Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 56 от 21.VII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2006 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРС ЗА ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ (ДВ, БР. 16 ОТ 2006 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 1 ОТ 2006 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА КОНКУРС ЗА ЧАСТНИ СЪДЕБНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ (ДВ, БР. 16 ОТ 2006 Г.)

Издадена от Министерството на правосъдието

Обн. ДВ. бр.56 от 21 Юли 2009г.

§ 1. В чл. 6 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 2, т. 3 след думата "адрес" се добавя "и телефон за връзка".

2. Създава се нова ал. 4:

"(4) Документите по ал. 3, т. 1, 2, 3 и 4 се подават като нотариално заверени копия, а документите по т. 6, 7 и 8 - в оригинал."

3. Досегашните ал. 4, 5, 6 и 7 стават съответно ал. 5, 6, 7 и 8.


§ 2. В чл. 7, ал. 2 думата "предварително" се заличава.


§ 3. В чл. 9 се правят следните изменения:

1. Алинеи 1, 2 и 3 се изменят така:

"(1) Конкурсната комисия съставя въпросите и отговорите за писмения изпит и определя броя верни отговори, който съответства на оценките по чл. 10, ал. 2. Въпросите от теста могат да имат само един верен отговор.

(2) Конкурсната комисия съставя три варианта на тест в деня преди писмения изпит, които включват достатъчен брой въпроси и са подпечатани с печата на Министерството на правосъдието.

(3) Конкурсната комисия с решение предварително определя броя на квесторите и техническите правила за провеждане на писмения изпит, които съдържат и изискванията за реда в залата, и ги оповестява на видно място в сградата на Министерството на правосъдието и на страницата на Министерството на правосъдието в интернет."

2. Алинеи 9, 10, 11 и 12 се изменят така:

"(9) Кандидатите могат да използват нормативни актове и съдебна практика. Кандидат, който използва други помагала, се отстранява от участие в изпита. По време на изпита кандидатите могат да пишат само със син химикал, като отбелязват отговорите със знака "х" (хикс).

(10) Кандидатите отбелязват отговорите на въпросите от изтегления вариант на тест върху дадени от комисията бланки с отговори, подпечатани с печат на Министерството на правосъдието.

(11) Всеки кандидат изписва на предоставена от конкурсната комисия бланка трите си имена, единния граждански номер, входящия номер на заявлението и датата на изпита и го запечатва в малък непрозрачен плик. Писменият тест, бланката с отговорите и малкият плик се поставят и запечатват в голям плик собственоръчно от кандидата в присъствието на член от комисията. Кандидатът се подписва, че е предал писмената си работа върху списък, предоставен му от член на конкурсната комисия, който също се подписва.

(12) Писменият изпит продължава три астрономически часа, като председателят на конкурсната комисия обявява началото и края на изпита."


§ 4. В чл. 10 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Конкурсната комисия без предварително определен ред разпечатва големите пликове и изписва еднакъв номер на малкия плик, на големия плик и на бланката с отговорите. Председателят на конкурсната комисия изготвя протокол, в който се отбелязват датата, часът на разпечатването на големите пликове, броят на писмените работи и броят на малките пликове. Малките пликове се съхраняват от председателя на конкурсната комисия в подходящо помещение в Министерството на правосъдието."

2. Създава се нова ал. 2:

"(2) Бланките с отговорите и пликовете - голям и малък, не трябва да съдържат никакви външни белези или информация за кандидата. При нарушаване на това изискване изпитът на съответния кандидат се анулира, за което се съставя протокол, подписан от всички членове на комисията."

3. Досегашните ал. 2, 3 и 4 стават съответно 3, 4 и 5.

4. В ал. 4 думите "писмените работи" се заменят с думата "отговорите".


§ 5. В чл. 11, ал. 1 думата "добър" и числото "4.00" се заменят с "мн. добър" и числото "4.50".


§ 6. В чл. 12, ал. 5 думата "добър" и числото "4.00" се заменят с "мн. добър" и числото "4.50", думата "среден" и числото "3.00" се заменят с "мн. добър" и числото "4.50".


§ 7. В чл. 13, ал. 2 думите "Гражданския процесуален кодекс" се заменят с думите "Административнопроцесуалния кодекс".


Промени настройката на бисквитките