Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 31 от 9.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 97 ОТ 4 АПРИЛ 2024 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛАЩАНИЯ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА 2024 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗЛИХВЕНА ВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ НА "СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ - КОТЕЛ" - ЕО

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 97 ОТ 4 АПРИЛ 2024 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПЛАЩАНИЯ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ЗА 2024 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА БЕЗЛИХВЕНА ВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ НА "СПЕЦИАЛИЗИРАНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ - КОТЕЛ" - ЕООД - ГР. КОТЕЛ

В сила от 09.04.2024 г.

Обн. ДВ. бр.31 от 9 Април 2024г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) Одобрява допълнителни плащания по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. в частта на финансирането на бюджетното салдо за сметка на централния бюджет в размер 750 000 лв.

(2) Средствата по ал. 1 се предоставят за безлихвена възмездна финансова помощ на "Специализирана болница за рехабилитация - Котел" - ЕООД - гр. Котел, за финансиране на просрочени задължения, в т.ч. неразплатени разходи за персонал.

Чл. 2. (1) Средствата по чл. 1 се възстановяват от "Специализирана болница за рехабилитация - Котел" - ЕООД - гр. Котел, по бюджета на Министерството на здравеопазването в срок до 31 юли 2027 г.

(2) За невъзстановени в пълен размер суми в срока по ал. 1 върху непогасената част се дължат лихви съгласно Закона за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания.

Чл. 3. Министърът на здравеопазването да извърши съответните промени по бюджета на Министерството на здравеопазването за 2024 г. и да уведоми министъра на финансите.

Чл. 4. Министърът на финансите да извърши произтичащите от чл. 1 промени по централния бюджет за 2024 г.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 4, т. 2 от Закона за публичните финанси.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на здравеопазването.

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките