Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 101 от 4.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 400 НА МС ОТ 28 ОКТОМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 194 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1995 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ЦЕНИТЕ; ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФИКСИРАНИ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ; Н

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 400 НА МС ОТ 28 ОКТОМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 194 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1995 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ЦЕНИТЕ; ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФИКСИРАНИ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ; НА НАРЕДБА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ФИКСИРАНИТЕ ЦЕНИ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ; ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕНА ФИКСИРАНИ ЦЕНИ НА ТОПЛИННАТА ЕНЕРГИЯ; НА НАРЕДБА ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ФИКСИРАНИТЕ ЦЕНИ НА ТОПЛИННАТА ЕНЕРГИЯ; ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФИКСИРАНИ ЦЕНИ НА ВЪГЛИЩА И БРИКЕТИ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА СТОПАНСКИ НУЖДИ; ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕДЕЛНИ НАДЦЕНКИ ЗА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ ЗА ВЪГЛИЩА И БРИКЕТИ ЗА НАСЕЛЕНИЕТО; НА МЕТОДИКА ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА ЕНЕРГИЯ, НА ТОПЛИННАТА ЕНЕРГИЯ И НА ВЪГЛИЩАТА И БРИКЕТИТЕ МЕСТНО ПРОИЗВОДСТВО ЗА СТОПАНСКИ НУЖДИ; ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ПРЕДЕЛНИ ЦЕНИ ЗА ТЕЧНИ ГОРИВА И ПРИРОДЕН ГАЗ И ПРЕДЕЛНИ ТЪРГОВСКИ НАДЦЕНКИ ЗА ОКТОМВРИ 1995 Г.; ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ФИКСИРАНИ ЦЕНИ НА ВЪТРЕШНИТЕ И МЕЖДУНАРОДНИТЕ ПОЩЕНСКИ И ДАЛЕКОСЪОБЩИТЕЛНИ УСЛУГИ; ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА МИНИМАЛНИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ НА СЕЛСКОСТОПАНСКАТА ПРОДУКЦИЯ - ПРИЕМАНЕ НА НОВИ МИНИМАЛНИ ИЗКУПНИ ЦЕНИ ЗА РЕКОЛТА 1997 Г.; ЗА ПРИЕМАНЕ НА МЕТОДИКА ЗА ОБРАЗУВАНЕ НА ЦЕНИТЕ НА ВОДАТА

Обн. ДВ. бр.101 от 4 Ноември 1997г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В приложение № 1 към чл. 1 от постановлението - Правилник за прилагане на Закона за цените, в приложение "Г" към чл. 13а от правилника - Методика за образуване на цените на електрическата енергия, на топлинната енергия и на въглищата и брикетите местно производство, в чл. 6 от методиката се създават ал. 4, 5 и 6:

"(4) Цените на електрическата енергия се коригират в срок не по - дълъг от 3 месеца при фактически промени в цените на горивата и другите разходи, заложени във формулата, водещи до индекс на изменение по - голям от 5 на сто, изчислен по формулата в ал. 2.

(5) При изменение на показателите индекс на инфлация и индекс на валутен курс за 3 - месечен период по - малко от 10 на сто за всеки показател поотделно техните стойности се приемат за неизменни.

(6) При обсъждане на предложенията за промени в цените на електрическата енергия Държавно - обществената комисия по цените на енергоносителите отчита необходимостта приходите от продажби на електрическа енергия по фиксирани цени да покриват разходите на дружествата при изпълнението на техните програми за финансово оздравяване и сключените инвестиционни и кредитни споразумения."


Заключителни разпоредби

§ 2. Постановлението влиза в сила от деня на приемането му.


Промени настройката на бисквитките