Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 27 от 15.III

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 2 ОТ 2007 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ И КОНТРОЛ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА, ПРИСПОСОБ­ЛЕНИЯ И СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ, ПОСОЧЕНИ В СПИСЪЦИ

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 2 ОТ 2007 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ И КОНТРОЛ НА ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА ПОМОЩНИ СРЕДСТВА, ПРИСПОСОБ­ЛЕНИЯ И СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ И МЕДИЦИНСКИ ИЗДЕЛИЯ, ПОСОЧЕНИ В СПИСЪЦИТЕ ПО ЧЛ. 35А, АЛ. 1 ОТ ЗАКОНА ЗА ИНТЕГРАЦИЯ НА ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ (ДВ, БР. 65 ОТ 2007 Г.)

В сила от 15.03.2013 г.
Издадена от Министерството на труда и социалната политика

Обн. ДВ. бр.27 от 15 Март 2013г.

§ 1. В чл. 1 ал. 2 се изменя така:

"(2) За осъществяване на дейностите при условията и по реда на тази наредба Агенцията за социално подпомагане предоставя целеви помощи по чл. 44, ал. 2 от Закона за интеграция на хората с увреждания. Само медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения, закупени от търговци, които са регистрирани по реда на тази наредба, се финансират от българската държава."


§ 2. В чл. 3, ал. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. Точка 1 се изменя така:

"1. единен идентификационен код (ЕИК) на лицето и копие от документа за регистрация по ЗДДС, ако лицето е регистрирано;".

2. Точка 5 се изменя така:

"5. списък на обектите, в които ще се осъществяват дейности по предоставяне на медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения за хората с увреждания, с посочен адрес, телефон, факс/електронна поща и лице - отговорник за обекта;".


§ 3. В чл. 14 ал. 2 се изменя така:

"(2) При необходимост регионалните здравни инспекции оказват съдействие на длъжностните лица, които осъществяват контрол по спазване на медицинските условия за назначените медицински изделия, помощни средства, приспособления и съоръжения, предназначени за хората с увреждания."


Заключителни разпоредби

§ 4. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".


Промени настройката на бисквитките