Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 53 от 12.VI

РЕШЕНИЕ № 355 ОТ 17 МАЙ 2001 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЛИЦАТА, СПЕЧЕЛИЛИ КОНКУРСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНИ ЛИЦЕНЗИИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ДАЛЕКОСЪОБЩИТЕЛНА МРЕЖА ЗА РАДИОРАЗПРЪСКВАНЕ С МЕСТНО ПОКРИТИЕ ЗА РЕГИОНА НА БУРГАС

 

РЕШЕНИЕ № 355 ОТ 17 МАЙ 2001 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЛИЦАТА, СПЕЧЕЛИЛИ КОНКУРСА ЗА ИЗДАВАНЕ НА ИНДИВИДУАЛНИ ЛИЦЕНЗИИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ И ИЗПОЛЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНА ДАЛЕКОСЪОБЩИТЕЛНА МРЕЖА ЗА РАДИОРАЗПРЪСКВАНЕ С МЕСТНО ПОКРИТИЕ ЗА РЕГИОНА НА БУРГАС

Обн. ДВ. бр.53 от 12 Юни 2001г., попр. ДВ. бр.104 от 30 Ноември 2001г.

На основание чл. 48, ал. 1 от Закона за далекосъобщенията във връзка с предложение на комисията по чл. 45 от Закона за далекосъобщенията, назначена със Заповед № Р-8 на министър-председателя от 21 март 2001 г.


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. (Попр. - ДВ, бр. 104 от 2001 г.) Определя лицата, спечелили конкурса, обявен с Решение № 310 на Държавната комисия по далекосъобщения от 22 февруари 2001 г. съгласно Решение № 69 на Министерския съвет от 2001 г. (ДВ, бр. 17 от 2001 г.), за издаване на индивидуални лицензии за изграждане, поддържане и използване на обществена далекосъобщителна мрежа за радиоразпръскване с местно покритие за региона на Бургас със срок 12 години, както следва:

"Радио Веселина" - АД; "Радио Браво" - ЕООД.

Мотиви:

Тези кандидати покриват конкурсните критерии съгласно изискванията за критерии за комплексна оценка, определени с решение на Министерския съвет, и са разработили най-пълно конкурсните документи, като са показали добро познаване както на българското законодателство в областта на далекосъобщенията, така и на медийния пазар. Лицата са получили най-висока комплексна оценка от комисията по чл. 45 от Закона за далекосъобщенията.

В техническо отношение те са представили най-добре разработени предварителни технически проекти.

Доказателствата за финансови възможности, представени от тях, са най-стабилни с оглед обезпечаване развитието на далекосъобщителните им мрежи и реализацията на дейността.

Готовността на тези кандидати да използват далекосъобщителната мрежа, като разпространяват регионална радиопрограма, е най-висока.

2. Възлага на Държавната комисия по далекосъобщения издаването на индивидуални лицензии за изграждане, поддържане и използване на обществена далекосъобщителна мрежа за радиоразпръскване с местно покритие за региона на Бургас със срок 12 години на лицата по т. 1.

Промени настройката на бисквитките