Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 99 от 8.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 245 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 3 ДЕКЕМВРИ 1992 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 195 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1992 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ТАРИФА № 3 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ЗА КОНСУЛСКО ОБСЛУЖВАНЕ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪН

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 245 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 3 ДЕКЕМВРИ 1992 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 195 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1992 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ТАРИФА № 3 ЗА ТАКСИТЕ, КОИТО СЕ СЪБИРАТ ЗА КОНСУЛСКО ОБСЛУЖВАНЕ В СИСТЕМАТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ

В сила от 08.12.1992 г.

Обн. ДВ. бр.99 от 8 Декември 1992г.

§ 1. Член единствен става чл. 1.


§ 2. Създава се нов чл. 2:

"Чл. 2. За чужди граждани от държавите съгласно приложението, посещаващи Република България с туристическа цел, които са заплатили предварително туристически услуги и притежават съответен документ (ваучер) за това, се въвежда безвизово пътуване."


Заключителни разпоредби

§ 3. Отменя се ал. 4 на чл. 22 от Тарифа № 3 за таксите, които се събират за консулско обслужване в системата на Министерството на външните работи.


§ 4. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в"Държавен вестник".


Приложение към чл. 2


Списък на държавите, чиито граждани ползват правата за безвизово пътуване в Република България


1. Австрия, Белгия, Великобритания, Гърция, Дания, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Лихтенщайн, Люксембург, Норвегия, Португалия, Федерална република Германия, Финландия, Франция, Швейцария, Швеция и Холандия.

2. Австралия, Бахрейн, Зимбабве, Израел, Канада, Катар, Кипър, Република Корея, Кувейт, Нова Зеландия, Обединени Арабски емирства, Саудитска Арабия, Сингапур, Тайван, Хонконг, Япония и ЮАР.


Промени настройката на бисквитките