Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 107 от 16.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 297 ОТ 8 ДЕКЕМВРИ 2008 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА ПО БЮДЖЕТИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ И НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ЗА 2008 Г.

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 297 ОТ 8 ДЕКЕМВРИ 2008 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ СРЕДСТВА ПО БЮДЖЕТИТЕ НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ И НА МИНИСТЕРСТВОТО НА КУЛТУРАТА ЗА 2008 Г.

Обн. ДВ. бр.107 от 16 Декември 2008г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Министърът на финансите да предостави допълнителни средства от централния бюджет за 2008 г. по бюджета на Министерството на външните работи в размер 195 750 лв. за изпълнение на Решение № 39 на Министерския съвет от 2008 г. за приемане на наследството по завещание, направено в полза на Република България от Теодор Делчев Димитров, дългогодишен заместник-директор на библиотеката на Организацията на обединените нации в Женева, които ще се разходват за дължими данъци и такси в Конфедерация Швейцария и във Френската република, за ремонт и поддръжка на наследеното имущество, за охрана на имотите и вещите, за хонорари за ползваните услуги от компетентни лица по местното законодателство, за регистрация на имотите пред местните власти, за командировъчни средства и за други действия и разходи, произтичащи от приемането на наследството.


Чл. 2. Министърът на финансите да предостави допълнителни средства от централния бюджет за 2008 г. по бюджета на Министерството на културата в размер 304 250 лв. за изпълнение на Решение № 39 на Министерския съвет от 2008 г. за приемане на наследството по завещание, направено в полза на Република България от Теодор Делчев Димитров, които ще се разходват за консервационно-реставрационни дейности на движимото наследство, за подготовка за транспортиране, превозване и разпределяне на движимото наследство, за командировъчни разходи, за изплащане на наем за наетия фургон във Френската република.


Чл. 3. Средствата по чл. 1 и 2 да се осигурят за сметка на предвидените за целта разходи по централния бюджет за 2008 г. по реда на чл. 34, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.


Чл. 4. Министърът на финансите да извърши налагащите се промени по бюджета на Министерството на външните работи за 2008 г. и по бюджета на Министерството на културата за 2008 г.


Чл. 5. Всички действия, свързани с изпълнението на Решение № 39 на Министерския съвет от 2008 г. и с разходването на средствата, предоставени с постановлението, да се извършват при спазване на българското законодателство, на законодателствата на Конфедерация Швейцария и на Френската република, както и на законодателствата на държавите, през които ще бъде извършено транспортирането на движимото наследство до територията на Република България.


Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 28, ал. 1 от Закона за устройството на държавния бюджет.


§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на финансите, на министъра на външните работи и на министъра на културата.


Промени настройката на бисквитките