Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 82 от 21.X

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-15 ОТ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА, РАЗМЕРИТЕ И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЗА СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЕННАТА СЛУЖБА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЗА СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД НА ЦИ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-15 ОТ 2010 Г. ЗА УСЛОВИЯТА, РАЗМЕРИТЕ И РЕДА ЗА ИЗПЛАЩАНЕ НА ДОПЪЛНИТЕЛНИ ВЪЗНАГРАЖДЕНИЯ ЗА СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ ПРИ ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВОЕННАТА СЛУЖБА НА ВОЕННОСЛУЖЕЩИТЕ И ЗА СПЕЦИФИЧНИ УСЛОВИЯ НА ТРУД НА ЦИВИЛНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ОТ МИНИСТЕРСТВОТО НА ОТБРАНАТА, СТРУКТУРИТЕ НА ПРЯКО ПОДЧИНЕНИЕ НА МИНИСТЪРА НА ОТБРАНАТА И БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ (ДВ, БР. 36 ОТ 2010 Г.)

В сила от 01.07.2011 г.
Издадена от Министерството на отбраната

Обн. ДВ. бр.82 от 21 Октомври 2011г.

§ 1. В чл. 7, ал. 3 думите "Съвместното оперативно командване, началниците на видовете въоръжени сили и началника на Щаба по осигуряването и поддръжката" се заменят със "Съвместното командване на силите и командирите на видовете въоръжени сили".


§ 2. В чл. 8, ал. 5 думите "Съвместното оперативно командване, началниците на видовете въоръжени сили и началника на Щаба по осигуряването и поддръжката" се заменят със "Съвместното командване на силите и командирите на видовете въоръжени сили".


§ 3. Член 16 се изменя така:

"Чл. 16. (1) На летателния състав, изпълняващ летателна програма съгласно утвърдени планове по летателна подготовка, при изпълнение на два полета за предходното полугодие, което се удостоверява със сведение (протокол), издадено от командира/началника на военното формирование, осигуряващо изпълнението на съответната летателна програма, се изплаща ежемесечно допълнително възнаграждение, както следва:

1. на пилоти на свръхзвукови самолети - 378 лв.;

2. на пилоти на дозвукови самолети и бойни вертолети - 351 лв.;

3. на пилоти на транспортни и учебни самолети и вертолети - 333 лв.

(2) При изпълнение на условията по ал. 1 членовете на екипажи на многоместни самолети (вертолети) получават част от възнаграждението на командира на самолета (вертолета), както следва:

1. втори пилот, пилот-оператор, щурман-летец, борден инженер (борден техник и авиомеханик), лекар - борден, медицинска сестра - бордна - 70 на сто;

2. бордни радиотелеграфисти, бордни инженери (механици - load masters), бордни механици по десантно оборудване, бордни домакини (стюард, стюардеса), бордни фотографи, бордни оператори, бордни стрелци, бордни спасители, бордни съпроводители, бордни инженери (техници) за облитане на свързочните и радиотехническите средства - 30 на сто.

(3) Допълнителното възнаграждение по ал. 1 и 2 не се изплаща при неизпълнение на два полета за предходното полугодие.

(4) Когато неизпълнението на два полета през предходното полугодие се дължи на недостиг на ГСМ, резервни части и консумативи, недостатъчен ресурс на авиационната техника, приучване на нова авиационна техника, временна забрана за летателна служба от Централната военномедицинска комисия към Военномедицинската академия, временна забрана за експлоатация на типа авиационна техника поради разследване на причините за сериозен инцидент или авиационно произшествие, което се удостоверява със служебна бележка, издадена от командира/началника на военното формирование, осигуряващо изпълнението на съответната летателна програма, допълнителното възнаграждение по ал. 1 и 2 се изплаща при изпълнение на два полета за текущото полугодие, считано от месеца, през който е изпълнен вторият полет за това полугодие.

(5) На новоназначения за първи път летателен състав, обявен със заповед на съответния командващ/командир или ръководител по чл. 18, допълнителното възнаграждение по ал. 1 и 2 се изплаща, считано от месеца, през който е изпълнен втори полет през текущото полугодие.

(6) На летателния състав - парашутисти, изпълняващ парашутни скокове съгласно утвърдени планове по летателна подготовка, при изпълнение на минимум 80 % от предвидените в годишния летателен план парашутни скокове за предходната година, което се удостоверява със сведение (протокол), издадено от съответния командващ/командир или ръководител на съответната структура, отговарящи за изпълнението на съответната летателна програма, се изплаща ежемесечно допълнително възнаграждение 306 лв.

(7) За новоназначения летателен състав - парашутисти, изпълняващ парашутни скокове, допълнителното възнаграждение по ал. 6 се изплаща, считано от месеца, през който са изпълнени 80 % от предвидените в годишния летателен план парашутни скокове за текущата година."


§ 4. Член 18 се изменя така:

"Чл. 18. (1) Летателният състав по чл. 16 от Съвместното командване на силите, Военновъздушните сили, Сухопътните войски и Военноморските сили и от подчинените им военни формирования, както и от структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната се обявява в началото на календарната година със заповед на съответния командващ/командир или ръководител, като новоназначеният летателен състав се обявява от датата на назначаването.

(2) Летателният състав по чл. 16 от Министерството на отбраната, командващия на Съвместното командване на силите, командирите на видовете въоръжени сили и ръководителите на структури на пряко подчинение на министъра на отбраната, които са летателен състав, се обявяват в началото на календарната година със заповед на министъра на отбраната."


§ 5. В чл. 25, ал. 6 думата "началника" се заменя с "командира".


§ 6. В чл. 29, ал. 2 думата "началниците" се заменя с "командирите".


§ 7. В чл. 30, ал. 3 думата "началника" се заменя с "командира".


§ 8. В § 1, т. 5 от допълнителната разпоредба думата "началниците" се заменя с "командирите".


§ 9. Наредбата влиза в сила от 1 юли 2011 г.


Промени настройката на бисквитките