Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 56 от 29.VI

РЕШЕНИЕ ПО ДОКЛАДА НА ВРЕМЕННАТА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА ДЕЙНОСТТА ПО ЗАКУПУВАНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ, ОБМЕН И ПРОДАЖБИ НА ХЛЕБНО И ФУРАЖНО ЗЪРНО НА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ "ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ И ВОЕННОВРЕМЕННИ ЗАПАСИ" И ПРОВЕРКА НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО КОНТРОЛА НА НАЛИЧН

 

РЕШЕНИЕ ПО ДОКЛАДА НА ВРЕМЕННАТА АНКЕТНА КОМИСИЯ ЗА ПРОВЕРКА ДЕЙНОСТТА ПО ЗАКУПУВАНЕ, СЪХРАНЯВАНЕ, ОБМЕН И ПРОДАЖБИ НА ХЛЕБНО И ФУРАЖНО ЗЪРНО НА ДЪРЖАВНА АГЕНЦИЯ "ДЪРЖАВЕН РЕЗЕРВ И ВОЕННОВРЕМЕННИ ЗАПАСИ" И ПРОВЕРКА НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО КОНТРОЛА НА НАЛИЧНИТЕ ЗАПАСИ НА ЗЪРНО ОТ СТРАНА НА ДЪРЖАВНИТЕ ОРГАНИ

ИЗДАДЕНО ОТ НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Обн. ДВ. бр.56 от 29 Юни 2004г.

Народното събрание, след като обсъди доклада на Временната анкетна комисия за проверка дейността по закупуване, съхраняване, обмен и продажби на хлебно и фуражно зърно на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и проверка на дейностите по контрола на наличните запаси на зърно от страна на държавните органи и на основание чл. 86, ал. 1 от Конституцията на Република България,


РЕШИ:


1. Приема доклада на Временната анкетна комисия за проверка дейността по закупуване, съхраняване, обмен и продажби на хлебно и фуражно зърно на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и проверка на дейностите по контрола на наличните запаси на зърно от страна на държавните органи.

2. Докладът на Временната анкетна комисия за проверка дейността по закупуване, съхраняване, обмен и продажби на хлебно и фуражно зърно на Държавна агенция "Държавен резерв и военновременни запаси" и проверка на дейностите по контрола на наличните запаси на зърно от страна на държавните органи да се предостави на главния прокурор на Република България за предприемане на действия съобразно правомощията му, както и да бъде осъществена цялостна проверка по дейността след 1997 г.

3. Народното събрание предлага на Министерския съвет да упражни правото си на законодателна инициатива и да изготви и внесе изменения в съответните закони, както и да приеме решения за действия по съдържащите се в доклада констатации, изводи и препоръки.

4. В едномесечен срок министър-председателят Симеон Сакскобургготски да информира Народното събрание за предприетите действия в изпълнение на т. 3, както и за наложените административни наказания на виновните за тежките нарушения, констатирани в доклада на временната анкетна комисия.

Решението е прието от ХХХIХ Народно събрание на 22 юни 2004 г. и е подпечатано с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките