Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 65 от 24.VII

РЕШЕНИЕ № 575 ОТ 11 ЮЛИ 2001 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ ПО ДАЛЕКОСЪОБЩЕНИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНИ ЛИЦЕНЗИИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ДАЛЕКОСЪОБЩИТЕЛНА МРЕЖА ЗА ТЕЛЕВИЗИОННО РАДИОРАЗПРЪСКВАНЕ С

 

РЕШЕНИЕ № 575 ОТ 11 ЮЛИ 2001 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА ДЪРЖАВНАТА КОМИСИЯ ПО ДАЛЕКОСЪОБЩЕНИЯ ЗА ИЗДАВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНИ ЛИЦЕНЗИИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ДАЛЕКОСЪОБЩИТЕЛНА МРЕЖА ЗА ТЕЛЕВИЗИОННО РАДИОРАЗПРЪСКВАНЕ С МЕСТНО ПОКРИТИЕ ЗА ГРАДОВЕТЕ ВРАЦА, ВЕЛИНГРАД, ЛОВЕЧ, КАЗАНЛЪК, МОНТАНА, ПАЗАРДЖИК, СИЛИСТРА, СЛИВЕН, СМОЛЯН И СТАРА ЗАГОРА

Обн. ДВ. бр.65 от 24 Юли 2001г.

На основание чл. 44 във връзка с чл. 46 от Закона за далекосъобщенията


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Приема предложението на Държавната комисия по далекосъобщения за издаване на индивидуални лицензии за изграждане, поддържане и използване на обществена далекосъобщителна мрежа за телевизионно радиоразпръскване с местно покритие за градовете Враца, Велинград, Ловеч, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Силистра, Сливен, Смолян и Стара Загора със срок 15 години.

2. Определя начина на издаване на лицензиите - чрез десет неприсъствени конкурса, съответно по един конкурс за всеки град по т. 1, в резултат на които да бъдат издадени индивидуални лицензии, както следва:

а) Враца - две лицензии;

б) Велинград - две лицензии;

в) Ловеч - две лицензии;

г) Казанлък - две лицензии;

д) Монтана - две лицензии;

е) Пазарджик - две лицензии;

ж) Силистра - две лицензии;

з) Сливен - две лицензии;

и) Смолян - две лицензии;

к) Стара Загора - две лицензии.

3. Определя конкурсните книжа, които да се предоставят от Държавната комисия по далекосъобщения на кандидатите за участие в конкурса с цена, определена съгласно Тарифата за таксите, които се събират от Държавната комисия по далекосъобщения, приета с Постановление № 25 на Министерския съвет от 2001 г. (ДВ, бр. 15 от 2001 г.), както следва:

а) за Враца, Велинград, Ловеч, Казанлък, Монтана, Пазарджик, Силистра и Смолян - 100 лв.;

б) за Стара Загора и Сливен - 200 лв.

4. Определя размерите на лицензионните такси съгласно Тарифата за таксите, които се събират от Държавната комисия по далекосъобщения, както следва:

а) първоначална лицензионна такса за издаване на лицензията:

за Сливен и Стара Загора - 2000 лв.;

за Враца, Ловеч, Казанлък, Монтана и Пазарджик - 1000 лв.;

за Силистра и Смолян - 800 лв.;

за Велинград - 700 лв.;

б) годишна такса за контрол по изпълнението на лицензията - процент от годишните брутни приходи от лицензираната дейност без данък върху добавената стойност.

5. Държавната комисия по далекосъобщения да изготви и публикува съобщение за конкурсите и да организира приемането на конкурсните документи до 10 септември 2001 г.

Промени настройката на бисквитките