Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 104 от 27.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 352 ОТ 22 ДЕКЕМВРИ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 66 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1991 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ МИНИМАЛНИ РАЗМЕРИ НА НАМАЛЕНИЯТА НА ПРЕВОЗНИТЕ ЦЕНИ ПО АВТОМОБИЛНИЯ ТРАНСПОРТ НА НЯКОИ ГРУПИ ГРАЖДАНИ (ДВ, БР. 3

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 352 ОТ 22 ДЕКЕМВРИ 2011 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 66 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1991 Г. ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ МИНИМАЛНИ РАЗМЕРИ НА НАМАЛЕНИЯТА НА ПРЕВОЗНИТЕ ЦЕНИ ПО АВТОМОБИЛНИЯ ТРАНСПОРТ НА НЯКОИ ГРУПИ ГРАЖДАНИ (ДВ, БР. 33 ОТ 1991 Г.)

Обн. ДВ. бр.104 от 27 Декември 2011г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. Преамбюлът се изменя така:

"За да се създадат по-благоприятни условия за пътуване по вътрешноградския автобусен, тролейбусен и трамваен транспорт, включително метрополитена, и на междуселищния автомобилен транспорт, по общински, областни и републиканска транспортни схеми на някои групи граждани".


§ 2. В чл. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В ал. 1:

а) в т. 1, буква "а" след думите "студенти редовно обучение" се поставя запетая и се добавя "включително докторанти в редовна форма на обучение";

б) в т. 2:

аа) в основния текст думите "вътрешноселищния и" се заличават;

бб) в буква "а" след думите "студенти редовно обучение" се поставя запетая и се добавя "включително докторанти в редовна форма на обучение";

в) в т. 3:

аа) в основния текст след думите "групови пътувания" се добавя "от минимум 10 души";

бб) в буква "б" след думите "студенти редовно обучение" се поставя запетая и се добавя "включително докторанти в редовна форма на обучение".

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Децата до 7 навършени години пътуват безплатно и с превозен документ - карта за безплатно пътуване по вътрешноградския и билет с нулева стойност по междуселищния автомобилен транспорт, а децата от 7 до 10 навършени години - с 50 на сто намаление от цените на билетите за пътуване по междуселищния автомобилен транспорт."


§ 3. В чл. 3 след думата "таксиметровите" се поставя запетая и се добавя "специализираните и случайните превози, както и тези по допълнителните градски линии".


§ 4. В чл. 5 се правят следните изменения:

1. В ал. 1 думите "включително за инвалидите и техните придружители" се заличават.

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) Компенсациите по ал. 1 се предоставят на превозвачите, които извършват превози по основните вътрешноградски и междуселищните линии от общинските, областните и републиканската транспортни схеми."


§ 5. В параграф единствен от заключителната разпоредба след думата "транспорта" се поставя запетая и се добавя "информационните технологии и съобщенията".


§ 6. Навсякъде в постановлението думите "фирми/те" се заменят съответно с "превозвачи/те".


Промени настройката на бисквитките