Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 119 от 12.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 453 ОТ 5 ДЕКЕМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА РЕДА ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВАТА НА СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА В ПРЕДПРИЯТИЯТА, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1994 Г.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 453 ОТ 5 ДЕКЕМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПРАВИЛНИКА ЗА РЕДА ЗА УПРАЖНЯВАНЕ ПРАВАТА НА СОБСТВЕНОСТ НА ДЪРЖАВАТА В ПРЕДПРИЯТИЯТА, ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 7 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1994 Г.

Обн. ДВ. бр.119 от 12 Декември 1997г., изм. ДВ. бр.44 от 17 Април 1998г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 30 ал. 1 се изменя така:

"(1) Лицата, работещи по договори за управление или за контрол на държавни предприятия - еднолични търговски дружества, ако не са осигурени за всички осигурителни случаи на друго основание, се осигуряват върху общия размер на изплатените им възнаграждения за всички осигурителни случаи за сметка на съответното дружество, но върху не повече от осемкратния размер на минималната работна заплата, установена за страната за съответния месец."


§ 2. В чл. 34 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 4 цифрата "8" се заменя с числото "10".

2. Алинея 5 се изменя така:

"(5) В търговските дружества, които приключват с печалба по счетоводния баланс и обслужват задълженията си през текущото тримесечие по: главници и лихви за ползвани банкови кредити; задължения към държавния или общинския бюджет (данък върху печалбата, данък върху общия доход, вноски от печалбата за общината и задължения по Закона за уреждане на необслужваните кредити, договорени до 31 декември 1990 г., по сключени по съответния ред договори); вноските за фонд "Обществено осигуряване", фонд "Професионална квалификация и безработица" и към доставчици, а ако имат просрочени такива задължения за предишни периоди, както и дивиденти за държавното участие, и редовно ги обслужват според сключените договори за тяхното погасиване, месечните възнаграждения, определени по ал. 3 или ал. 4, на изпълнителните членове, членовете на управителните съвети, овластени да представляват дружеството, и на управителите се увеличават допълнително, както следва:

1. за търговските дружества, в които нараства обемът на продажбите на стоки и услуги на едно лице от персонала по съпоставими цени спрямо предходното тримесечие - с 5 минимални работни заплати, установени за страната за съответния месец;

2. за търговските дружества, в които се запазва или се намалява обемът на продажбите на стоки и услуги на едно лице от персонала по съпоставими цени спрямо предходното тримесечие - с 3 минимални работни заплати, установени за страната за съответния месец."

3. Създава се ал. 6:

"(6) В търговските дружества, които приключват отчетното тримесечие с печалба по счетоводния баланс, но имат необслужвани едно или повече от задълженията по ал. 5, месечните възнаграждения, определени по ал. 3 или ал. 4, на изпълнителните членове, членовете на управителните съвети, овластени да представляват дружеството, и на управителите се увеличават допълнително, както следва:

1. за търговските дружества, в които нараства обемът на продажбите на стоки и услуги на едно лице от персонала по съпоставими цени спрямо предходното тримесечие - с 3 минимални работни заплати, установени за страната за съответния месец;

2. за търговските дружества, в които се запазва или се намалява обемът на продажбите на стоки и услуги на едно лице от персонала по съпоставНми цени спрямо предходното тримесечие - с 1 минимална работна заплата, установена за страната за съответния месец."


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 3. (Изм. - ДВ, бр. 44 от 1998 г.)


§ 4. Параграфи 2 и 3 от преходните и заключителните разпоредби на Постановление № 264 на Министерския съвет от 1997 г. за изменение на Правилника за реда за упражняване правата на собственост на държавата в предприятията, приет с Постановление № 7 на Министерския съвет от 1994 г. (ДВ, бр. 50 от 1997 г.) се отменят.


§ 5. Постановлението влиза в сила от 1 октомври 1997 г.


Промени настройката на бисквитките