Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 14 от 20.II

НАРЕДБА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-18 ОТ 2006 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ И ОТЧИТАНЕ НА ПРОДАЖБИ В ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ ЧРЕЗ ФИСКАЛНИ УСТРОЙСТВА (ДВ, БР. 106 ОТ 2006 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Н-18 ОТ 2006 Г. ЗА РЕГИСТРИРАНЕ И ОТЧИТАНЕ НА ПРОДАЖБИ В ТЪРГОВСКИТЕ ОБЕКТИ ЧРЕЗ ФИСКАЛНИ УСТРОЙСТВА (ДВ, БР. 106 ОТ 2006 Г.)

Издадена от Министерството на финансите

Обн. ДВ. бр.14 от 20 Февруари 2015г.

§ 1. В чл. 3 се създава ал. 11:

"(11) Лице по чл. 118, ал. 8 ЗДДС, което извършва зареждане на превозни средства, машини, съоръжения или друга техника за собствени нужди с течни горива, е длъжно да подава данни в НАП за наличните съдове/съоръжения за съхранение и/или зареждане с течни горива по реда на глава девета "б"."

§ 2. Създава се глава девета "б" с чл. 59в:

"Глава девета "б"

ПОДАВАНЕ НА ДАННИ В НАП ЗА НАЛИЧНИТЕ СЪДОВЕ/СЪОРЪЖЕНИЯ ЗА СЪХРАНЕНИЕ И/ИЛИ ЗАРЕЖДАНЕ С ТЕЧНИ ГОРИВА ЗА СОБСТВЕНИ НУЖДИ

Чл. 59в. (1) Лице по чл. 118, ал. 8 ЗДДС подава данни по електронен път с квалифициран електронен подпис по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс чрез електронна услуга в Портала за е-услуги на НАП, достъпен на интернет страницата на НАП.

(2) За всички съдове и съоръжения за съхранение и/или зареждане с течно гориво лицето по чл. 118, ал. 8 ЗДДС подава следните данни:

1. идентификационни данни за задълженото лице (пълно наименование/име, ЕИК от Търговския регистър/ЕИК по регистър БУЛСТАТ/ЕГН/ЛНЧ);

2. постоянен адрес/адрес на управление;

3. код и наименование на икономическата дейност по КИД-2008;

4. общо изразходвано количество гориво за предходната година;

5. местонахождение на съда/съоръжението;

6. вид на съда/съоръжението;

7. обем/вместимост на съда/съоръжението по т. 6;

8. вид на горивото и мерна единица;

9. предназначение на горивото;

10. регистрационен номер на стопанисваната мобилна цистерна за зареждане;

11. дата (година), от която се стопанисва съдът/съоръжението.

(3) Коригиране на подадени данни се извършва с подаване на нови данни.

(4) При настъпила промяна в обстоятелствата, за които са подадени данни за наличните съдове/съоръжения, с изключение на данните по ал. 2, т. 6 и 7, както и при придобиване на нови съдове/съоръжения или отписване на съдове/съоръжения, се подават нови данни в 7-дневен срок от настъпването на съответното обстоятелство."

Заключителни разпоредби

§ 3. В 14-дневен срок от влизане в сила на тази наредба лицата по чл. 118, ал. 8 ЗДДС подават данни по чл. 59в в Националната агенция за приходите.

Промени настройката на бисквитките