Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 14 от 20.II

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-8 ОТ 2005 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО, СРОКОВЕТЕ, НАЧИНА И РЕДА ЗА ПОДАВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, ОСИГУРИТЕЛИТЕ ЗА ОСИГУРЕНИТЕ ПРИ ТЯХ ЛИЦА, КАКТО И ОТ САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ЛИЦА (ДВ, БР. 1 ОТ 2006 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-8 ОТ 2005 Г. ЗА СЪДЪРЖАНИЕТО, СРОКОВЕТЕ, НАЧИНА И РЕДА ЗА ПОДАВАНЕ И СЪХРАНЕНИЕ НА ДАННИ ОТ РАБОТОДАТЕЛИТЕ, ОСИГУРИТЕЛИТЕ ЗА ОСИГУРЕНИТЕ ПРИ ТЯХ ЛИЦА, КАКТО И ОТ САМООСИГУРЯВАЩИТЕ СЕ ЛИЦА (ДВ, БР. 1 ОТ 2006 Г.)

В сила от 20.02.2015 г.
Издадена от Министерството на финансите

Обн. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2015г.

§ 1. В чл. 2, ал. 2 т. 2 се изменя така:

"2. общият размер на сумите за дължимите вноски за държавното обществено осигуряване, Учителския пенсионен фонд, допълнителното задължително пенсионно осигуряване, включително увеличената осигурителна вноска за фонд "Пенсии" в размера на вноската за универсален пенсионен фонд, здравното осигуряване, фонд "Гарантирани вземания на работниците и служителите" за всички лица, подлежащи на осигуряване;".

§ 2. В § 2а от допълнителните разпоредби т. 5 се изменя така:

"5. от сумата на осигурителния доход в т. 19 и 21 от декларацията и размерите на осигурителните вноски, поотделно за осигурителя и осигуреното лице, за допълнително задължително пенсионно осигуряване в универсален пенсионен фонд, и/или за фонд "Пенсии" в размера за универсален пенсионен фонд в т. 26 от декларацията;".

§ 3. В приложение № 1 към чл. 2, ал. 1 се правят следните изменения:

1. В таблицата клетка 26 се изменя така:

"26. За УПФ или за фонд "Пенсии" в размера за УПФ в/у сумите в т. 19 и 21."

2. В указанията за попълване на декларация образец № 1 "Данни за осигуреното лице" т. 26 се изменя така:

"26. за универсален пенсионен фонд или за фонд "Пенсии" в размера за универсален пенсионен фонд върху сумите в т. 19 и 21 - попълва се размерът на вноската съгласно Кодекса за социално осигуряване за сметка на осигурителя и/или за сметка на осигуреното лице за универсален пенсионен фонд или за лицата по чл. 4б от Кодекса за социално осигуряване за фонд "Пенсии" с увеличена осигурителна вноска в размера на вноската за универсален пенсионен фонд."

§ 4. В приложение № 3 към чл. 2, ал. 1 се правят следните изменения:

1. В таблицата клетка 17 се изменя така:

"17. За УПФ или за фонд "Пенсии" в размера за УПФ."

2. В указанията за попълване на декларация обр. № 5 "Авансово внесени социални и здравноосигурителни вноски" т. 17 се изменя така:

"17. За УПФ или за фонд "Пенсии" в размера за УПФ - попълва се процентът на вноската съгласно КСО за универсален пенсионен фонд или за лицата по чл. 4б КСО за фонд "Пенсии" с увеличена осигурителна вноска в размера на вноската за универсален пенсионен фонд."

§ 5. В приложение № 4 към чл. 2, ал. 2 се правят следните изменения:

1. В таблицата клетка 12 се изменя така:

"12. Дължими вноски за ДЗПО в УПФ и/или за фонд "Пенсии" в размера за УПФ."

2. В указанията за попълване на декларация обр. № 6 "Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица" т. 12 се изменя така:

"12. Дължими вноски за ДЗПО в УПФ и/или за фонд "Пенсии" в размера за УПФ - попълва се сумата на дължимите осигурителни вноски за универсален пенсионен фонд за лицата, подлежащи на осигуряване в универсален пенсионен фонд и/или за фонд "Пенсии" на ДОО с увеличена осигурителна вноска в размера на вноската за универсален пенсионен фонд за лицата по чл. 4б КСО. Самоосигуряващите се лица и лицата по чл. 4, ал. 9 от Кодекса за социално осигуряване, родени след 31.ХII.1959 г., попълват сбора от сумите на тези осигурителни вноски за предходната календарна година."

Заключителни разпоредби

§ 6. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването й в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките