Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 105 от 30.XII

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ (ДВ, БР. 41 ОТ 2001 Г.)

 

ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА РИБАРСТВОТО И АКВАКУЛТУРИТЕ (ДВ, БР. 41 ОТ 2001 Г.)

В сила от 30.12.2016 г.

Обн. ДВ. бр.105 от 30 Декември 2016г.

§ 1. В чл. 18е, ал. 9 думите "до края на март" се заменят с "ежегодно до края на месец март", а накрая се добавя "по образец, утвърден от изпълнителния директор на ИАРА".

§ 2. В чл. 27, т. 1 се правят следните изменения и допълнения:

1. В текста преди буква "а" думите "всяка година" се заменят с "ежегодно", а след думата "януари" се добавя "формуляр по образец, утвърден със заповед на изпълнителния директор на ИАРА, съдържащ".

2. В буква "б" след думата "възраст" се добавя "националност, продължителност на работното време".

3. Създават се букви "в", "г", "д" и "е":

"в) броя на наетите лица с висше образование в областта на рибарството и аквакултурите;

г) броя на лицата, които работят без заплащане;

д) приходи от продажби, други приходи, стойност на труда на лицата, които работят без заплащане, разходи за персонал, за електрическа енергия, за зарибителен материал, за рибни фуражи, за ремонт и поддръжка, други оперативни разходи, субсидии за дейността и за инвестиции, потребление на основен капитал, обща стойност на активите, финансови приходи и разходи, задължения, нетни инвестиции, използван зарибителен материал и рибни фуражи и тегло на продажбите по видове аквакултури;

е) приложени ветеринарномедицински препарати или лечение и смъртност."

§ 3. Създава се чл. 27а:

"Чл. 27а. (1) Лице, регистрирало предприятие за преработка на риба и други водни организми, предоставя на ИАРА ежегодно до края на месец януари формуляр за икономическа статистика по образец, утвърден със заповед на изпълнителния директор на ИАРА.

(2) Формулярът по ал. 1 съдържа:

1. броя на наетите лица по пол, възраст, националност, продължителност на работното време и образование;

2. броя на лицата, които работят без заплащане;

3. приходи от продажба, други доходи, стойност на труда на лицата, които работят без заплащане, разходи за персонал, за електрическа енергия, за риба и други суровини за преработката, други експлоатационни разходи, субсидии за дейността и за инвестиции, потребление на основен капитал, обща стойност на активите, финансови приходи и разходи, задължения, нетни инвестиции и тегло на суровината по видове и по произход."

§ 4. Създава се нов чл. 69б:

"Чл. 69б. На лице, което наруши разпоредбата на чл. 27а, ал. 1, се налага глоба в размер от 200 до 500 лв., съответно имуществена санкция в размер от 500 до 1000 лв."

Заключителни разпоредби

§ 5. Законът влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

-------------------------

Законът е приет от 43-то Народно събрание на 21 декември 2016 г. и е подпечатан с официалния печат на Народното събрание.

Промени настройката на бисквитките