Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 109 от 14.XII

МИТНИЧЕСКА ТАРИФА НА РБ ЧАСТ 2 РАЗДЕЛ 11 ГЛАВА 62 - ОБЛЕКЛА И ДОПЪЛНЕНИЯ ЗА ОБЛЕКЛАТА, РАЗЛИЧНИ ОТ ТРИКОТАЖНИТЕ ИЛИ ПЛЕТЕНИТЕ

 

МИТНИЧЕСКА ТАРИФА НА РБ ЧАСТ 2 РАЗДЕЛ 11 ГЛАВА 62 - ОБЛЕКЛА И ДОПЪЛНЕНИЯ ЗА ОБЛЕКЛАТА, РАЗЛИЧНИ ОТ ТРИКОТАЖНИТЕ ИЛИ ПЛЕТЕНИТЕ

Обн. ДВ. бр.109 от 14 Декември 2004г., отм. ДВ. бр.101 от 16 Декември 2005г.

ЗАБЕЛЕЖКИ.


1. Настоящата глава се прилага за всички артикули, конфекционирани от всякакъв текстил, различен от ватата, с изключение на трикотажните или плетени артикули (различни от тези от позиция № 6212).


2. Тази глава не включва:

а) употребяваните артикули и дрехи от позиция № 6309;

б) ортопедичните артикули, като бандажни колани за хернии, медико-хирургически колани (№ 9021).


3. По смисъла на позиции №№ 6203 и 6204:

а) под "костюми" се разбира асортимент от дрехи, съдържащ две или три части, изработени, що се отнася до външната им страна от един и същи плат, съставени:

- само от едно сако, чиято външна част, с изключение на ръкавите, е съставена от четири или повече скроени детайли, което е предназначено да покрива горната част на тялото и евентуално е придружено от една къса жилетка, чиято предна част е изработена от същия плат, както този на външната част на другите съставни части на асортимента и чиито гръб е изработен от същия плат, както този на подплатата на сакото;

- само от една дреха, предназначена да покрива долната част на тялото и представляваща панталон, панталон до под коляното, къс панталон, шорти (различни от банските гащета), пола или пола-панталон и която дреха е без презрамки или пластрон.

Всички елементи на костюма трябва да бъдат изработени от плат с една и съща структура, с един и същи състав и с един и същи цвят. Освен това, те трябва да бъдат в еднакъв стил и със съответстващи или съвместими размери. Същевременно, тези елементи могат да имат кантове (лента от плат, пришита в шевовете) от различен плат.

Ако едновременно са представени няколко елемента, предназначени да покрият долната част на тялото, например панталон и шорти, или пола или пола-панталон и панталон, като артикул съставляващ долната част на мъжкия костюм се счита панталона, а при дамския костюм - полата или полата-панталон, като другите елементи се класират в съответните им позиции.

Понятието "костюм" се отнася също така и за церемониалните или вечерни костюми, описани по-долу, дори и ако всички по-горни условия не са изпълнени:

- дневен костюм, тип "жакет", при който едноцветното сако (жакета) е със заоблени краища, слизащи много ниско отзад и е комлектован с панталон с вертикални райета;

- вечерен костюм - фрак, обикновено изработен от черен плат, при който сакото е сравнително късо отпред, не се закопчава и е с тесни пешове, дълбоко изрязани над ханша, висящи отзад;

- смокингите, при които сакото се характеризира с това, че има лъскави ревери, изработени от коприна или от тъкан, имитираща коприната, като кройката му е много близка до тази на обикновените сака, с изключение на това, че тя позволява да се открои по-добре нагръдника.

б) под "ансамбъл" се разбира комбинация от дрехи (различни от артикулите от позиции №№ 6207 или 6208), съдържащи няколко елемента, изработени от един и същи плат, представена за продажба на дребно и съставена:

- само от една дреха, предназначена да покрие горната част на тялото, в някои случаи от комплект от две дрехи, като втората дреха е жилетка, и;

- от една или две различни дрехи, предназначени да покриват долната част на тялото и представляващи панталон, панталон с пластрон и презрамки, панталон до под коляното, къси панталони, шорти (различни от банските гащета), пола или пола-панталон.

Всички компоненти на на ансамбъла трябва да бъдат с една и съща структура, в еднакъв стил, с еднакъв цвят и с еднакъв състав; освен това те трябва да бъдат със съответстващи или съвместими размери. Терминът "ансамбъл" не включва горните облекла за спорт, нито комбинезоните и ансамблите за ски от позиция № 6211.


4. За тълкуването на позиция № 6209:

а) под термините "дрехи и допълнения за дрехи за бебета" се разбират артикулите за деца в ранна възраст с височина на тялото, непревишаваща 86 сm; те включват също и бебешките пелени;

б) артикулите, които могат да се класират едновременно в № 6209 и в други позиции на настоящата глава, трябва да бъдат класирани в позиция № 6209.


5. Облеклата, които могат да се класират едновременно в позиция № 6210 и в други позиции на настоящата глава, с изключение на позиция № 6209, трябва да бъдат класирани в позиция № 6210.


6. По смисъла на позиция № 6211 под "комбинезони и ансамбли за ски", се разбират облеклата или асортиментите от дрехи, които, в зависимост от общия им външен вид и тяхната структура, са разпознаваеми като облекла, предназначени главно да бъдат използвани при карането на ски (алпийски дисциплини или ски бягане). Те се състоят:

а) било от "комбинезон за ски", т.е. от дреха само от една част, предназначена да покрива горната и долната част на тялото; освен ръкави и яка, този артикул може да има и джобове или подстъпални парчета;

б) било от "ансамбъл за ски", т.е. асортимент от дрехи, съдържащ две или три части, представен за продажба на дребно и състоящ се:

- само от една дреха, тип анорак, яке или подобен артикул с цип, евентуално комлектован с елек;

- само от панталон, дори стигащ над талията, само от панталон до под коляното или само от панталон с пластрон и презрамки.

"Ансамбълът за ски" може да се състои от комбинезон за ски от горепосочения вид и от дреха, подплатена с вата, без ръкави, която се носи над комбинезона.

Всички компоненти на "ансамбълът за ски" трябва да бъдат изработени от един и същи плат, с еднаква структура, еднакъв стил и еднакъв състав, в един цвят или различни цветове; освен това те трябва да бъдат със съответстващи или съвместими размери.


7. Към джобните кърпички от позиция № 6213 са приравнени и артикулите от позиция № 6214, от вида на шалчета с квадратна или приблизително квадратна форма, като никоя страна не превишава 60 сm. Носните кърпи и джобните кърпички, на които една от страните има дължина, превишаваща 60 сm, са включени в позиция № 6214.


8. Облеклата от настоящата глава, закопчаващи се отпред лява предница върху дясна, се считат като облекла за мъже или момчета, а тези, закопчаващи се отпред дясна предница върху лява, като облекла за жени или момичета. Тези разпоредби не се прилагат в случай, че кройката на дрехата ясно показва, че тя е предназначена за единия или другия пол.

Облеклата, които не могат да се определят като облекла за мъже или момчета или като облекла за жени или момичета, трябва да бъдат класирани към последните.


9. Артикулите от настоящата глава могат да бъдат изработени с метални нишки.


ДОПЪЛНИТЕЛНИ ЗАБЕЛЕЖКИ.


1. За прилагането на Забележка 3 б) от настоящата глава, съставните елементи на един ансамбъл трябва да бъдат изработени изцяло от един и същи плат, без да се нарушават другите разпоредби на посочената забележка.

За тази цел използваният плат може да бъде неизбелен, избелен, обагрен, от прежди с различни цветове или печатан.

Не представляват ансамбли асортиментите, чиито съставни части са ушити от различни платове, дори ако тази разлика е само в съответните цветове.


Всички елементи на един комплект трябва да бъдат представени едновременно за продажба на дребно, като едно цяло. Индивидуалната опаковка или разделното етикетиране на всеки съставен елемент на това цяло не влияе върху класирането му като комплект.


2. Позиции №№ 6209 и 6216 включват ръкавици, ръкавици без пръсти и ръкавици с един пръст, импрегнирани, промазани или покрити с пластмаса или с каучук, които са изработени:

- от текстилни тъкани (различни от трикотажните), импрегнирани, промазани или покрити с пластмаса или с каучук, от позиции №№5903 или 5906

- или от неимпрегнирани, непромазани или непокрити текстилни тъкани (различни от трикотажните) и впоследствие импрегнирани, промазани или покрити с пластмаса или с каучук.


Когато текстилните тъкани (различни от трикотажните) служат само за основа, ръкавиците, ръкавиците без пръсти и ръкавиците с един пръст, импрегнирани, промазани или покрити с пореста пластмаса или с порест каучук, се отнасят в Глави 39 или 40, дори и ако са изработени от неимпрегнирани, непромазани или непокрити текстилни тъкани (различни от трикотажните) и впоследствие импрегнирани, промазани или покрити с пореста пластмаса или с порест каучук (Забележка 2а) 5) и Забележка 4-последен параграф към Глава 59).



Код по КН Описание на стоката Конвенционални Автономни Доп.
    мита мита мерна
        единица
6201 Палта, пелерини, анораци, якета, блузони и          
  подобни артикули, за мъже или момчета, с          
  изключение на артикулите от № 6203:          
  - Палта, шлифери, пелерини и подобни артикули:          
6201 11 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6201 12 -- От памук:          
6201 12 10 0 --- С единично тегло, непревишаващо 1 kg 35 21.9   pce  
6201 12 90 0 --- С единично тегло, превишаващо 1 kg 35 21.9   pce  
6201 13 -- От синтетични или от изкуствени влакна:          
6201 13 10 0 --- С единично тегло, непревишаващо 1 kg 35 21.9   pce  
6201 13 90 0 --- С единично тегло, превишаващо 1 kg 35 21.9   pce  
6201 19 00 0 -- От други текстилни материали 35 21.9   pce  
  - Други:          
6201 91 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6201 92 00 0 -- От памук 35 21.9   pce  
6201 93 00 0 -- От синтетични или от изкуствени влакна 35 24.2   pce  
6201 99 00 0 -- От други текстилни материали 35 24.2   pce  
6202 Палта, пелерини, анораци, якета, блузони и          
  подобни артикули, за жени или момичета, с          
  изключение на артикулите от № 6204:          
  - Палта, шлифери, пелерини и подобни артикули:          
6202 11 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6202 12 -- От памук:          
6202 12 10 0 --- С единично тегло, непревишаващо 1 kg 35 21.9   pce  
6202 12 90 0 --- С единично тегло, превишаващо 1 kg 35 21.9   pce  
6202 13 -- От синтетични или изкуствени влакна:          
6202 13 10 0 --- С единично тегло, непревишаващо 1 kg 35 21.9   pce  
6202 13 90 0 --- С единично тегло, превишаващо 1 kg 35 21.9   pce  
6202 19 00 0 -- От други текстилни материали 35 21.9   pce  
  - Други:          
6202 91 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6202 92 00 0 -- От памук 35 21.9   pce  
6202 93 00 0 -- От синтетични или от изкуствени влакна 35 24.2   pce  
6202 99 00 0 -- От други текстилни материали 35 24.2   pce  
6203 Костюми, ансамбли, сака, панталони, панталони с          
  пластрон и презрамки, панталони до под коляното,          
  къси панталони и шорти (различни от банските          
  гащета), за мъже или момчета:          
  - Костюми:          
6203 11 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6203 12 00 0 -- От синтетични влакна 35 21.9   pce  
6203 19 -- От други текстилни материали:          
6203 19 10 0 --- От памук 35 21.9   pce  
6203 19 30 0 --- От изкуствени влакна 35 21.9   pce  
6203 19 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
  - Ансамбли:          
6203 21 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6203 22 -- От памук:          
6203 22 10 0 --- Работни 35 21.9   pce  
6203 22 80 0 --- Други 35 21.9   pce  
6203 23 -- От синтетични влакна:          
6203 23 10 0 --- Работни 35 21.9   pce  
6203 23 80 0 --- Други 35 21.9   pce  
6203 29 -- От други текстилни материали:          
  --- От изкуствени влакна:          
6203 29 11 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6203 29 18 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6203 29 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
  - Сака:          
6203 31 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6203 32 -- От памук:          
6203 32 10 0 --- Работни 35 21.9   pce  
6203 32 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6203 33 -- От синтетични влакна:          
6203 33 10 0 --- Работни 35 21.9   pce  
6203 33 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6203 39 -- От други текстилни материали:          
  --- От изкуствени влакна:          
6203 39 11 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6203 39 19 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6203 39 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
  - Панталони, панталони с пластрон и презрамки,          
  панталони до под коляното, къси панталони и          
  шорти:          
6203 41 -- От вълна или от фини животински косми:          
6203 41 10 0 --- Панталони и панталони до под коляното 35 21.9   pce  
6203 41 30 0 --- Панталони с пластрон и презрамки 35 21.9   pce  
6203 41 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6203 42 -- От памук:          
  --- Панталони и панталони до под коляното:          
6203 42 11 0 ---- Работни 20 18.2   pce  
  ---- Други:          
6203 42 31 0 ----- От тъкани, наречени "деним" 20 18.2   pce  
6203 42 33 0 ----- От рипсени кадифета и рипсени плюшове, 20 18.2   pce  
  разрязани          
6203 42 35 0 ----- Други 20 18.2   pce  
  --- Панталони с пластрон и презрамки:          
6203 42 51 0 ---- Работни 20 18.2   pce  
6203 42 59 0 ---- Други 20 18.2   pce  
6203 42 90 0 --- Други 20 18.2   pce  
6203 43 -- От синтетични влакна:          
  --- Панталони и панталони до под коляното:          
6203 43 11 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6203 43 19 0 ---- Други 35 21.9   pce  
  --- Панталони с пластрон и презрамки:          
6203 43 31 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6203 43 39 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6203 43 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6203 49 -- От други текстилни материали:          
  --- От изкуствени влакна:          
  ---- Панталони и панталони до под коляното:          
6203 49 11 0 ----- Работни 35 21.9   pce  
6203 49 19 0 ----- Други 35 24.2   pce  
  ---- Панталони с пластрон и презрамки:          
6203 49 31 0 ----- Работни 35 21.9   pce  
6203 49 39 0 ----- Други 35 21.9   pce  
6203 49 50 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6203 49 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6204 Костюми, ансамбли, сака, рокли, поли,          
  поли-панталони, панталони, панталони с пластрон и          
  презрамки, панталони до под коляното, къси          
  панталони и шорти (различни от банските костюми),          
  за жени или момичета:          
  - Костюми:          
6204 11 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6204 12 00 0 -- От памук 35 21.9   pce  
6204 13 00 0 -- От синтетични влакна 35 21.9   pce  
6204 19 -- От други текстилни материали:          
6204 19 10 0 --- От изкуствени влакна 35 21.9   pce  
6204 19 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
  - Ансамбли:          
6204 21 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6204 22 -- От памук:          
6204 22 10 0 --- Работни 35 21.9   pce  
6204 22 80 0 --- Други 35 21.9   pce  
6204 23 -- От синтетични влакна:          
6204 23 10 0 --- Работни 35 21.9   pce  
6204 23 80 0 --- Други 35 21.9   pce  
6204 29 -- От други текстилни материали:          
  --- От изкуствени влакна:          
6204 29 11 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6204 29 18 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6204 29 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
  - Сака:          
6204 31 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6204 32 -- От памук:          
6204 32 10 0 --- Работни 35 21.9   pce  
6204 32 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6204 33 -- От синтетични влакна:          
6204 33 10 0 --- Работни 35 21.9   pce  
6204 33 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6204 39 -- От други текстилни материали:          
  --- От изкуствени влакна:          
6204 39 11 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6204 39 19 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6204 39 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
  - Рокли:          
6204 41 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6204 42 00 0 -- От памук 35 21.9   pce  
6204 43 00 0 -- От синтетични влакна 35 21.9   pce  
6204 44 00 0 -- От изкуствени влакна 35 21.9   pce  
6204 49 -- От други текстилни материали:          
6204 49 10 0 --- От естествена коприна или от отпадъци от 35 21.9   pce  
  естествена коприна          
6204 49 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
  - Поли и поли-панталони:          
6204 51 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6204 52 00 0 -- От памук 35 21.9   pce  
6204 53 00 0 -- От синтетични влакна 35 21.9   pce  
6204 59 -- От други текстилни материали:          
6204 59 10 0 --- От изкуствени влакна 35 21.9   pce  
6204 59 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
  - Панталони, панталони с пластрон и презрамки,          
  панталони до под коляното, къси панталони и          
  шорти:          
6204 61 -- От вълна или от фини животински косми:          
6204 61 10 0 --- Панталони и панталони до под коляното 35 21.9   pce  
6204 61 85 0 --- Други 35 21.9   pce  
6204 62 -- От памук:          
  --- Панталони и панталони до под коляното:          
6204 62 11 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
  ---- Други:          
6204 62 31 0 ----- От тъкани, наречени "деним" 35 21.9   pce  
6204 62 33 0 ----- От рипсени кадифета и от рипсени плюшове, 35 21.9   pce  
  разрязани          
6204 62 39 0 ----- Други 35 21.9   pce  
  --- Панталони с пластрон и презрамки:          
6204 62 51 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6204 62 59 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6204 62 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6204 63 -- От синтетични влакна:          
  --- Панталони и панталони до под коляното:          
6204 63 11 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6204 63 18 0 ---- Други 35 21.9   pce  
  --- Панталони с пластрон и презрамки:          
6204 63 31 0 ---- Работни 35 21.9   pce  
6204 63 39 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6204 63 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6204 69 -- От други текстилни материали:          
  --- От изкуствени влакна:          
  ---- Панталони и панталони до под коляното:          
6204 69 11 0 ----- Работни 35 21.9   pce  
6204 69 18 0 ----- Други 35 21.9   pce  
  ---- Панталони с пластрон и презрамки:          
6204 69 31 0 ----- Работни 35 21.9   pce  
6204 69 39 0 ----- Други 35 21.9   pce  
6204 69 50 0 ---- Други 35 21.9   pce  
6204 69 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6205 Ризи за мъже или момчета:          
6205 10 00 0 - От вълна или от фини животински косми 35 24   pce  
6205 20 00 0 - От памук 35 24   pce  
6205 30 00 0 - От синтетични или от изкуствени влакна 35 24   pce  
6205 90 - От други текстилни материали:          
6205 90 10 0 -- От лен или от рами 35 24   pce  
6205 90 90 0 -- Други 35 24   pce  
6206 Ризи, блузи, блузи-ризи и шемизетки, за жени или          
  момичета:          
6206 10 00 0 - От естествена коприна или от отпадъци от 35 21.9   pce  
  естествена коприна          
6206 20 00 0 - От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6206 30 00 0 - От памук 35 24.2   pce  
6206 40 00 0 - От синтетични или от изкуствени влакна 35 24.2   pce  
6206 90 - От други текстилни материали:          
6206 90 10 0 -- От лен или от рами 35 24.2   pce  
6206 90 90 0 -- Други 35 24.2   pce  
6207 Долни фланели, слипове, долни гащи, нощници,          
  пижами, хавлии за баня, халати и подобни          
  артикули, за мъже или момчета:          
  - Слипове и други долни гащи:          
6207 11 00 0 -- От памук 35 24   pce  
6207 19 00 0 -- От други текстилни материали 35 21.8   pce  
  - Нощници и пижами:          
6207 21 00 0 -- От памук 35 21.8   pce  
6207 22 00 0 -- От синтетични или от изкуствени влакна 35 21.8   pce  
6207 29 00 0 -- От други текстилни материали 35 21.8   pce  
  - Други:          
6207 91 00 -- От памук:          
6207 91 00 1 --- Хавлии за баня, халати и подобни артикули от 35 21.9   pce  
  хавлиен плат          
6207 91 00 9 --- Други 35 21.9   pce  
6207 92 00 0 -- От синтетични или от изкуствени влакна 35 24.2   pce  
6207 99 00 0 -- От други текстилни материали 35 24.2   pce  
6208 Долни фланели и ризи, комбинезони, фусти,          
  пликчета, нощници, пижами, халати, хавлии за          
  баня, домашни роби и подобни артикули, за жени          
  или момичета:          
  - Комбинезони и фусти:          
6208 11 00 0 -- От синтетични или от изкуствени влакна 35 21.8   pce  
6208 19 00 0 -- От други текстилни материали 35 21.8   pce  
  - Нощници и пижами:          
6208 21 00 0 -- От памук 35 21.8   pce  
6208 22 00 0 -- От синтетични или от изкуствени влакна 35 21.8   pce  
6208 29 00 0 -- От други текстилни материали 35 21.8   pce  
  - Други:          
6208 91 00 -- От памук:          
  --- Халати, хавлии за баня, домашни роби и подобни          
  артикули:          
6208 91 00 1 ---- От хавлиени или подобни тъкани 35 24.2   pce  
6208 91 00 2 ---- Други 35 24.2   pce  
6208 91 00 9 --- Други 35 24.2   pce  
6208 92 00 0 -- От синтетични или от изкуствени влакна 35 24.2   pce  
6208 99 00 0 -- От други текстилни материали 35 24.2   pce  
6209 Облекла и допълнения за облеклата, за бебета:          
6209 10 00 0 - От вълна или от фини животински косми 35 21.4   pce  
6209 20 00 0 - От памук 35 21.4   pce  
6209 30 00 0 - От синтетични влакна 35 21.4   pce  
6209 90 00 0 - От други текстилни материали 35 21.4   pce  
6210 Облекла, конфекционирани от продуктите от №№          
  5602, 5603, 5903, 5906 или 5907:          
6210 10 - От продукти от №№ 5602 или 5603:          
6210 10 10 0 -- От продукти от № 5602 35 21.9   pce  
6210 10 90 0 -- От продукти от № 5603 35 21.9   pce  
6210 20 00 0 - Други облекла от видовете, класирани в №№ 6201 35 24.2   pce  
  11 до 6201 19          
6210 30 00 0 - Други облекла от видовете, класирани в №№ 6202 35 24.2   pce  
  11 до 6202 19          
6210 40 00 0 - Други облекла, за мъже или момчета 35 24.2   pce  
6210 50 00 0 - Други облекла, за жени или момичета 35 24.2   pce  
6211 Горни спортни облекла, комбинезони и ансамбли за          
  ски и бански костюми; други облекла:          
  - Бански костюми:          
6211 11 00 0 -- За мъже или момчета 35 21.9   pce  
6211 12 00 0 -- За жени или момичета 35 21.9   pce  
6211 20 00 - Комбинезони и ансамбли за ски:          
6211 20 00 1 -- От синтетични или от изкуствени влакна 35 21.9   pce  
6211 20 00 9 -- От други текстилни материали 35 21.9   pce  
  - Други облекла, за мъже или момчета:          
6211 31 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6211 32 -- От памук:          
6211 32 10 0 --- Работни облекла 35 21.9   pce  
  --- Горни спортни облекла с подплата:          
6211 32 31 0 ---- Чиято външна част е изработена от един и същи 35 21.9   pce  
  плат          
  ---- Други:          
6211 32 41 0 ----- Горни части 35 21.9   pce  
6211 32 42 0 ----- Долни части 35 21.9   pce  
6211 32 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6211 33 -- От синтетични или от изкуствени влакна:          
6211 33 10 0 --- Работни облекла 35 21.9   pce  
  --- Горни спортни облекла с подплата:          
6211 33 31 0 ---- Чиято външна част е изработена от един и същи 35 21.9   pce  
  плат          
  ---- Други:          
6211 33 41 0 ----- Горни части 35 21.9   pce  
6211 33 42 0 ----- Долни части 35 21.9   pce  
6211 33 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6211 39 00 0 -- От други текстилни материали 35 21.9   pce  
  - Други облекла, за жени или момичета:          
6211 41 00 0 -- От вълна или от фини животински косми 35 21.9   pce  
6211 42 -- От памук:          
6211 42 10 0 --- Престилки, престилки с ръкави и други работни 35 21.9   pce  
  облекла          
  --- Горни спортни облекла с подплата:          
6211 42 31 0 ---- Чиято външна част е изработена от един и същи 35 21.9   pce  
  плат          
  ---- Други:          
6211 42 41 0 ----- Горни части 35 21.9   pce  
6211 42 42 0 ----- Долни части 35 21.9   pce  
6211 42 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6211 43 -- От синтетични или от изкуствени влакна:          
6211 43 10 0 --- Престилки, престилки с ръкави и други работни 35 21.9   pce  
  облекла          
  --- Горни спортни облекла с подплата:          
6211 43 31 0 ---- Чиято външна част е изработена от един и същи 35 21.9   pce  
  плат          
  ---- Други:          
6211 43 41 0 ----- Горни части 35 21.9   pce  
6211 43 42 0 ----- Долни части 35 21.9   pce  
6211 43 90 0 --- Други 35 21.9   pce  
6211 49 00 0 -- От други текстилни материали 35 21.9   pce  
6212 Сутиени, ластични колани, корсети, тиранти,          
  жартиери, ластици за чорапи и подобни артикули и          
  техните части, дори трикотажни или плетени:          
6212 10 - Сутиени и бюстиета:          
6212 10 10 0 -- Представени в асортименти, пригодени за 35 24.1   pce  
  продажба на дребно и съдържащи сутиен или          
  бюстие и бикини          
6212 10 90 0 -- Други 35 22.6   pce  
6212 20 00 0 - Ластични колани и колан-гащи 35 22.6   pce  
6212 30 00 0 - Комбинации (от артикулите от №№ 6212 10 и 6212 35 22.6   pce  
  20)          
6212 90 00 0 - Други 35 20.4   pce  
6213 Носни кърпи и джобни кърпички:          
6213 10 00 0 - От естествена коприна или от отпадъци от 35 21.3   pce  
  естествена коприна          
6213 20 00 0 - От памук 35 21.3   pce  
6213 90 00 0 - От други текстилни материали 35 21.3   pce  
6214 Шалове, eшарпи, кърпи за глава, шалчета, мантили,          
  була и воалетки и подобни артикули:          
6214 10 00 0 - От естествена коприна или от отпадъци от 35 20.8   pce  
  естествена коприна          
6214 20 00 0 - От вълна или от фини животински косми 35 20.8   pce  
6214 30 00 0 - От синтетични влакна 35 20.8   pce  
6214 40 00 0 - От изкуствени влакна 35 20.8   pce  
6214 90 - От други текстилни материали:          
6214 90 10 0 -- От памук 35 20.8   pce  
6214 90 90 0 -- Други 35 20.8   pce  
6215 Вратовръзки, папийонки, шалчета-вратовръзки:          
6215 10 00 0 - От естествена коприна или от отпадъци от 35 20.3   pce  
  естествена коприна          
6215 20 00 0 - От синтетични или от изкуствени влакна 35 20.3   pce  
6215 90 00 0 - От други текстилни материали 35 20.3   pce  
6216 00 00 0 Ръкавици, ръкавици без пръсти и ръкавици с един 35 20.7    
  пръст.          
6217 Други конфекционирани допълнения за облекла;          
  части за облекла или за допълнения за облекла,          
  различни от тези от № 6212:          
6217 10 00 0 - Допълнения 35 20.3   pce  
6217 90 00 0 - Части 35 21.9      
             


Промени настройката на бисквитките