Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 94 от 30.XI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 295 ОТ 22 НОЕМВРИ 2012 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА РЕГИСТРИРАНЕ НА НАИМЕНОВАНИЯТА НА АРТИСТИЧНИТЕ ГРУПИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 158 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1997 Г. (ДВ, БР. 33 ОТ 1997 Г.)

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 295 ОТ 22 НОЕМВРИ 2012 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА РЕГИСТРИРАНЕ НА НАИМЕНОВАНИЯТА НА АРТИСТИЧНИТЕ ГРУПИ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 158 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1997 Г. (ДВ, БР. 33 ОТ 1997 Г.)

В сила от 30.11.2012 г.

Обн. ДВ. бр.94 от 30 Ноември 2012г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 2 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 2 се изменя така:

"(2) (В сила от 01.05.2013 г.) Регистърът е публичен. Информацията от него се публикува на страницата на Министерството на културата в интернет."

2. Създава се ал. 3:

"(3) Министърът на културата може да възлага правомощията си по наредбата на оправомощен от него заместник-министър."


§ 2. В чл. 3 се правят следните изменения и допълнения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) За регистриране наименованието на артистичната група се подава писмено или по електронен път заявление до министъра на културата от участниците в групата или от упълномощено от тях лице. В случаите, когато заявлението и приложените към него документи се подават по електронен път, се спазват изискванията на Закона за електронния документ и електронния подпис чрез използване на квалифициран електронен подпис."

2. В ал. 2:

а) в т. 3 след думата "номер" се добавя "или личен номер на чужденец";

б) в т. 4 след думата "имената" се поставя запетая и се добавя "единните граждански номера или лични номера на чужденец".


§ 3. В чл. 4, ал. 1 след думата "културата" се добавя "или оправомощен от него заместник-министър".


§ 4. В чл. 5, ал. 1 след думата "културата" се добавя "или оправомощен от него заместник-министър".


§ 5. В чл. 6 ал. 2 се изменя така:

"(2) В регистъра се вписват наименованието на групата, изписано на кирилица, а по желание на заявителя - и на друга азбука, артистично-изпълнителската дейност на групата, имената и адресът на лицето, упълномощено съгласно чл. 79 от Закона за авторското право и сродните му права да представлява групата."


§ 6. В чл. 9, ал. 1 след думата "културата" се добавя "или оправомощен от него заместник-министър".


§ 7. Член 11 се изменя така:

"Чл. 11. Заповедите на министъра на културата или на оправомощен от него заместник-министър по наредбата, мотивираното решение за отказ за регистрация, както и непроизнасянето в срока по чл. 5, ал. 2 подлежат на оспорване по реда на Административнопроцесуалния кодекс."


§ 8. Създава се чл. 12:

"Чл. 12. (1) Лицето, упълномощено съгласно чл. 79 от Закона за авторското право и сродните му права да представлява групата, ежегодно до 31 януари подава декларация до министъра на културата или до оправомощен от него заместник-министър за липса на промени в състава на участниците в групата. В случай че декларация не е подадена, се счита, че промени не са настъпили.

(2) Лицето по ал. 1 в тримесечен срок от настъпване на промяна в състава на участниците уведомява за това министъра на културата или оправомощен от него заместник-министър. Уведомлението съдържа имената, единните граждански номера или лични номера на чужденец, както и адресите на всички участници към момента на подаването му. Към него се прилагат пълномощни от новопостъпилите участници по чл. 3, ал. 1 и/или чл. 3, ал. 2, т. 3.

(3) Членове 3 - 7 и ал. 2 се прилагат съответно и при промяна на лицето, упълномощено съгласно чл. 79 от Закона за авторското право и сродните му права да представлява групата. В тези случаи заявлението по чл. 3, ал. 1 може да не бъде подписано от вписаното в регистъра лице по чл. 3, ал. 2, т. 3."


Преходни и Заключителни разпоредби

§ 9. Образуваните преди влизането в сила на постановлението административни производства се довършват по досегашния ред.


§ 10. (1) За артистичните групи, чиито наименования са регистрирани до влизането в сила на постановлението, декларациите и уведомленията по чл. 12 се подават в тримесечен срок от влизането му в сила. В случай че такива не бъдат подадени, се счита, че промени не са настъпили.

(2) Вписванията в регистъра, направени до влизането в сила на постановлението, запазват своето действие. За тях на страницата на Министерството на културата в интернет се публикуват данните по чл. 6, ал. 2.


§ 11. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник" с изключение на § 1, т. 1 относно чл. 2, ал. 2, която влиза в сила от 1 май 2013 г.


Промени настройката на бисквитките