Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 87 от 12.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 39 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 11 ЮЛИ 1985 Г. ЗА КАЧЕСТВЕНО НОВО РАЗВИТИЕ НА ОТРАСЪЛ "СТРОИТЕЛСТВО" ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НА ДЕВЕТАТА ПЕТИЛЕТКА

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 39 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 11 ЮЛИ 1985 Г. ЗА КАЧЕСТВЕНО НОВО РАЗВИТИЕ НА ОТРАСЪЛ "СТРОИТЕЛСТВО" ПРЕЗ ГОДИНИТЕ НА ДЕВЕТАТА ПЕТИЛЕТКА

Обн. ДВ. бр.87 от 12 Ноември 1985г.

Загубило значение.


В съответствие с решенията на ЦК на БКП и с постановките на др. Тодор Живков за качествено ново развитие на отрасъл "Строителство" и провеждането му в съответствие с потребностите на народното стопанство и обществото през годините на деветата петилетка


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. (1) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

(2) Комплексният инженерен проект е основа при съставянето на единния план за социално-икономическото развитие на страната през деветата петилетка за отрасъл "Строителство" и за промишлеността за строителни материали.

. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .


Чл. 4. Министерството на химическата промишленост, Министерството на производството и търговията с потребителски стоки, Министерство на машиностроенето, Министерство на металургията, другите министерства и ведомства и изпълнителните комитети на окръжните народни съвети да организират производството на суровини, материали, изделия, машини и съоръжения за потребностите на проектното дело, строителството и за промишлеността за строителни материали в количество, качество и срокове съгласно Комплексния инженерен проект. За целта Министерството на строителството и селищното устройство и съответните министерства и други ведомства за деветата петилетка и ежегодно да подписват координационни програми, въз основа на които се сключват договори между съответните стопански организации.


Чл. 5. (1) Министерството на машиностроенето да осигурява по години, асортимент и количество машините, съоръженията, резервните части и строителната и пътната механизация от местно производство и от внос по първо направление съгласно Програмата за задоволяване потребностите на строителството със строителна механизация и за развитие на производството на строителна и пътна техника в страната до 1990 г. и в перспектива, която е неразделна част от Комплексния инженерен проект за развитието на отрасъл "Строителство" през годините на деветата петилетка.

(2) Задължителните държавни задачи по натури на Стопанския комбинат "Строителна и пътна техника" се утвърждават съвместно от Министерството на машиностроенето и Министерството на строителството и селищното устройство.

(3) Образуването, прекратяването и преобразуването на предприятия, както и промяната на асортимента на Стопанския комбинат "Строителна и пътна техника" се извършват съвместно от министъра на машиностроенето и министъра на строителството и селищното устройство.


Чл. 6. (1) . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

(2) За купуване на нови технологии, оборудване, машини, съоръжения и механизация през деветата петилетка да се предоставя във фонд "Валутен" на Министерството на строителството и селищното устройство необходимата съгласно инженерния проект валута по второ направление от задграничното строителство и проектиране в отрасъл "Строителство".

8. Допълва предмета на дейност на Комплексния научноизследователски и проектантски институт по организация, икономика и управление на строителството със следните дейности: изграждане и експлоатация на автоматизирани системи за управление на стопанските организации в строителството и в промишлеността за строителни материали; създаване и внедряване в проектантските организации на системи за автоматизация на строителното проектиране; внедряване на електронноизчислителна и микропроцесорна техника и роботи.


Промени настройката на бисквитките