Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 114 от 30.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 251 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 22 ДЕКЕМВРИ 1995 Г. ЗА СЪБИРАНЕ НА ПРИХОДИТЕ И ИЗВЪРШВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ПРЕЗ 1996 Г. ДО ПРИЕМАНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА 1996 Г.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 251 ОТ 22 ДЕКЕМВРИ 1995 Г. ЗА СЪБИРАНЕ НА ПРИХОДИТЕ И ИЗВЪРШВАНЕ НА РАЗХОДИТЕ ПРЕЗ 1996 Г. ДО ПРИЕМАНЕТО НА ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ ЗА 1996 Г.

Обн. ДВ. бр.114 от 30 Декември 1995г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:

Чл. 1. Приходите се събират по реда, в сроковете и в размерите, определени с нормативните актове.


Чл. 2. (1) Разходите за заплати, осигурителни вноски, пенсии, помощи и стипендии се извършват по реда, в сроковете и в размерите, определени с нормативните актове.

(2) Разходите за обслужване на вътрешния държавен дълг и на външния дълг към официалните и частните кредитори се извършват в съответствие с постигнатите споразумения с кредиторите.

(3) Останалите разходи, включително трансферите за общинските бюджети, се извършват месечно в размер до една дванадесета част авансово от субсидиите, предвидени в проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 1996 г., внесен в Народното събрание с Решение № 478 на Министерския съвет от 1995 г.

(4) Общините с бюджети на вноска през 1996 г. правят месечни вноски в размер една дванадесета част от размера им по проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 1996 г.


Чл. 3. Дефицитът, формиран като разлика между разходите по чл. 2 и приходите по чл. 1, се финансира месечно с емисии на държавни ценни книжа от Министерството на финансите.


Чл. 4. Предлага на Българската народна банка да предостави временен кредит (аванс) по реда и в размерите по чл. 46 от Закона за Българската народна банка на базата на годишния приход на държавния бюджет за 1995 г. за обслужване на държавния дълг и осигуряване изплащането на пенсиите.


Чл. 5. (1) Общинските съвети могат да приемат бюджетите си за 1996 г. преди приемането на Закона за държавния бюджет за 1996 г. при условията и по реда на Закона за местното самоуправление и местната администрация и на това постановление, както и на основата на собствените им приходи и разходи, определени с действащите нормативни актове.

(2) Субсидиите от държавния бюджет и вноските за държавния бюджет при съставянето на общинските бюджети се определят в размерите по проекта на Закон за държавния бюджет на Република България за 1996 г., внесен от Министерския съвет в Народното събрание.

(3) При съставяне на общинските бюджети делът на бюджетните разходи за образование не може да бъде по-малък от относителния дял на извършените по отчета за разходите за предходната година, увеличен с неизплатените разходи, като се отчитат настъпилите структурни промени след 1 януари 1996 г.

(4) Общинските бюджети се актуализират в сроковете, определени с разпоредбите на Закона за държавния бюджет на Република България за 1996 г., и по реда, определен от Закона за местното самоуправление и местната администрация.


Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се прилага от 1 януари 1996 г. до влизането в сила на Закона за държавния бюджет на Република България за 1996 г., но не по-късно от 31 март 1996 г.


§ 2. Постановлението се издава на основание чл. 6 от Закона за съставяне и изпълнение на държавния бюджет.


§ 3. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на финансите.


Промени настройката на бисквитките