Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 97 от 9.XII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-5 ОТ 2008 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩАТА ПО ИЗКУСТВАТА (ДВ, БР. 81 ОТ 2008 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-5 ОТ 2008 Г. ЗА ПРИЕМАНЕ НА УЧЕНИЦИ В УЧИЛИЩАТА ПО ИЗКУСТВАТА (ДВ, БР. 81 ОТ 2008 Г.)

Издадена от Министерството на образованието, младежта и науката и Министерството и на културата

Обн. ДВ. бр.97 от 9 Декември 2011г.

§ 1. В чл. 3 се създава ал. 4:

"(4) Организацията и графикът на дейностите по приемане на учениците се определят със заповед на министъра на културата не по-късно от 31 март на съответната година."


§ 2. В чл. 7 се правят следните изменения:

1. Алинея 3 се отменя.

2. В ал. 4 думите "по ал. 3" се заличават.


§ 3. Член 9 се изменя така:

"Чл. 9. Конкретните дати, час и място на провеждане на изпитите за всеки клас и специалност се обявяват не по-късно от една седмица преди определената начална дата за провеждане на изпитите в приемащото училище."


§ 4. В чл. 10, ал. 9 думите "3-дневен" се заменят с "2-дневен".


§ 5. В чл. 11 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 думите "в 7-дневен срок" се заменят с "в срок 5 работни дни".

2. В ал. 3 цифрата "8" се заменя с "5".


§ 6. В чл. 13 се създава т. 5 със следното съдържание:

"5. специалност изобразително изкуство."


§ 7. В чл. 14 т. 1 се изменя така:

"1. за професиите музикант-инструменталист, музикант-вокалист, акордьор и музикален оформител по специалностите пиано, цигулка, виола, виолончело, контрабас, арфа, класическа китара, флейта, обой, кларнет, фагот, валдхорна, тромпет, цугтромбон, туба, саксофон, ударни инструменти, акордеон, класическо пеене, поп и джаз пеене, народно пеене, кавал, гайда, гъдулка, тамбура, акордиране и музикално оформление."


§ 8. В чл. 16, ал. 1 се правят следните изменения:

1. Точка 1 се изменя така:

"1. за І клас - за всички специалности - изпит по солфеж;".

2. Точка 2 се изменя така:

"2. за V клас - за всички специалности (без арфа, контрабас, обой, кларнет, фагот, медни духови и народни инструменти) - изпит по специалността и по солфеж; за арфа, контрабас, обой, кларнет, фагот, медни духови и народни инструменти - изпит по солфеж;".

3. В т. 4 текстът "за ІХ клас - " се заличава.


§ 9. В чл. 20, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 1 се изменя така:

"1. за І клас - за всички специалности по музикално изкуство - въз основа на оценката от изпита по солфеж;".

2. Точка 2 се изменя така:

"2. за V клас за всички специалности (без арфа, контрабас, обой, кларнет, фагот, медни духови и народни инструменти) - въз основа на оценката по специалността; когато кандидатите имат еднакви оценки по специалността, те се класират въз основа на оценката по солфеж; класирането на кандидатите за специалностите арфа, контрабас, обой, кларнет, фагот, медни духови и народни инструменти се извършва въз основа на оценката от изпита по солфеж;".

3. В т. 3 думите "за професия музикант-инструменталист" се заменят със "за професиите музикант-инструменталист, акордьор и музикален оформител".

4. В т. 7 пред думите "чл. 14, т. 4 - 12" се добавя "чл. 13, т. 5".


§ 10. В § 2 от преходните и заключителните разпоредби в изречение второ думите "в срок до 14 септември," се заменят с "в срок до 10 дни от подаването им,".


Промени настройката на бисквитките