Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 97 от 6.XII

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Iз-895 ОТ 2011 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ УСТРОЙСТВОТО НА ОБЕКТИТЕ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЯ, БОЕПРИПАСИ, ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИ ИЗДЕЛИЯ, И УСЛОВИЯТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЪРГОВИЯ (ДВ, БР. 3

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № Iз-895 ОТ 2011 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА КЪМ УСТРОЙСТВОТО НА ОБЕКТИТЕ, ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ТЪРГОВИЯ С ОРЪЖИЯ, БОЕПРИПАСИ, ВЗРИВНИ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИ ИЗДЕЛИЯ, И УСЛОВИЯТА ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ТЪРГОВИЯ (ДВ, БР. 31 ОТ 2011 Г.)

В сила от 06.12.2016 г.
Издадена от Министерството на вътрешните работи

Обн. ДВ. бр.97 от 6 Декември 2016г.

§ 1. В чл. 10, ал. 2 т. 1 се отменя.

§ 2. В чл. 12, т. 6 буква "а" се отменя.

§ 3. Създава се чл. 12а:

"Чл. 12а. Взривните вещества, боеприпасите и пиротехническите изделия в заводска (щатна) опаковка се подреждат в складовите помещения на височина, определена за всеки вид изделие, съгласно приложение 1а."

§ 4. Създава се приложение № 1а към чл. 12а:

"Приложение № 1а към чл. 12а


ТАБЛИЦА

за допустимата височина за нареждане на взривните вещества, боеприпасите и пиротехническите изделия в заводска (щатна) опаковка в складови помещения (в метри)

по

ред

Наименование на взривните
вещества, боеприпасите и пиротехническите изделия

Допустима височина

(в метри)

1.

Артилерийски, минохвъргачни и гранатохвъргачни изстрели, челни и бойни части, снаряди и мини в неокончателно снаряден вид с калибър до 200 мм включително освен кумулативните

3,00

2.

Кумулативни изстрели, снаряди и челни части в неокончателно и окончателно снаряден вид, управляеми реактивни снаряди, кумулативни гранати за леки и тежки гранатохвъргачки в окончателно снаряден вид, ръчни гранати със запалки в сандъците

2,00

3.

Ръчни гранати без запалки в сандъците, гранати за гранатохвъргачки без капсул-детонатори, пиротехнически средства, патрони за стрелково оръжие

3,00

4.

Взриватели, запалки, средства за възпламеняване (капсулни втулки, запалки за ръчни гранати, пиропатрони, електрозапалки и др.)

2,00

5.

Взривни вещества, допълнителни детонатори, разривни заряди, детониращ и огнепроводен шнур в щатна опаковка

2,00

6.

Детонатори, капсул-детонатори и електродетонатори

1,50

7.

Пиротехнически изделия категории: 2, 3, 4, Р1, Р2, Т1 и Т2

до 0,5 от тавана


"

§ 5. В чл. 17, ал. 2 се създава второ изречение: "На етикетите на боеприпаси за пневматично оръжие, които не съдържат взривно вещество, не се отразява количеството."

§ 6. В забележката на приложение № 3 към чл. 22, ал. 1, т. 2 се създава четвърто изречение: "В графите "приход", "разход" и "наличност" не се отразява количеството на боеприпасите за пневматично оръжие, които не съдържат взривно вещество."

Заключителни разпоредби

§ 7. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките