Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 119 от 12.XII

РЕШЕНИЕ ЗА МЕРКИ В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА

 

РЕШЕНИЕ ЗА МЕРКИ В БОРБАТА С ПРЕСТЪПНОСТТА И КОРУПЦИЯТА

Обн. ДВ. бр.119 от 12 Декември 1997г.

Народното събрание на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България и във връзка с чл. 73 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание


РЕШИ:


1. Народното събрание да създаде постоянна комисия по въпросите за борбата с престъпността и корупцията в съответствие с чл. 17 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, която въз основа на доклада на Временната комисия, избрана с решение на Народното събрание от 19.IХ.1997 г. и направените в него препоръки, да продължи дейността по този проблем.

2. Да се създаде публичен регистър за ежегодно деклариране на имуществото и доходите на народни представители, министри, областни управители, кметове, магистрати и друга лица, заемащи висши държавни постове.

3. Задължава Министерския съвет и Националния статистически институт със съдействието на съдебната власт да разработят и внедрят единна информационна система за противодействие на престъпността.

4. Задължава Министерския съвет да създаде единна национална стратегия за противодействие на престъпността.

5. Задължава министъра на вътрешните работи да предприеме необходимите организационни и кадрови мерки за подобряване разкриваемостта на престъпленията и подобряване на оперативно-издирвателните мерки при разследванията на дела срещу неизвестен извършител.

6. Народното събрание да включи приоритетно в законодателната си програма законите, свързани с борбата с престъпността и корупцията, препоръчани в доклада на Временната комисия.

7. Докладът на Временната комисия да се изпрати на Министерския съвет, на председателя на Върховния касационен съд, на председателя на Върховния административен съд, на главния прокурор и на директора на Националната следствена служба.

Решението е прието от XXXVIII Народно събрание на 5 декември 1997 г. и е подпечатано с държавния печат.

Промени настройката на бисквитките