Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 97 от 6.XII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 336 ОТ 2 ДЕКЕМВРИ 2016 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР ПО ПОДГОТОВКАТА И ПРОВЕЖДАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПРЕЗ 2018 Г., ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 171 НА МИНИСТЕРС

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 336 ОТ 2 ДЕКЕМВРИ 2016 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ НА УСТРОЙСТВЕНИЯ ПРАВИЛНИК НА НАЦИОНАЛНИЯ ЦЕНТЪР ПО ПОДГОТОВКАТА И ПРОВЕЖДАНЕТО НА БЪЛГАРСКОТО ПРЕДСЕДАТЕЛСТВО НА СЪВЕТА НА ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ ПРЕЗ 2018 Г., ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 171 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2016 Г. (ДВ, БР. 55 ОТ 2016 Г.)

В сила от 06.12.2016 г.

Обн. ДВ. бр.97 от 6 Декември 2016г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 3 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Центърът организира и отговаря за изпълнението на възложените му в Плана за подготовка на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. мерки, свързани с подготовката и провеждането на Председателството, с изключение на въпросите, свързани с приоритетите и програмата на Председателството."

2. Алинея 2 се изменя така:

"(2) В изпълнението на дейностите по ал. 1 Центърът:

1. взаимодейства с координатора по чл. 5, ал. 1, т. 1 от Постановлението;

2. чрез заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката подпомага координаторите по чл. 5, ал. 1, т. 2 - 6 от Постановлението."

3. Алинея 3 се отменя.

§ 2. В чл. 4, ал. 1 думите "заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката" се заменят с "министър-председателя".

§ 3. В чл. 5 се правят следните изменения:

1. В ал. 1:

а) в т. 3 думите "дейностите и задачите" се заменят с "мерките", а думите "раздел 5 "Приоритети и програма на Председателството" се заменят с "част VІІІ. Приоритети и програма";

б) в т. 4 думите "на Щаба и" се заличават;

в) точка 5 се отменя;

г) в т. 18 думата "Щаба" се заменя с "министър-председателя";

д) в т. 19 запетаята след думата "координатор" се заличава, а думите "Съвета по европейските въпроси или Щаба" се заменят с "или координатора по чл. 5, ал. 1, т. 1 от Постановлението".

2. В ал. 2 думите "заместник министър-председателя по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката" се заменят с "министър-председателя".

§ 4. В чл. 9 се правят следните изменения:

1. В т. 1 думите "задачите и" се заличават, а думата "тримесечни" се заменя с "месечни".

2. Точки 2 и 3 се отменят.

3. Точка 4 се изменя така:

"4. подпомага координатора по чл. 5, ал. 1, т. 4 от Постановлението и прави предложения за необходимите средства за подготовката и провеждането на Председателството по години и с оглед включването им в средносрочната бюджетна прогноза;".

4. Точка 7 се отменя.

5. В т. 11 след думите "подготвителни органи" текстът докрая се заличава.

6. Точки 15 и 16 се изменят така:

"15. подпомага координатора по чл. 5, ал. 1, т. 2 от Постановлението, като следи за спазването на изискванията на Съвета на Европейския съюз по отношение на сградите, в които ще се провеждат събитията, свързани с Председателството, в рамките на подготовката и по време на Председателството;

16. подпомага координатора по чл. 5, ал. 1, т. 3 от Постановлението за правилното планиране и реализиране на мерки за сигурност в сградите, в които ще се провеждат събития по повод на Председателството;".

7. Точка 19 се изменя така:

"19. подпомага координатора по чл. 5, ал. 1, т. 5 от Постановлението при разработването на Комуникационната стратегия на Председателството и при изпълнението ѝ в национален план, като следи за спазването на единен подход и представяне на съгласувана визия и послания;".

8. Точка 20 се отменя.

9. Точка 21 се изменя така:

"21. подпомага координатора по чл. 5, ал. 1, т. 6 от Постановлението при изработването и изпълнението на Културната програма на Председателството, като следи за спазването на единен подход и представяне на съгласувана визия и послания;".

10. В т. 23 думата "съдейства" се заменя с "отговаря".

Заключителни разпоредби

§ 5. Параграф единствен от заключителните разпоредби на Постановление № 171 на Министерския съвет от 2016 г. за приемане на Устройствен правилник на Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. (ДВ, бр. 55 от 2016 г.) се изменя така:

"§ 1. Числеността на персонала в Националния център по подготовката и провеждането на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз през 2018 г. се определя по години, както следва:

1. През 2016 г. - общо 20 щатни бройки, от които:

а) директор - 1;

б) заместник-директор - 2;

в) дирекция "Административно-правно, финансово и техническо обслужване и човешки ресурси" - 5;

г) дирекция "Подготовка и провеждане на Председателството" - 12.

2. През 2017 г. - общо 50 щатни бройки, от които:

а) директор - 1;

б) заместник-директор - 2;

в) дирекция "Административно-правно, финансово и техническо обслужване и човешки ресурси" - 8;

г) дирекция "Подготовка и провеждане на Председателството" - 39.

3. През 2018 г. - общо 50 щатни бройки, от които:

а) директор - 1;

б) заместник-директор - 2;

в) дирекция "Административно-правно, финансово и техническо обслужване и човешки ресурси" - 8;

г) дирекция "Подготовка и провеждане на Председателството" - 39."

§ 6. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките