Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 33 от 19.IV

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 68 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 4 АПРИЛ 1994 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛ ВЪРХУ ЦЕНИТЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ С ОСОБЕНО ВАЖНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЖИЗНЕНОТО РАВНИЩЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА, УТВЪРДЕН

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 68 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 4 АПРИЛ 1994 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА НАБЛЮДЕНИЕ И КОНТРОЛ ВЪРХУ ЦЕНИТЕ НА СТОКИ И УСЛУГИ С ОСОБЕНО ВАЖНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА ЖИЗНЕНОТО РАВНИЩЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО И ИКОНОМИКАТА НА СТРАНАТА, УТВЪРДЕНА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 41 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1993 Г.

Обн. ДВ. бр.33 от 19 Април 1994г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В ал. 2 на чл. 3 накрая се добавя следното ново изречение: "Закупените от производителите стоки и услуги се включват в разходите за производство на изделия по цени без данък върху добавената стойност, когато са изпълнени изискванията за данъчен кредит по смисъла на Закона за данък върху добавената стойност (ДВ, бр. 90 от 1993 г.) и Правилника за прилагане на Закона за данък върху добавената стойност (ДВ, бр. 17 от 1994 г.)."


§ 2. В ал. 2 на чл. 4 накрая се добавя следното ново изречение: "В разходите по вноса не се включва начисленият от митническите органи данък върху добавената стойност, когато са изпълнени изискванията за данъчен кредит по смисъла на Закона за данък върху добавената стойност и Правилника за прилагане на Закона за данък върху добавената стойност."


§ 3. В чл. 5 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 изразът "включващи данък върху оборота" се заличава.

2. Създава се нова ал. 2:

"(2) В покупните цени не се включва данък върху добавената стойност, когато са изпълнени изискванията за данъчен кредит по смисъла на Закона за данък върху добавената стойност и Правилника за прилагане на Закона за данък върху добавената стойност."

3. Досегашните ал. 2 и 3 стават съответно ал. 3 и 4.


§ 4. В чл. 6 след думите "разпоредбите на" текстът докрая се заменя със "Закона за данък върху добавената стойност, Правилника за прилагане на Закона за данък върху добавената стойност и Закона за акцизите (ДВ, бр. 19 от 1994 г.)".


Промени настройката на бисквитките