИ В МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ

В сила от 04.02.2023 г.
Издадена от министъра на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.61 от 2 Август 2022г.

Раздел I.
Общи положения

Чл. 1. (1) С тази наредба се уреждат условията и редът, по които се установяват употребата и злоупотребата с наркотични вещества или техните аналози в Министерството на вътрешните работи (МВР).

(2) При извършването на проверките за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози се спазват следните принципи:

1. законност;

2. спазване на основните човешки права и свободи;

3. зачитане на човешкото и професионалното достойнство на проверяваните лица;

4. безпристрастност и обективност.

(3) При извършването на проверките за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози не се допуска:

1. уронване престижа на МВР и достойнството на проверяваните лица;

2. ограничаване на основни права и свободи на проверяваните лица;

3. създаване на опасност за живота, здравето и собствеността на проверяваните лица.

(4) Употребата и злоупотребата с наркотични вещества или техните аналози се установява чрез използване на имуноаналитични тестове, химико-токсикологични изследвания и/или медицински преглед.

Чл. 2. На изследвания за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози в МВР подлежат:

1. служителите на МВР със статут по чл. 142, ал. 1, т. 1 и 3 и ал. 3 от Закона за Министерството на вътрешните работи (ЗМВР);

2. служителите на МВР със статут по чл. 92 от ЗМВР;

3. служителите на МВР, осъществяващи дейности съгласно чл. 140а от ЗМВР;

4. курсантите на Академията на МВР (АМВР).

Чл. 3. Проверките за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози се извършват:

1. по заповед на министъра на вътрешните работи, на главния секретар на МВР, на ръководителите на основните структури по чл. 37 от ЗМВР или на ръководителите на териториалните звена на главните дирекции в следните случаи:

а) при наличие на външни признаци, поведение или реакции;

б) по мотивирано предложение на прекия ръководител;

в) при внезапна проверка;

2. в хода на проверка по чл. 205, ал. 1 от ЗМВР или на дисциплинарно производство, провеждано по данни за извършени нарушения на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Чл. 4. (1) Органи за контрол и проверка за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози в МВР са комисии, определени със заповед по чл. 3.

(2) За осъществяване на организация, контрол, анализ, отчет и други дейности по прилагането на наредбата министърът на вътрешните работи, съгласувано с главния секретар на МВР, ежегодно до 20 декември на текущата година определя постоянна комисия за следващата календарна година.

(3) Постоянната комисия по ал. 2 е с председател заместник главния секретар на МВР и членове: представители на Медицинския институт на МВР (МИ - МВР), дирекция "Вътрешна сигурност" (ДВС), дирекция "Инспекторат", дирекция "Правно-нормативна дейност", дирекция "Човешки ресурси" (ДЧР), Института по психология, АМВР, като по решение на министъра на вътрешните работи в комисията могат да се включват и представители на други структури от МВР.

Чл. 5. (1) При извършване на проверка за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози проверяваното лице е длъжно да изпълнява точно дадените му разпореждания и указания освен в случаите на неспазване на изискванията на чл. 1, ал. 2 и 3 на настоящата наредба.

(2) Неизпълнението на задължението по ал. 1, с което се възпрепятства извършването на проверката, се приема за отказ на лицето да му бъде извършена такава.

(3) За неизпълнението по ал. 2 се съставя протокол и се удостоверява с подписите на двама свидетели.

Чл. 6. Събраната информация и получените резултати от извършените проверки по реда на тази наредба не могат да се използват за други цели освен за целите на държавната служба в МВР, обучението в АМВР или за такива, изрично уредени със закон.

Раздел II.
Ред за установяване на употребата и злоупотребата с наркотични вещества или техните аналози

Чл. 7. (1) Преди провеждане на изследването за установяване на употребата и злоупотребата с наркотични вещества или техните аналози на лицата по чл. 2:

1. член на комисията проверява самоличността на изследваното лице чрез документ за самоличност;

2. проверяваното лице се запознава със заповедта за проверка по чл. 3 срещу подпис и отбелязване на дата и час, като при отказ на проверяваното лице да се запознае със заповедта за проверка се съставя протокол, който се подписва от двама свидетели;

3. проверяваното лице:

а) попълва Декларация за информирано съгласие за даване на биологични проби за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози (приложение № 1);

б) Декларацията по буква "а" се завежда в Автоматизираната информационна система "Документооборот" (АИСД) на МВР;

4. след деклариране на съгласие по т. 3 лицето, отговарящо за контрола по прободаването и/или имуноаналитичното тестване, и/или медицинското лице приема/взема пробите и попълва Протокол за даване/вземане на биологични проби за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози (приложение № 2), придружен от стикери;

5. отказът на проверяваното лице да даде проба за изследване се удостоверява с подписите на двама свидетели върху Декларацията за информирано съгласие (приложение № 1).

(2) Изследванията се извършват при спазване на следния ред:

1. имуноаналитично тестване на биологични проби с тестове, определени със заповед на министъра на вътрешните работи;

2. химико-токсикологично изследване на проби урина и/или кръв за наличие на наркотични вещества или техните аналози, включително на техни метаболити, доказващи употребата им, което се извършва чрез газова хроматография с масспектрална детекция (GC-MS) и/или високоефективна течна хроматография с масспектрална детекция (LC-MS).

(3) Изследванията по ал. 2, т. 1 се извършват при спазване на указанията на производителя в присъствието на проверяваното лице след попълване на Протокол за даване/вземане на биологични проби за установяване употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози (приложение № 2).

(4) Изследванията по ал. 2, т. 2 се извършват:

1. когато резултатът от имуноаналитичния тест за проверка е положителен и не се приема от проверяваното лице;

2. в специализирана химико-токсикологична лаборатория от лице с висше образование и професионална квалификация "химик".

(5) Разходите за извършване на изследванията са за:

1. сметка на бюджета на МВР;

2. сметка на проверяваното лице, когато резултатът от химико-токсикологичното изследване е положителен.

Чл. 8. (1) На имуноаналитично тестване се подлага една от следните проби:

1. урина;

2. орална течност.

(2) На химико-токсикологично изследване се подлагат проби:

1. урина;

2. кръв.

(3) Пробите от биологични обекти се вземат по реда на чл. 10, 11 и 12.

Чл. 9. (1) Химико-токсикологичните изследвания на биологични проби от урина и кръв се извършват в специализираните химико-токсикологични лаборатории в МИ - МВР, на Националния институт по криминалистика в МВР или на Военномедицинската академия.

(2) Биологичните проби се придружават от заверено копие на Протокол за имуноаналитично тестване и за медицинско изследване за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози (приложение № 3).

(3) За всяко предаване и приемане на биологични проби, освен в случаите на чл. 10 и чл. 11, ал. 4, се съставя Протокол за предаване и приемане на биологични проби за химико-токсикологично изследване за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози (приложение № 4).

(4) Резултатите от химико-токсикологичното лабораторно изследване се отразяват в Протокол за химико-токсикологично изследване за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози, който задължително съдържа данни за: имената, длъжността и местоработата на извършилия изследването специалист; имената и ЕГН на изследваното лице; кога, как и какви проби са постъпили за изследване; състояние на пробите при постъпване в лабораторията; номера на стикерите, с които са запечатани пробите; период на провеждане на изследването; използвани аналитични методи и получени резултати и му се дава номер, дата на издаване и се подписва от лицето, което е извършило изследването.

(5) Протоколът по ал. 4 се изготвя в два екземпляра, като единият се изпраща на комисията по чл. 4, ал. 1, възложила изследването, и се приобщава към документите по проверката, а вторият се съхранява в специализираната лаборатория по ал. 1, извършила изследването.

Чл. 10. (1) В случаите по чл. 3, т. 1, буква "а" се извършва имуноаналитично тестване на проба орална течност.

(2) Пробите от орална течност (слюнка) се вземат, като на проверяваното лице се дава комплект за тестване на орална течност за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози, който се разпечатва пред него.

(3) При отчетен положителен резултат от имуноаналитичното тестване, който не се приема от проверяваното лице, за токсикохимично изследване се взема проба урина или проба кръв.

Чл. 11. (1) В случаите по чл. 3, т. 1, букви "б" и "в" и т. 2 пробите урина се вземат в структурата, в която работи/се обучава проверяваният, или в медицинската служба, която я обслужва.

(2) На проверяваното лице се предоставя запечатан химически чист съд за събиране на урина с обем не по-малък от 150 мл, който се разпечатва пред него.

(3) Проверяваното лице дава пробата урина директно в предоставения му по ал. 2 съд в тоалетно помещение, което предварително е освободено от всички препарати и вещи, посредством които пробата може да бъде манипулирана или заменена. Препоръчва се обемът на дадената проба урина да е не по-малък от 50 мл.

(4) Проверяваното лице предоставя съда с дадената проба урина на лицето, отговарящо за контрола по прободаването и/или за имуноаналитичното тестване.

(5) Лицето, отговарящо за контрола по прободаване и/или за имуноаналитичното тестване, в присъствието на проверяваното лице и на членовете на комисията прехвърля предадената му проба урина в два фабрични контейнера за уринни проби с капак, всеки от които е с обем не по-малък от 20 мл.

(6) Количеството урина, което остава в съда по ал. 2, се подлага на имуноаналитично тестване.

(7) Контейнерите с урина по ал. 5 се надписват и се запечатват със стикери по чл. 7, ал. 1, т. 4. Единият от контейнерите се съхранява като контролна проба, а вторият се използва за химико-токсикологично изследване.

(8) При недостатъчно количество на дадената по ал. 3 урина или при невъзможност на проверявания да предостави проба урина се допуска на лицето да се дават по 200 мл вода на всеки 30 мин. до готовност за прободаване, но не повече от 1 литър и за не повече от 2 часа от началото на проверката, след което описаната в ал. 1 - 4 процедура по прободаване се повтаря.

(9) При отчетен отрицателен резултат от имуноаналитичното тестване или при отчетен положителен резултат, който се приема от проверявания, заявено писмено в Протокола за проверка с имуноаналитични тестове и медицинско изследване, процедурата по проверка на лицето приключва.

(10) При невъзможност на лицето да предостави проба урина за изследване и след провеждане на процедурата по ал. 8 в протокола (приложение № 2) медицински специалист отразява причините, когато това е възможно.

Чл. 12. В случаите по чл. 3, т. 1, буква "а" при отчетен положителен резултат от имуноаналитичното тестване, който не се приема от проверявания, медицинско лице след медицински преглед взема проби кръв при спазване на следния ред:

1. със затворена система - две проби кръв във вакуумни епруветки с антикоагулант (сол на ЕДТА или хепарин) и с обем не по-малък от 7 мл;

2. епруветките по т. 1 се запълват до маркера, с който се определя количеството;

3. едната от пробите се съхранява като контролна проба, а втората се използва за химико-токсикологично изследване;

4. за вземане на необходимото количество кръв се допуска използването на няколко вакуумни епруветки от същия вид по отношение на обем, антикоагулант и производител;

5. върху етикетите на вакуумните епруветки се изписват имената на изследваното лице, датата и часът на вземането на пробата, след което се запечатват със стикер, на който се дава пореден номер по реда на чл. 7, ал. 1, т. 4;

6. при обективна невъзможност за вземане на кръв за изследване в протокола (приложение № 2) се отразяват причините.

Чл. 13. (1) За извършените действия по проверката се изготвят следните протоколи:

1. Протокол за вземане/даване на биологични проби за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози (приложение № 2);

2. Протокол за имуноаналитични тестове и за медицинско изследване за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози (приложение № 3).

(2) Протоколът по ал. 1, т. 1 се изготвя в единствен екземпляр и се подписва от лицето, приело/взело биологичната проба за проверка.

(3) Протоколът по ал. 1, т. 2 се изготвя в два екземпляра - единият се съхранява от комисията по чл. 4, ал. 1 за срок от 12 месеца, а вторият се връчва на проверяваното лице срещу подпис и отбелязване на дата. Протоколът се подписва на предвидените за целта места от:

1. лицето, извършило медицинския преглед;

2. лицето, извършило имуноаналитичното тестване;

3. проверяваното лице;

4. двама свидетели - при отказ на проверяваното лице да подпише протокола;

5. членовете на комисията.

(4) За всяко проверявано лице се изготвят протоколи по ал. 1, всеки от които се регистрира в АИСД на структурата на МВР, в която се извършва проверката.

Чл. 14. При отказ на лицето да даде биологична проба комисията по чл. 4, ал. 1 незабавно уведомява органа, назначил проверката.

Чл. 15. (1) При установена употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози комисията изпраща материалите от проверката на служителите по чл. 2 на органа, разпоредил проверката.

(2) За положителните резултати от извършени проверки на лицата по чл. 2 ръководителят на структурата, извършила проверката, уведомява директорите на ДВС и ДЧР в 5-дневен срок от приключване на проверката.

Раздел III.
Ред за изпращане за химико-токсикологично изследване на пробите за установяване на употребата и злоупотребата с наркотични вещества или техните аналози

Чл. 16. (1) Пробите урина, взети по реда на чл. 11, се съхраняват от момента на вземането до изпращането им в специализирана лаборатория по чл. 9, ал. 1 в хладилник при температура от +4°С до +8°С до 5 дни след вземането им.

(2) Транспортирането на пробите се осъществява в хладилна чанта.

(3) След приключване на химико-токсикологичното изследване контролната проба и неизследваното количество от пробата за анализ се съхраняват в лабораторията, извършила изследването, при температура не по-висока от минус 15°С за срок не по-малък от 12 месеца.

(4) На повторен анализ се подлага контролната проба.

Чл. 17. (1) Пробите кръв, взети по реда на чл. 12, се съхраняват от момента на вземането до изпращането им в специализирана лаборатория по чл. 9, ал. 1 при температура от +4°С до +8°С до 5 дни след вземането им.

(2) Транспортирането на пробите се осъществява в хладилна чанта.

(3) След приключване на химико-токсикологичното изследване контролната проба и неизследваното количество от пробата за анализ се съхраняват в лабораторията, извършила изследването, при температура не по-висока от минус 15°С за срок не по-малък от 12 месеца.

(4) На повторен анализ се подлага контролната проба.

Чл. 18. Транспортирането на взетите за изследване биологични проби до специализираните лаборатории по чл. 9, ал. 1 се организира от комисията, извършваща проверката.

Чл. 19. В случаите на положителен резултат от химико-токсикологичното лабораторно изследване комисията по чл. 4, ал. 1 може да възложи на лекар да изготви експертна справка за възможността някое от веществата, декларирани в Декларацията за информирано съгласие (приложение № 1), да е причина за получения положителен резултат.

Чл. 20. Ръководителите на структурите по чл. 37 от ЗМВР предоставят на постоянната комисия по чл. 4, ал. 2 писмена информация за извършените проверки за употреба и злоупотреба с наркотични вещества и техните аналози през предходната година до края на месец януари на текущата година.

Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на тази наредба:

"Злоупотреба с наркотични вещества" означава употребата на забранени наркотични вещества или употребата без лекарско предписание на лекарствени средства, съдържащи наркотични вещества, поставени под контрол, по смисъла на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите.

Заключителни разпоредби

§ 2. Наредбата се издава на основание чл. 203, ал. 3 във връзка с чл. 214, ал. 1, т. 4 от Закона за Министерството на вътрешните работи.

§ 3. Наредбата влиза в сила шест месеца след обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Приложение № 1 към чл. 7, ал. 1, т. 3, буква "а"



Рег. № .................................

........................................... г.

 

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ

 

за даване на биологични проби за установяване употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози

Подписаният.......................................................................... , ЕГН......................................... ,

(име, презиме и фамилия)

служител/курсант................................................................... , телефон.................................. ,

 

ДЕКЛАРИРАМ:

I. Информиран съм, че във връзка с проверка по реда на Наредба № ...............20... г. за условията и реда за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози в Министерството на вътрешните работи следва да предоставя биологични проби за изследване.

I.1. Потвърждавам, че доброволно предоставям за изследване следната проба:

1. Урина 0              2. Орална течност 0                   3. Кръв 0

I.2. Информиран съм, че дадените от мен проби ще бъдат изследвани за наличие на наркотични вещества или техните аналози.

I.3. Информиран съм, че резултатите освен на мен ще бъдат съобщени поверително на работодателя или на определен от него представител.

II. През последните 14 дни:

II.1. Не съм употребявал лекарствени продукти със или без лекарско предписание или хранителни добавки 0.

II.2. Употребявал съм следните лекарствени продукти и хранителни добавки:

Лекарствени продукти с лекарско предписание ................................................................

......................................................................................................................................................

Лекарствени продукти без лекарско предписание.............................................................

......................................................................................................................................................

Хранителни добавки: ...........................................................................................................

......................................................................................................................................................

III. ОТКАЗВАМ да предоставя проби за изследване 0.

Дата: ..............................         Проверявано лице: ....................................................................

(име и фамилия)

Дата и час: ...............              Свидетели: 1. .............................................................................

(три имена на свидетеля по лична карта и подпис)

                                                          2. ..............................................................................

(три имена на свидетеля по лична карта и подпис)

Приложение № 2 към чл. 7, ал. 1, т. 4


Рег. № .................................

........................................... г.

 

ПРОТОКОЛ

за вземане/даване на биологични проби за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози

 

І. Подписаният.................................................. , на длъжност................................................

(име, презиме и фамилия)

при................................................................, на основание Заповед № .............../.................

           (наименование на структурата)

в присъствието на член/членовете на комисията взех/получих проба/и за изследване за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози от лицето: ............

................................................................................................................................................... ,

(име, презиме, фамилия)

ЕГН........................... , служител/курсант................................................................................ :

1. Проба урина 0; дата и час на даване.............................................................................

2. Проба орална течност (слюнка) 0; дата и час на вземане............................................

3. Проба кръв 0; дата и час на вземане..............................................................................

Взел пробите: .......................................  Проверявано лице: ..................................................

                       (име, фамилия и подпис)                                       (име, фамилия и подпис)

ІІ. Лицето отказва да даде проби за тестване/изследване 0.

Дата и час: .....................       Свидетели: 1. ........................................................................

(три имена на свидетеля по лична карта и подпис)

2. .............................................................................

(три имена на свидетеля по лична карта и подпис)

ІІІ. Лицето отказва да подпише Протокола за вземане/даване на биологични проби за установяване употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози!

Дата и час: .....................       Свидетели: 1. ........................................................................

(три имена на свидетеля по лична карта и подпис)

2. ..............................................................................

(три имена на свидетеля по лична карта и подпис)

Приложение № 3 към чл. 9, ал. 2


Рег. № ................................

........................................... г.

 

ПРОТОКОЛ

за имуноаналитични тестове и за медицинско изследване за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози

 

Днес, ............, в гр./с. ................. на основание Заповед № ............../..............г. по описа

на .............................................................................................................................................. ,

(пълно наименование на структурата, издала заповедта)

комисията извърши проверка за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или

техните аналози на лицето:.................................................................................................... ,

(име, презиме, фамилия)

ЕГН.......................................... , служител/курсант.................................................................

__________________________________________________________________________ 

I. Предварително изследване с имуноаналитичен тест:

Подписаният ........................................................................................................................... ,

(име, презиме и фамилия)

на длъжност ..........................................................  при..........................................................

                                                                                                   (структурата)

в присъствие на член/членовете на комисията извърших проверка с имуноаналитичен тест за установяване на употреба и злоупотреба на наркотични вещества или техните аналози на дадената от лицето:

1. Проба урина 0; изследвана в ........ ч. и ...... мин. на ......................... (дд.мм.гггг) със:.....

........................................................................................................................................................

(посочва се видът на имуноаналитичния тест)

Отчетен е:

отрицателен резултат 0,

положителен резултат ..............................................................................................................

(посочва се видът на наркотичните вещества или техните аналози)

2. Проба орална течност (слюнка) 0; изследвана в ..... ч. и ... мин. на .... (дд.мм.гггг) със:

......................................................................................................................................................

(посочва се видът на имуноаналитичния тест)

Отчетен е:

отрицателен резултат 0,

положителен резултат .............................................................................................................

(посочва се видът на наркотичните вещества или техните аналози)

Провел изследването: ..............................................................................................................

(име, фамилия, длъжност и подпис)

.......................................................................................................................... показанията на

(попълва се от проверяваното лице "приемам/не приемам")

.....................................................................................................................................................

(вид на имуноаналитичния тест)

Дата: ..........................                                 Подпис на провереното лице: .........................

 ПОПЪЛВА СЕ ПРИ ПОЛОЖИТЕЛЕН РЕЗУЛТАТ ОТ ИМУНОАНАЛИТИЧНИЯ ТЕСТ

II. Медицинско изследване за установяване употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози:

Подписаният ........................................................................................................................... ,

(име, презиме и фамилия)

на длъжност ......................................................  при .............................................................. 

                     (наименование на структурата)

в присъствие на членовете на комисията извърших медицинско изследване за употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози:

1. Обяснения на изследвания/та за употреба:

1.1. отрича 0

1.2. употребил/а 0

2. При съобщена употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози:

2.1.    вид..............................................................................................................................

2.2.    количество.................................................................................................................

2.3.    дата и час...................................................................................................................

2.4.    повод..........................................................................................................................

2.5.    заболяване..................................................................................................................

2.5.1. име на медикамента..............................................................................................

2.5.2. с лекарско предписание: ДА 0; НЕ 0..................................................................

2.5.3. от кого е предписано (име и месторабота).........................................................

2.5.4. дневна доза............................................................................................................

3. Координация:

3.1.    запазена 0

3.2.    нарушена 0

4. Нистагъм

4.1.    има 0

4.2.    няма 0

5. Словестен контакт

5.1.    активен 0

5.2.    пасивен 0

6. Субективни оплаквания:

6.1.    не съобщава 0

6.2.    какви ...........................................................................................................................

7. Наличие на абстинентни явления:

7.1.    не се установяват 0

7.2.    какви............................................................................................................................

8. Съзнание

8.1.    ясно съзнание 0

8.2.    нарушено съзнание (сомнолентност, сопор, кома):

9. Поведение:

9.1.    адекватен 0

9.2.    възбуден 0

9.3.    агресивен 0

9.4.    психомоторно потиснат 0

10. Зеници:    дясно око ..... мм       ляво око ..... мм

10.1.  реагира на светлина незабавно 0

10.2.  забавена реакция на светлина 0

Медицинското изследване не се извърши по следните причини:.......................................

.....................................................................................................................................................

.....................................................................................................................................................

Провел изследването: ...............................................................................................................

(име, фамилия, длъжност и подпис)

Изследвано лице: ......................................................................................................................

(име, презиме, фамилия и подпис)

 

   Комисия:

                                                                     Председател: .........................................................

(име, фамилия, подпис)

    Членове:

1..................................................................................

(име, фамилия, подпис)

2. ................................................................................

(име, фамилия, подпис)

3. ................................................................................

(име и фамилия на служителя)

4. ................................................................................

(име и фамилия на служителя)

III. Лицето отказва да подпише изготвения протокол с отразените резултати от проведените изследвания за установяване употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози 0.

Дата и час ..............................                      Свидетели: 1. .....................................................

(трите имена и подпис)

                     2. .....................................................

(трите имена и подпис)

Приложение № 4 към чл. 9, ал. 3


Рег. № ................................

........................................... г.

 

ПРОТОКОЛ

за предаване и приемане на биологични проби за химико-токсикологично изследване за установяване на употреба и злоупотреба с наркотични вещества или техните аналози

 

Днес, .............. г., в ........ ч. бяха предадени/приети следните проби, взети на дата:

..................... г., от лицето: ............................................................................................, ЕГН ..........,

(дд/мм/гггг)                          (трите имена на лицето, от което са взети пробите)

на основание Заповед № ....................../..................г. по описа на .................................................

(наименование на структурата)

1. Проба урина, поставена в .... (..........) броя пластмасови контейнери/вакутейнери/стъклени

                                                    (словом)                           (излишното се зачертава)

шишенца от ............. (...........................) ml всеки.

(словом)

Опаковките са облепени със стикери с номера:...........................................................................

...........................................................................................................................................................

Пробата е придружена от следните документи (вид, номер и дата на издаване, от кого е издаден):

...........................................................................................................................................................

...........................................................................................................................................................

Нередности в опаковката: разпечатана, нарушена цялост, протекла, счупена и др.

(излишното се зачертава)

2. Проба кръв, поставена в .......(............) броя вакутейнери/контейнери/стъклени шишенца от

(словом)                       (излишното се зачертава)

......... (...........................) ml всеки.

(словом)

Опаковките са облепени със стикери с номера: ........................................................................

..........................................................................................................................................................

Пробата е придружена от следните документи (вид, номер и дата на издаване, от кого е издаден):

..........................................................................................................................................................

..........................................................................................................................................................

Нередности в опаковката: разпечатана, нарушена цялост, протекла, счупена и др.

(излишното се зачертава)

3. Пробите са доставени в хладилна чанта: 0 ДА;           0 НЕ.

 

ПРЕДАЛ:...............................................                           ПРИЕЛ: ................................................

(име, фамилия и подпис)                                                (име, фамилия и подпис)

Промени настройката на бисквитките