Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 56 от 22.VII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-19 ОТ 2008 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЛИЦА С 50 И НАД 50 НА СТО НАМАЛЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ ИЛИ ВИД И СТЕПЕН НА УВРЕЖДАНЕ ОТ ВИНЕТНИ ТАКСИ ПРИ ПОЛЗВАНЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА (ДВ, БР.

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-19 ОТ 2008 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСВОБОЖДАВАНЕ НА ЛИЦА С 50 И НАД 50 НА СТО НАМАЛЕНА РАБОТОСПОСОБНОСТ ИЛИ ВИД И СТЕПЕН НА УВРЕЖДАНЕ ОТ ВИНЕТНИ ТАКСИ ПРИ ПОЛЗВАНЕ НА РЕПУБЛИКАНСКИТЕ ПЪТИЩА (ДВ, БР. 107 ОТ 2008 Г.)

В сила от 22.07.2011 г.
Издадена от Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и Министерството на труда и социалната политика

Обн. ДВ. бр.56 от 22 Юли 2011г.

§ 1. В заглавието на наредбата след думите "степен на увреждане" се добавя "и лица или семейства, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст".


§ 2. В чл. 1, ал. 1 след думите "степен на увреждане" се поставя запетая и се добавя "както и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст".


§ 3. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1 думите "молба-декларация" се заменят със "заявление-декларация".

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) По реда на ал. 1 заявление-декларация подават и лицата или семействата, отглеждащи деца с трайни увреждания до 18-годишна възраст и до завършване на средно образование, но не по-късно от 20-годишна възраст."

3. В ал. 3 думите "молба-декларация" се заменят със "заявление-декларация".

4. Алинея 4 се изменя така:

"(4) Към заявление-декларацията се прилагат следните документи:

1. копие от експертно решение на ДЕЛК/ТЕЛК/НЕЛК;

2. копие на пълномощното по ал. 3;

3. копие от свидетелство за регистрация на лекия автомобил и копие от застрахователна полица за сключена застраховка "Гражданска отговорност" с едногодишен срок, с които се удостоверява, че лекият автомобил отговаря на изискванията на чл. 10в от Закона за пътищата;

4. лична карта или личен паспорт на лицето с 50 и над 50 на сто намалена работоспособност или вид и степен на увреждане, както и на лицата по ал. 2 и 3 (за справка);

5. копие на удостоверение за раждане на детето;

6. копие от заповед на директора на дирекция "Социално подпомагане" и/или решение на съда за настаняване на детето в семейство на роднини, близки или в приемно семейство по реда на чл. 26 от Закона за закрила на детето;

7. удостоверение от учебното заведение, когато детето е навършило 18 години, че е записано като ученик/ученичка, а за новата учебна година - до 31 октомври (само за деца, навършили 18 години, до навършване на 20 години)."


§ 4. В чл. 3, ал. 2 се правят следните изменения:

1. В т. 1 думите "законния представител в случаите по чл. 2, ал. 2" се заменят с "лицата по чл. 2, ал. 2".

2. Точка 2 се изменя така:

"2. регистрационния номер на лекия автомобил с данни за обема и мощността на двигателя."


§ 5. В чл. 6, ал. 1, т. 1 думите "законния представител в случаите по чл. 2, ал. 2" се заменят с "лицата по чл. 2, ал. 2".


§ 6. Приложение № 1 към чл. 2, ал. 1 се изменя така:

"Приложение № 1 към чл. 2, ал. 1

"


§ 7. Приложение № 2 към чл. 3, ал. 1 се изменя така:

"Приложение № 2 към чл. 3, ал. 1



"


Заключителни разпоредби

§ 8. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките