Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 47 от 18.V

НАРЕДБА ЗА ТЪРГОВСКАТА ДЕЙНОСТ С ОТПАДЪЦИ ОТ ЧЕРНИ И ЦВЕТНИ МЕТАЛИ

 

НАРЕДБА ЗА ТЪРГОВСКАТА ДЕЙНОСТ С ОТПАДЪЦИ ОТ ЧЕРНИ И ЦВЕТНИ МЕТАЛИ

В сила от 02.06.2001 г.
Приета с ПМС № 113 от 09.05.2001 г.

Обн. ДВ. бр.47 от 18 Май 2001г., изм. ДВ. бр.82 от 25 Септември 2001г., отм. ДВ. бр.105 от 30 Ноември 2004г.

Отменена с § 1 от заключителните разпоредби на Постановление № 316 от 22 ноември 2004 г. за приемане на Наредба за реда за извършване на търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали – ДВ, бр. 105 от 30 ноември 2004 г.


Глава първа.
ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Чл. 1. С наредбата се уреждат условията и редът за извършване на търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали.


Чл. 2. (1) Търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали се извършва от търговци, регистрирани по Търговския закон и притежаващи лицензия, издадена по реда на наредбата.

(2) Търговците по ал. 1 трябва да имат собствена или наета площадка за осъществяване на търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали.

(3) Търговците по ал. 1 при извършване на търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали са длъжни да представят нотариално заверено копие от лицензията.


Чл. 3. (1) Не се изисква лицензия при:

1. търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали, получени като технологичен отпадък от собствено производство или от собствен амортизационен лом, когато купувачът е лицензиран по реда на чл. 2, ал. 1;

2. продажба на отпадъци от черни и цветни метали с битов характер от физически лица, когато купувачът е лицензиран по реда на чл. 2, ал. 1.

(2) При продажба на отпадъци от цветни метали с битов характер физическото лице подписва декларация съгласно приложение № 1.


Глава втора.
УСЛОВИЯ И РЕД ЗА ИЗДАВАНЕ И ОТНЕМАНЕ НА ЛИЦЕНЗИЯ ЗА ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ С ОТПАДЪЦИ ОТ ЧЕРНИ И ЦВЕТНИ МЕТАЛИ

Раздел I.
Съдържание на лицензията. Регистър

Чл. 4. (1) Лицензията се издава по образец, утвърден от министъра на икономиката.

(2) Лицензията съдържа: номер и дата на издаване; наименование на търговеца (фирмата); седалище и адрес на управление; номер на фирменото дело; номер на тома и партидата; идентификационен код по регистър БУЛСТАТ; списък с описание на площадките, на които се осъществява търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали, и срок на действие на лицензията.

(3) Лицензията за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали се издава със срок на действие 5 години.

(4) Правата по лицензията не могат да се прехвърлят и/или преотстъпват.

(5) Лицензията може да бъде допълвана и/или продължавана при условията и по реда на наредбата.

(6) При подаване на заявления за издаване на лицензия, за допълване и/или продължаване на издадена лицензия се заплащат такси, определени в Тарифата за таксите, които се събират в системата на Министерството на икономиката по Закона за държавните такси, приета с Постановление № 118 на Министерския съвет от 1995 г.

(7) В Министерството на икономиката се води публичен регистър на издадените, отказаните и отнетите лицензии съгласно приложение № 2.

(8) Справка за издадените и отнетите лицензии за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали се изпраща служебно всяко тримесечие на Министерството на околната среда и водите, на Министерството на вътрешните работи и на областните управители.


Раздел II.
Условия и ред за издаване и отнемане на лицензия

Чл. 5. (1) За издаване на лицензия за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали лицата по чл. 2 подават заявление до министъра на икономиката.

(2) Към заявлението по ал. 1 се прилагат следните документи:

1. оригинал или нотариално заверено копие на удостоверение за актуално съдебно състояние на търговеца, издадено до 2 месеца преди подаване на заявлението;

2. оригинал или нотариално заверено копие на разрешение, издадено при условията и по реда на чл. 37 от Закона за ограничаване вредното въздействие на отпадъците върху околната среда, когато такова се изисква от закона, или регистрационен документ от съответната регионална инспекция по околната среда и водите, на чиято територия ще се извършва търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали, по образец, утвърден от министъра на околната среда и водите;

3. оригинал или нотариално заверено копие на договор за наем или нотариален акт, придружени със скица или друг удостоверителен документ за имота, издаден от компетентните служби, на чиято територия е площадката, съдържащ данни за адреса на обекта, парцела, планоснимачния номер и други описателни данни, когато имотът е извън регулация;

4. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2001 г.) оригинал или нотариално заверено копие на удостоверение за данъчна регистрация и удостоверение от териториалното данъчно управление за наличието или липсата на данъчни задължения;

5. заверено от търговеца копие на карта за идентификация по регистър БУЛСТАТ;

6. документ за платена такса по чл. 4, ал. 6.

(3) При непълноти и/или неточности в представените документи заявителят се уведомява в срок до 14 дни от датата на подаване на заявлението за отстраняването им в едномесечен срок от датата на уведомяването.

(4) При неотстраняване на непълнотите и/или неточностите в срока по ал. 3 документите не се разглеждат.

(5) В случаите по ал. 3 документите се считат за подадени от датата на отстраняване на непълнотите и/или неточностите.


Чл. 6. (1) Заявленията и документите по чл. 5 се разглеждат от комисия в срок до 2 месеца от датата на подаването им. В комисията се включват равен брой представители на Министерството на икономиката, Министерството на околната среда и водите и Министерството на вътрешните работи, предложени от съответния министър. Министърът на икономиката определя със заповед председател, секретар и членове на комисията.

(2) На заседанията на комисията по ал. 1 могат да присъстват упълномощени представители на неправителствени организации, свързани с търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали. Комисията уведомява неправителствените организации за дневния ред на заседанията по ред, определен в правилата за работа на комисията.

(3) Министърът на икономиката утвърждава правила за работа на комисията по ал. 1.

(4) След разглеждане на заявленията комисията изготвя мотивирано предложение до министъра на икономиката за издаване на лицензия или за отказ за издаване на лицензия.


Чл. 7. В едномесечен срок от предложението по чл. 6, ал. 4 министърът на икономиката или упълномощен от него заместник-министър издава лицензия или отказва издаването на лицензия с мотивирана заповед.


Чл. 8. Министърът на икономиката или упълномощен от него заместник-министър отказва издаването на лицензия, когато:

1. е налице мотивирано предложение за отказ по чл. 6, ал. 4;

2. заявлението за издаване на лицензия е подадено преди изтичането на 12 месеца от отказа по чл. 7, освен ако заповедта за отказ е била отменена от съда като незаконосъобразна;

3. заявлението за издаване на лицензия е подадено преди изтичането на двегодишен срок от отнемане на лицензията по реда на чл. 13, освен ако заповедта за отнемане е била отменена от съда като незаконосъобразна.


Чл. 9. Лицата по чл. 2 се уведомяват в 14-дневен срок от датата на издаване на лицензията или на заповедта за отказ за издаване на лицензия.


Чл. 10. Лицензията се получава от търговеца или от негов представител с нотариално заверено пълномощно след представяне на документ за платена такса по чл. 4, ал. 6 в срок до един месец от уведомяването по чл. 9.


Чл. 11. (1) За продължаване на лицензията лицето по чл. 2 следва да подаде заявление най-малко 4 месеца преди изтичането на срока на лицензията.

(2) Към заявлението по ал. 1 се прилагат:

1. декларация, че не са настъпили промени в обстоятелствата по чл. 5, ал. 2, или документи, удостоверяващи промяната;

2. документ за платена такса по чл. 4, ал. 6.

(3) Министърът на икономиката или упълномощен от него заместник-министър продължава лицензията или отказва със заповед продължаването на лицензията по реда и в сроковете по чл. 6, ал. 1, чл. 7, 9 и 10.

(4) В случай че заявителят е спазил изискванията по ал. 1 и 2, но лицензията не му е продължена до изтичането на срока й, срокът на лицензията се счита за продължен до продължаването на лицензията или до издаването на заповед за отказ за продължаването й.

(5) При неспазване на срока по ал. 1 лицата по чл. 2 кандидатстват за издаване на нова лицензия.


Чл. 12. (1) В срок до един месец от настъпването на промяна в обстоятелствата по чл. 5, ал. 2 лицето подава заявление до министъра на икономиката за вписване на промяната в лицензията. Към заявлението се прилагат:

1. документи, удостоверяващи промяната;

2. документ за платена такса по чл. 4, ал. 6.

(2) При разкриване на нова площадка към издадена лицензия търговецът подава заявление до министъра на икономиката за допълване на лицензията. Към заявлението се прилагат документите по чл. 5, ал. 2, т. 2, 3 и 6 за допълване на лицензията.

(3) Министърът на икономиката или упълномощен от него заместник-министър вписва промените и/или допълва лицензията, или отказва със заповед допълването на лицензията по реда и в сроковете по чл. 6, ал. 1, чл. 7, 9 и 10.


Чл. 13. (1) Лицензията се отнема със заповед на министъра на икономиката или на упълномощен от него заместник-министър при:

1. липса на регистър по чл. 17;

2. представяне на неверни данни, които са послужили за издаването, продължаването или допълването на лицензията;

3. извършване на търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали на площадка, която не е вписана в лицензията, с изключение на случаите по чл. 3, ал. 1, т. 1;

4. мотивирано предложение от органите, издали документа по чл. 5, ал. 2, т. 2;

5. системно нарушаване разпоредбите на наредбата, констатирано от контролните органи.

(2) В случай на отнемане на лицензия наличните количества от отпадъци от черни и цветни метали се реализират до 1 месец от влизането в сила на заповедта.

(3) Министърът на икономиката може да продължи срока по ал. 2 с още 1 месец.


Чл. 14. (1) Заповедта за отказ за издаване, продължаване, допълване или отнемане на лицензия подлежи на обжалване по реда на Закона за Върховния административен съд, съответно по реда на Закона за административното производство.

(2) При обжалване по ал. 1 и при подаване на заявление за продължаване или допълване на лицензия сроковете по чл. 6, ал. 1, чл. 7, 9 и 10 започват да текат от влизането в сила на съдебното решение.


Чл. 15. Лицензията се прекратява със заповед на министъра на икономиката или на упълномощен от него заместник-министър при:

1. писмена молба от лицензиран търговец;

2. неполучена лицензия след изтичането на срока по чл. 10;

3. заличаване на търговеца от търговския регистър.


Глава трета.
ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ЛИЦЕНЗИРАНИЯ ТЪРГОВЕЦ. РЕГИСТРИ

Чл. 16. (1) Лицензираният търговец държи на разположение на всяка площадка, вписана в лицензията, регистри по чл. 17, както и нотариално заверено копие на лицензията.

(2) Лицензираният търговец осигурява достъп на контролните органи по чл. 21, ал. 2 до местата, където осъществява дейността си, и до водените от него документи.


Чл. 17. (1) Лицензираният търговец води регистри, прошнуровани и подпечатани от кмета на общината по местонахождението на площадката, който отбелязва датата на подпечатването в нарочна книга.

(2) Регистрите по ал. 1 не могат да се изнасят извън площадката, вписана в лицензията, освен при писмено разрешение от комисията по чл. 6, ал. 1.

(3) Водят се два регистъра: регистър за покупките и вноса на отпадъци от черни и цветни метали по приложение № 3 и регистър за продажбите и износа на отпадъци от черни и цветни метали по приложение № 4.

(4) Регистрите по ал. 1 се съхраняват в срок 2 години от приключването им.


Чл. 18. (1) В деня на получаване или експедиране на отпадъци от черни и цветни метали лицензираният търговец вписва в съответния регистър всички обстоятелства по приложение № 3, с изключение на колона 2 от него, и/или по приложение № 4, с изключение на колони 2 и 9 от него, които се попълват при издаването на съответния счетоводен документ.

(2) При покупко-продажба от внос и/или за износ лицензираният търговец вписва в съответния регистър номера и датата на митническата декларация и митническото учреждение, през което е осъществен вносът или износът.

(3) При закупуване на отпадъци от черни и цветни метали от лицата по чл. 3, ал. 1, т. 2 в регистъра се вписват данните за самоличността на лицето, неговият адрес, видът на стоката, нейният произход, номерът на разходния касов ордер или друг платежен документ, както и декларация по чл. 3, ал. 2.

(4) При закупуване на отпадъци от медни и алуминиеви кабели и проводници в регистъра се вписват данните от сертификата по приложение № 6 и/или от удостоверението за произход по приложение № 7.


Чл. 19. (1) Всяко 6-месечие лицензираният търговец представя в Министерството на икономиката справка за наличностите, покупките и продажбите на отпадъци от черни и цветни метали по митнически тарифни позиции съгласно приложение № 5.

(2) Справката по ал. 1 се представя в Министерството на икономиката до 15 дни след изтичането на срока по ал. 1.


Чл. 20. (1) Търговска дейност с отпадъци от медни и алуминиеви кабели и проводници от всякакъв вид и количества се извършва при наличие на:

1. издаден сертификат за произход съгласно приложение № 6 от лицата по чл. 3, ал. 1, т. 1;

2. попълнена декларация съгласно приложение № 1 от лицата по чл. 3, ал. 1, т. 2.

(2) При извършване на търговска дейност с отпадъци по ал. 1 продавачът задължително предава на купувача издадено от него удостоверение за произход съгласно приложение № 7 с приложени копие от сертификата за произход и копие от полученото от него удостоверение за произход.

(3) Отпадъците по ал. 1 се съхраняват и обработват отделно от останалите.


Глава четвърта.
КОНТРОЛ

Чл. 21. (1) На контрол по наредбата подлежат спазването на условията и реда за извършване на търговската дейност с черни и цветни метали.

(2) Контролни органи по наредбата съобразно компетентността си са:

1. кметовете на общините по местонахождение на площадките или определени със заповед от тях длъжностни лица;

2. областните управители или определени със заповед от тях длъжностни лица;

3. министърът на околната среда и водите или определени със заповед от него длъжностни лица;

4. министърът на вътрешните работи или определени със заповед от него длъжностни лица;

5. министърът на икономиката или определени със заповед от него длъжностни лица.

(3) При необходимост контролните органи по ал. 2 извършват съвместни проверки, целта и задачите на които се определят от ръководителите на съответните ведомства.

(4) При сигнал за нарушение съответният контролен орган по ал. 2 е длъжен незабавно да организира и извърши проверка на място.

(5) Контролните органи по ал. 2 имат право на свободен достъп в контролираните обекти и право да изискват необходимите документи, като са длъжни да не разгласяват служебна и търговска тайна.

(6) При извършване на проверките контролните органи по ал. 2 съставят констативни протоколи и/или актове за установяване на административни нарушения.

(7) За констатираните нарушения при проверките по ал. 3 и 4 контролните органи по ал. 2 уведомяват в 14-дневен срок комисията по чл. 6, ал. 1, като изпращат всички документи.


Чл. 22. В случаите по чл. 13, ал. 1 комисията по чл. 6, ал. 1 прави предложение до министъра на икономиката за отнемане на лицензията.


Глава пета.
АДМИНИСТРАТИВНОНАКАЗАТЕЛНИ РАЗПОРЕДБИ

Чл. 23. (1) При нарушения на разпоредбите на наредбата, ако деянието не съставлява престъпление, на физическите лица се налагат глоби съгласно чл. 32 от Закона за административните нарушения и наказания.

(2) При повторно нарушение по ал. 1 на физическото лице се налага глоба в максимален размер, предвиден в чл. 32 от Закона за административните нарушения и наказания.


Чл. 24. (1) При нарушения на разпоредбите на наредбата, ако деянието не съставлява престъпление, на юридическите лица и едноличните търговци се налагат имуществени санкции съгласно чл. 83, ал. 1 от Закона за административните нарушения и наказания при:

1. нарушение на чл. 2 и чл. 3, ал. 1, т. 1;

2. нарушение на чл. 20;

3. неизпълнение на задължението по чл. 12, ал. 1;

4. нарушение на чл. 17, ал. 2, чл. 18, ал. 1, чл. 19 и при неизпълнение на задълженията по чл. 16;

5. вписване на неверни данни в регистрите по чл. 17.

(2) За нарушенията по ал. 1, т. 1 и 2 се налагат имуществени санкции в размер от 5000 до 50 000 лв., а в останалите случаи по ал. 1 - от 500 до 3000 лв.

(3) При повторно нарушение имуществената санкция по ал. 2 се налага в двоен размер.


Чл. 25. (1) Актовете за установяване на нарушенията на разпоредбите на наредбата се съставят от контролните органи по чл. 21, ал. 2.

(2) Наказателните постановления за налагане на глоба, съответно на имуществена санкция, се издават от министъра на икономиката или от упълномощен от него заместник-министър.

(3) Установяването на нарушенията, издаването, обжалването и изпълнението на наказателните постановления се извършват по реда на Закона за административните нарушения и наказания.


Допълнителни разпоредби

§ 1. По смисъла на наредбата:

1. "Търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали" е осъществяване на разпоредителни сделки с отпадъци от черни и цветни метали, както и свързаните с тях дейности (събиране, транспортиране, съхраняване, сортиране, механична обработка и др.).

2. "Отпадъци от черни и цветни метали" са технологичните отпадъци, получени при добива, преработката или механичната обработка на черни и цветни метали и сплавите им, бракуваните машини, съоръжения, детайли и конструкции от производствен, строителен или битов характер, с изключение на необезвредените и опасните отпадъци.

3. "Отпадъци от черни и цветни метали с битов характер" са отпадъци от черни и цветни метали, получени в резултат на жизнената дейност на хората по домовете, в административни, социални и обществени сгради. Към тях се приравняват и отпадъците от черни и цветни метали, получени от търговски обекти, от занаятчийски дейности, от обекти за отдих и забавления.

4. "Системно" е извършването на нарушения от един и същи вид три и повече пъти, за които на лицата са наложени административни наказания по наредбата с влезли в сила наказателни постановления.


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 2. Лицензиите, издадени по реда на Наредбата за търговска дейност с отпадъци и отломки от черни и цветни метали и сплавите им, приета с Постановление № 363 на Министерския съвет от 1997 г. (обн., ДВ, бр. 92 от 1997 г.; изм. и доп., бр. 10 от 2001 г.), са валидни до изтичането на срока им.


§ 3. Министърът на икономиката в срок до 2 месеца от влизането в сила на наредбата утвърждава правилата по чл. 6, ал. 3 и образец на лицензията по чл. 4, ал. 1.


§ 4. В срок до 3 месеца от влизането в сила на наредбата заинтересуваните неправителствени организации по чл. 6, ал. 2 уведомяват председателя на комисията по чл. 6, ал. 1 за своя представител за участие в работата на комисията.


§ 5. Контролните органи по наредбата издават заповедите по чл. 21, ал. 2 до 1 месец след влизането в сила на наредбата.


§ 6. Изпълнението на наредбата се възлага на министъра на икономиката, на министъра на околната среда и водите и на министъра на вътрешните работи.


§ 7. Наредбата се приема на основание § 11 от преходните и заключителните разпоредби на Закона за ограничаване на вредното въздействие на отпадъците върху околната среда.


Приложение № 1 към чл. 3, ал. 2



ДЕКЛАРАЦИЯ № ......../........ г.
 

Долуподписаният ............................................................................................,

ЕГН ......................, живеещ в гр. (с.) ................., община ..............., област ...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(точен адрес)
Лична карта № .............., издадена на ......................... от .............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Декларирам, че продавам собствени отпадъци от цветни метали с битов характер ..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(описват се видът и количеството)
на ................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
(наименование на фирмата, данъчен номер и номер на лицензията)
 
 
Дата: .........................................................................................................................................................................................................................
Декларатор: ..................................................................................................................................................................................................................
гр.(с) ........................................................................................................................................................................................................................

(...............)


Приложение № 2 към чл. 4, ал. 7



Министерство на икономиката
Регистър на лицензираните търговци
 
Номер и дата Данни за лицен- Данни за лицата, Промени в Отказана Отнета Бележки
по на издаване зирания търговец участващи в обстоятел- лицензия лицензия  
ред на лицензията (съдебна регистрация, управлението ствата (заповед, (заповед,  
    данъчна регистрация, (име, адрес, ЕГН,   номер и номер и  
    седалище и адрес паспортни данни)   дата на дата на  
    на управление)     издаване) издаване)  
1 2 3 4 5 6 7 8
1.
2.
3.


Приложение № 3 към чл. 17, ал. 3



Регистър за покупките и вноса на отпадъци от черни и цветни метали
 
Номер и дата Данни за продавача Данни за отпадъците Документи
по на документа фирма, седали- номер и дата наименование мярка коли- за произход,
ред по сделката ще, данъчен на лицензията, на отпадъците (кг/ чество декларация
    номер, физи- данни за физи- от черни и тон)   № .... и други
    чески лица ческото лице цветни метали      
1 2 3 4 5 6 7 8
 
 


Приложение № 4 към чл. 17, ал. 3



Регистър за продажбите и износа на отпадъци от черни и цветни метали
 
Номер и дата Данни за купувача Данни за отпадъците Докумен-
по на документа фирма, номер и дата наименование митни- мярка коли- коли- ти за
ред по сделката седалище, на лицензията на отпадъците ческа (кг/ чество чество произход
    данъчен на търговеца от черни и тарифна тон)   по счето-  
    номер   цветни метали позиция     воден  
                документ  
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
 


Приложение № 5 към чл. 19, ал. 1


(Изм. - ДВ, бр. 82 от 2001 г.)



Справка за търговската дейност с отпадъци от черни и цветни метали за .... шестмесечие на ... г.
 
Данъчен № ............. Лицензия № ......../........година
Фирма: ...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Адрес: ...................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
..........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
 
Митни- Наимено- Мярка Наличност Покупки Собствен Продажби Вложен Налич-
по чески вание на (кг/ в началото страната внос технологи- страната износ скрап в ност в
ред тарифен металния тон) на шестме-     чен отпадък     обработ- края на
  номер скрап   сечието     и амортиза-     ката шестмесе-
              ционен лом       чието
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1.
2.
3.
     
Дата: ................ г.   Управител:
 
Главен счетоводител:...............................................................................................................................

(...................)


Приложение № 6 към чл. 20, ал. 1, т. 1



СЕРТИФИКАТ ЗА ПРОИЗХОД
№ .........../............ г.
 

Удостоверяваме, че количествата отпадъци ................................ кг/тон, .................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

................................................................................................................,
(изписва се словом количеството отпадъци)
съгласно чл. 20, ал. 1 от Наредбата за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали са получени
вследствие на .......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
от .............................................................................................................,
(посочва се пълното наименование на търговското дружество)
адрес: ...............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Данъчен № .........................., БУЛСТАТ ..................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
 
Издал: ......................................................................................................................................................................................................................
Получил:.....................................................................................................................................................................................................................
(име и презиме на МОЛ и печат на фирмата) (име и презиме на МОЛ и печат на фирмата)
Гр. .........................................................................................................................................................................................................................
Гр. .........................................................................................................................................................................................................................
Дата: .......................................................................................................................................................................................................................
Дата: .......................................................................................................................................................................................................................


Приложение № 7 към чл. 20, ал. 2



УДОСТОВЕРЕНИЕ ЗА ПРОИЗХОД
№ .........../............ г.
 

Удостоверявам, че количествата отпадъци ................................ кг/тон,....................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................

................................................................................................................,
(изписва се словом количеството отпадъци)
съгласно чл. 20, ал. 1 от Наредбата за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали са получени чрез
покупката им от юридически и физически лица съгласно:
1. Сертификат за произход № ............/............... г., издаден от ..............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
................................................................................................................,
(посочва се пълното наименование на търговското дружество)
адрес: .............................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
Данъчен № .........................., БУЛСТАТ ........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
и/или
2. Декларации №.......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................
от лицата по чл. 3, ал. 2 от Наредбата за търговска дейност с отпадъци от черни и цветни метали.
 
Издал: ......................................................................................................................................................................................................................
Получил:.....................................................................................................................................................................................................................
(име и презиме на МОЛ и печат на фирмата) (име и презиме на МОЛ и печат на фирмата)
Гр. .........................................................................................................................................................................................................................
Гр. .........................................................................................................................................................................................................................
Дата: .......................................................................................................................................................................................................................
Дата: .......................................................................................................................................................................................................................


Промени настройката на бисквитките