Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 101 от 4.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 397 НА МС ОТ 24 ОКТОМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 397 НА МС ОТ 24 ОКТОМВРИ 1997 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НОРМАТИВНИ АКТОВЕ НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ

Обн. ДВ. бр.101 от 4 Ноември 1997г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В Постановление № 278 на Министерския съвет от 1997 г. за определяне основните функции и задачи на Министерството на околната среда и водите (ДВ, бр. 54 от 1997 г.) се правят следните изменения и допълнения:

1. Член 2 се изменя така:

"Чл. 2. Определя, считано от 7 октомври 1997 г" обща численост на персонала 868 бройки, в т. ч. в Централното управление 225 бройки, включително четирима заместник - министри, единият от които изпълнява и функциите на главен секретар."

2. В приложението към чл. 1, ал. 1 "Основни функции и задачи на Министерството на околната среда и водите" се правят следните изменения и допълнения:

а) в чл. 1, ал. 1 след думите "опазването на околната среда" съюзът "и" се заменя със запетая и накрая се добавя "и земните недра";

б) в чл. 2, т. 1, буква "а" след думата "водите" се добавя "и подземните природни богатства";

в) в чл. 2, т. 2 след думата "обекти" се добавя "регистъра и кадастъра на находищата на полезни изкопаеми";

г) в чл. 2, т. 3 накрая се добавя "и за мониторинг на геоложката среда";

д) в чл. 2 се създават т. 7, 8 и 9:

"7. изготвя баланса на всички видове полезни изкопаеми;

8. организира и провежда конкурси и търгове в случаите по чл. 7, ал. 2 от Закона за концесиите, съответно подготвя договорите за концесии;

9. поддържа национално и регионални хранилища за веществен материал.";

е) в чл. 3 се създава т. 4:

"4. организира събирането и съхраняването на информацията от геоложките проучвания в страната и регламентира условията, реда и начина за предоставянето и ползването й.";

ж) в чл. 4, т. 3 след думите "извършване на" се добавя "геоложки и" и накрая се добавя "и лицензи на геологопроучвателите, изпълнители на хидрогеоложки работи и на инженерен надзор на тези работи;"

з) в чл. 4, т. 6, буква "е" след думата "предписания" се поставя запетая и се добавя "на договорите за концесии";

и) в чл. 4, т. 6 се създава буква "ж":

"ж. проектните параметри на проучвателните и добивните дейности;"

к) в чл. 5, т. 1 и 3 след думата "водите" се добавя "и подземните природни богатства";

л) в чл. 6 се създават нови т. 9 и 10:

"9. управлява националния геофонд;

10. прави предложения запредоставяне на концесии в рамките на своите компетенции;"

м) в чл. 6 досегашната т. 9 става т. 11.


§ 2. В Наредбата за лицензиране на геологопроучвателите, изпълнители на хидрогеоложки работи и на инженерен надзор на тези работи в Република България, приета с Постановление № 216 на Министерския съвет от 1997 г. (обн., ДВ, бр. 42 от 1997 г.; изм., бр. 54 от 1997 г.) се правят следните изменения:

1. В чл. 7, ал. 2 след думите "Министерството на труда и социалните грижи" думите "и Министерството на околната среда и водите" се заличават.

2. В § 6 от преходните и заключителните разпоредби текстът "и съвместно с министъра на околната среда" се заличава и тирето се заменя със запетая.

3. Навсякъде в наредбата думите "Комитета по геология и минералните ресурси" и "Комитетът по геология и минералните ресурси" се заменят с "Министерството на околната среда и водите", думите "Комитет по геология и минералните ресурси" се заменят с "Министерство на околната среда и водите", думите "председателя на Комитета по геология и минералните ресурси" и "председателят на Комитета по геология и минералните ресурси" се заменят съответно с "министъра на околната среда и водите" и "министърът на околната среда и водите", думите "Председател на КГМР:" се заменят с "Министър на околната среда и водите:" и думата "комитета" се заменя с "министерството".


§ 3. В Постановление № 120 на Министерския съвет от 1995 г. за освобождаване от митни сборове вноса на машини, съоръжения, оборудване, прибори и други материали от чуждестранните фирми - лицензианти по договорите за проучване и добив на нефт и газ на сушата и в континенталния шелф на Република България в Черно море, в изпълнение на съвместните работни споразумения, сключени между Комитета по геология и минералните ресурси и лицензиантите (ДВ, бр. 56 от 1995 г.) думите "Комитета по геология и минералните ресурси" се заменят с "Министерството на околната среда и водите".


Промени настройката на бисквитките