Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 41 от 13.V

РЕШЕНИЕ № 791 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2004 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ОПИС НА НОВИТЕ ОБОСОБЕНИ ТЕРИТОРИИ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПРИРОДЕН ГАЗ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ЗА КОИТО НЕ Е ИЗДАДЕНА ЛИЦЕНЗИЯ

 

РЕШЕНИЕ № 791 ОТ 1 ОКТОМВРИ 2004 Г. ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ОПИС НА НОВИТЕ ОБОСОБЕНИ ТЕРИТОРИИ ЗА РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ПРИРОДЕН ГАЗ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ЗА КОИТО НЕ Е ИЗДАДЕНА ЛИЦЕНЗИЯ

Обн. ДВ. бр.97 от 2 Ноември 2004г., изм. ДВ. бр.41 от 13 Май 2005г.

На основание чл. 4, ал. 2, т. 6 от Закона за енергетиката


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Отменя Описа на необходимите за изграждане нови газоразпределителни мрежи на територията на Република България, одобрен на основание чл. 4, т. 7 от отменения Закон за енергетиката и енергийната ефективност със заповед № 202 на председателя на Държавната агенция по енергетика и енергийни ресурси от 22 май 2001 г., изменен със заповед № РД 14/218 на министъра на енергетиката и енергийните ресурси от 28 май 2003 г. и с Решение № 530 на Министерския съвет от 2004 г., считано от 4 март 2004 г.

2. Утвърждава Описа на новите обособени територии за разпределение на природен газ в Република България, за които не е издадена лицензия, съгласно приложението, считано от 4 март 2004 г.

3. Незавършените конкурсни процедури за издаване на лицензии за разпределение на природен газ се считат за обявени при действието на Описа на нови обособени територии за разпределение на природен газ в Република България, за които не е издадена лицензия.


Приложение към т. 2


(Изм. - ДВ, бр. 41 от 2005 г.)


ОПИС на новите обособени територии за разпределение на природен газ в Република България, за които не е издадена лицензия


I. Територия "Дунав", обхващаща следните общини:

1. Полски Тръмбеш и Стражица - област Велико Търново;

2. Завет, Исперих, Кубрат, Лозница, Разград, Самуил и Цар Калоян - област Разград;

3. Борово, Бяла, Ветово, Две могили, Иваново, Сливо поле, Русе и Ценово - област Русе;

4. Опака, Попово и Търговище - област Търговище;

5. От територия "Дунав" се изключват общините Исперих, Попово, Разград, Русе и Търговище, за които има издадени лицензии за разпределение на природен газ, до прекратяване или отнемане на тези лицензии. След прекратяването или отнемането на тези лицензии право и задължение да осъществява дейността по разпределение на природен газ за изброените територии има лицето, спечелило конкурса за издаване на лицензия за дейността разпределение на природен газ за обособената територия. В този случай лицето е длъжно да поиска промяна на издадената лицензия.

II. Територия "Запад", обхващаща следните общини:

1. Благоевград, Кресна, Петрич, Сандански, Симитли и Струмяни - област Благоевград;

2. Враца, Криводол, Мездра и Роман - област Враца;

3. Бобов дол, Бобошево, Дупница, Кочериново, Кюстендил, Невестино и Сапарева баня - област Кюстендил;

4. Бойчиновци и Монтана - област Монтана;

5. Перник и Радомир - област Перник;

6. Божурище, Ботевград, Горна Малина, Долна баня, Етрополе, Ихтиман, Костенец и Самоков - Софийска област;

7. От територия "Запад" се изключват общините Божурище, Ботевград, Кюстендил, Мездра, Монтана, Петрич и Самоков, за които има издадени лицензии за разпределение на природен газ, до прекратяване или отнемане на тези лицензии. След прекратяването или отнемането на лицензиите право и задължение да осъществява дейността по разпределение на природен газ за изброените територии има лицето, спечелило конкурса за издаване на лицензия за дейността разпределение на природен газ за обособената територия. В този случай лицето е длъжно да поиска промяна на издадената лицензия.

III. Територия "Тракия", обхващаща следните общини:

1. Белово, Лесичево, Пазарджик, Пещера и Септември - област Пазарджик;

2. Асеновград, Брезово, Калояново, Кричим, "Марица", Перущица, Пловдив, Първомай, Раковски, "Родопи", Садово, Стамболийски и Съединение - област Пловдив;

3. Братя Даскалови, Гълъбово, Казанлък, Мъглиж, Николаево, Опан, Раднево, Стара Загора и Чирпан - област Стара Загора;

4. Димитровград, Минерални бани, Симеоновград, Харманли и Хасково - област Хасково.

5. От територия "Тракия" се изключват общините Асеновград, Пазарджик, Пещера, Първомай, Стара Загора и Хасково, за които има издадени лицензии за разпределение на природен газ, до прекратяване или отнемане на тези лицензии. След прекратяването или отнемането на лицензиите право и задължение да осъществява дейността по разпределение на природен газ за изброените територии има лицето, спечелило конкурса за издаване на лицензия за дейността разпределение на природен газ за обособената територия. В този случай лицето е длъжно да поиска промяна на издадената лицензия.


Промени настройката на бисквитките