Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 90 от 6.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 206 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 23 ОКТОМВРИ 1992 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 202 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1991 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ ОСНОВНИТЕ ФУНКЦИИ И ЗАДАЧИ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ПО ВОДИТЕ

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 206 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 23 ОКТОМВРИ 1992 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 202 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1991 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ ОСНОВНИТЕ ФУНКЦИИ И ЗАДАЧИ НА НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ПО ВОДИТЕ

Обн. ДВ. бр.90 от 6 Ноември 1992г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:

§ 1. В приложение № 1 към чл. 1, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Член 2 се изменя и допълва така:

"Чл. 2. Съветът осъществява функциите на държавен орган в областта на водните ресурси и свързаните с тях административни въздействия. За подземните води съветът осъществява функциите и задачите си само по отношение на тяхното разпределение и използване."

2. Член 3 се изменя, както следва:

а) точки 3 и 4 стават т. 3 и се изменят така:

"3. разработва водните баланси на водоизточниците, водностопански баланси и проекти за управление на водните ресурси, контролира тяхното изпълнение и състоянието на водовземните съоръжения;"

б) точка 5 става т. 4 и се изменя така:

"4. оценява как изграждането на водовземните съоръжения, включително и на съоръженията по чл. 7 от Закона за водите, влияе върху водния баланс на съответната територия;"

в) точки 6, 7, 8, 9 и 10 стават съответно т. 5, 6, 7, 8 и 9.

3. Член 4 се изменя, както следва:

а) точка 2 се заличава;

б) точка 3 става т. 2;

в) точка 4 става т. 3, като думите "на проекти за развитие и преструктуриране на икономиката, на териториалноустройствените проекти и на проекти на капиталното строителство, свързано с използването и възстановяването на водните ресурси" се заличават;

г) точки 5 и 6 стават т. 4 и се изменят така:

"4. координира и подпомага дейността на държавните органи, стопанските субекти и гражданите с оглед рационалното използване на водните ресурси и предписва задължителни изисквания при издаване на разрешения за водоползване и за изграждане на технически съоръжения с комплексно предназначение;"

д) точка 7 става т. 5.

4. Член 7 се отменя.


§ 2. В приложение № 2 към чл. 1, ал. 2 т. 4 се изменя и допълва, както следва:

"4. членове: представител на Министерството на околната среда; представител на Министерството на селскостопанското развитие, земеползването и възстановяването на поземлената собственост; представител на Министерството за териториално развитие, жилищна политика и строителство; представител на Министерството на промишлеността; представител на Министерството на транспорта; представител на Министерството на здравеопазването; представител на Комитета по енергетика; представител на Комитета по геология и минералните ресурси; представител на Комитета по горите; представител на Гражданската защита към Министерството на отбраната."


Промени настройката на бисквитките