Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 106 от 3.XII

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ТРИДЕСЕТ И ДЕВЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

 

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ТРИДЕСЕТ И ДЕВЕТОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

Обн. ДВ. бр.106 от 3 Декември 2004г.

Народното събрание на Република България с голямо внимание и загриженост следи развитието на събитията и политическата обстановка в Украйна.

Народното събрание на Република България и българското общество са информирани от международните наблюдатели на президентските избори в Украйна, които представляват Бюрото за демократични институции и човешки права на ОССЕ, Парламентарната асамблея на ОССЕ, Парламентарната асамблея на Съвета на Европа, Европейския парламент и Парламентарната асамблея на НАТО за това, че вторият кръг от президентските избори е протекъл с груби нарушения на международните стандарти.

Народното събрание на Република България споделя тази оценка и изразява своята увереност, че възникналата след изборите в Украйна сложна политическа обстановка ще бъде преодоляна и няма да доведе до сериозни негативни последици за демократичното развитие на приятелска Украйна.

Народното събрание на Република България се присъединява към критичните оценки за резултатите от президентските избори в Украйна и изразява надежда, че украинските власти в сътрудничество с международните институции ще направят всичко необходимо за бързото и мирно урегулиране на съществуващата кризисна ситуация.

Декларацията е приета от ХХХIХ Народно събрание на 26 ноември 2004 г. и е подпечатана с официалния печат на Народното събрание.


Промени настройката на бисквитките