Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 97 от 7.XII

РЕШЕНИЕ № 2088-ЕП ОТ 4 ДЕКЕМВРИ 2012 Г. ОТНОСНО ПРЕДСРОЧНО ПРЕКРАТЯВАНЕ ПЪЛНОМОЩИЯТА НА ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ОБЯВЯВАНЕ НА СЛЕДВАЩИЯ В ЛИСТАТА КАНДИДАТ

 

РЕШЕНИЕ № 2088-ЕП ОТ 4 ДЕКЕМВРИ 2012 Г. ОТНОСНО ПРЕДСРОЧНО ПРЕКРАТЯВАНЕ ПЪЛНОМОЩИЯТА НА ЧЛЕН НА ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ ОТ РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ И ОБЯВЯВАНЕ НА СЛЕДВАЩИЯ В ЛИСТАТА КАНДИДАТ

Издадено от Централната избирателна комисия

Обн. ДВ. бр.97 от 7 Декември 2012г.

С вх. № 1367 от 4 декември 2012 г. на ЦИК е постъпило писмо от председателя на Народното събрание Цецка Цачева, с което председателят на Централната избирателна комисия е уведомен, че са приключили необходимите процедури по обявяване приемането на оставката на Емил Стефанов Стоянов като член на Европейския парламент от Република България, обявен за избран с Решение № ЕП-256 от 9 юни 2009 г. на ЦИКЕП.

Към писмото е приложено писмо от председателя на Европейския парламент Мартин Шулц, с което Народното събрание на Република България е уведомено, че съгласно чл. 13, § 4 от Акта за избиране на членове на Европейския парламент чрез всеобщи и преки избори Емил Стефанов Стоянов е подал оставка като член на Европейския парламент, считано от 16 ноември 2012 г. На свое пленарно заседание на 19 ноември 2012 г. Европейският парламент е приел подадената оставка.

Предвид горното и на основание чл. 275, ал. 1 от Изборния кодекс Централната избирателна комисия


РЕШИ:


Обявява Моника Ханс Панайотова за избрана за член на Европейския парламент от Република България от листата на политическа партия "ГЕРБ" на мястото на Емил Стефанов Стоянов.

-------------------------

Решението да се обнародва в "Държавен вестник".

Да се уведоми Европейският парламент чрез Народното събрание на Република България за настоящото решение.


Промени настройката на бисквитките