Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 79 от 12.IX

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 347 ОТ 4 СЕПТЕМВРИ 1997 Г. ЗА КОМПЕНСИРАНЕ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА НА КАДРОВИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ, ПОЛЗВАЩИ ОТПУСК ПО БОЛЕСТ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 347 ОТ 4 СЕПТЕМВРИ 1997 Г. ЗА КОМПЕНСИРАНЕ НА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА НА КАДРОВИТЕ ВОЕННОСЛУЖЕЩИ, ПОЛЗВАЩИ ОТПУСК ПО БОЛЕСТ

Обн. ДВ. бр.79 от 12 Септември 1997г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:

Член единствен. (1) За времето от 1 февруари до 30 април 1997 г. обезщетенията на кадровите военнослужещи, ползващи непрекъснат отпуск по болест в размер 30 и повече дни, се компенсират, като:

1. средномесечната заплата на заетите лица в бюджетната сфера за страната за месеца, за който се изплаща обезщетение, се умножава с индивидуален коефициент на кадровия военнослужещ;

2. размерът на обезщетението по болест се определя от сумата по т. 1, като тя се разделя на броя на работните дни за месеца на ползване на отпуска и получената сума се умножава по броя на работните дни, включени в този отпуск, след което се изплаща в размерите по чл. 261, ал. 2 от Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България.

(2) Индивидуалният коефициент на кадровия военнослужещ се изчислява от съотношението между сумата на основното месечно възнаграждение и допълнителното възнаграждение за продължителна служба за месеца, предхождащ месеца на отпуска по болест, и средномесечната заплата на заетите лица в бюджетната сфера за страната за същия месец.

(3) На кадровите военнослужещи, заварени в отпуск по болест, продължаващ 30 и повече дни в периода по ал. 1, които нямат определено възнаграждение съгласно § 15, ал. 2 и 3 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, което да послужи за база по ал. 2, индивидуалният коефициент се изчислява от основното месечно възнаграждение, полагащо се за заеманата длъжност през януари 1997 г., и допълнителното възнаграждение за продължителна служба, които се определят по реда на чл. 224 и 225 от закона.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 1. Паричните обезщетения на кадровите военнослужещи, заварени към 1 май 1997 г. в отпуск по болест, определени по реда на постановлението, запазват размерите си до изтичането на сроковете на отпуска.


§ 2. Размерите на обезщетенията за отпуск по болест, определени по реда на постановлението, не могат да превишават размерите на основното месечно възнаграждение и на допълнителното възнаграждение за продължителна служба на кадровите военнослужещи за съответния месец.


§ 3. Постановлението се приема на основание чл. 105, ал. 2 от Конституцията на Република България.


Промени настройката на бисквитките