Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 8 от 24.I

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 105 ОТ 2006 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪЗДАВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ, ДОСТЪП И ПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ И КОНТРОЛ (ДВ, БР. 82 ОТ 2006 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 105 ОТ 2006 Г. ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА СЪЗДАВАНЕ, ПОДДЪРЖАНЕ, ДОСТЪП И ПОЛЗВАНЕ НА ИНТЕГРИРАНАТА СИСТЕМА ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ И КОНТРОЛ (ДВ, БР. 82 ОТ 2006 Г.)

В сила от 24.01.2017 г.
Издадена от министъра на земеделието и храните

Обн. ДВ. бр.8 от 24 Януари 2017г.

§ 1. Създава се чл. 16:

"Чл. 16. Специализираният слой "Площи, допустими за подпомагане" се обновява ежегодно и чрез проверка на възражения съгласно чл. 16г."

§ 2. Членове 16б, 16в и 16г се изменят така:

"Чл. 16б. (1) Всяка година след приключване на обновяването по чл. 15, ал. 2, т. 1 и 2 министърът на земеделието и храните одобрява със заповед проект на специализиран слой "Площи, допустими за подпомагане", която се публикува на интернет страниците на Министерството на земеделието и храните и Държавен фонд "Земеделие".

(2) В заповедта по ал. 1 се посочват и срокът и начинът за подаване на възражения по чл. 16в срещу обхвата на проекта на специализиран слой "Площи, допустими за подпомагане".

Чл. 16в. (1) Земеделските стопани могат да се запознаят с обхвата на проекта на специализиран слой "Площи, допустими за подпомагане" в общинската служба по земеделие по местонахождението на площите чрез преглед на съответните физически блокове или части от тях върху ЦОФК. Служителите от общинската служба по земеделие оказват съдействие на земеделските стопани при извършване на прегледа.

(2) В срока по чл. 16б, ал. 2 земеделските стопани могат да подават до министъра на земеделието и храните чрез областната дирекция "Земеделие" възражения по образец чрез автоматично генериране от интернет страницата на Държавен фонд "Земеделие". При подаване на възражения земеделските стопани сами или със съдействието на служител от общинската служба по земеделие посочват идентификаторите на парцелите, които са предмет на възражението.

Чл. 16г. (1) След проверка на получените възражения и отстраняване на установени непълноти и грешки Министерството на земеделието и храните изготвя окончателен специализиран слой "Площи, допустими за подпомагане".

(2) Проверката по ал. 1 се извършва чрез преглед на коректността на:

1. извършената дешифрация, когато съответните площи попадат под актуално за годината заснемане;

2. извършената теренна проверка и нанасянето на констатациите от нея в базата данни на СИЗП, когато съответните физически блокове са определени за теренна проверка.

(3) Резултатите от извършените проверки на възраженията се публикуват на интернет страницата на Държавен фонд "Земеделие".

(4) Министърът на земеделието и храните одобрява или изменя със заповед окончателния специализиран слой "Площи, допустими за подпомагане". Заповедта се изпраща за обнародване в "Държавен вестник" и се публикува на интернет страниците на Министерството на земеделието и храните и на Държавен фонд "Земеделие".

(5) Въз основа на одобрения от министъра на земеделието и храните окончателен специализиран слой "Площи, допустими за подпомагане" РА извършва финална оторизация и плащания на площ за съответната кампания и приема заявления за подпомагане през следващата кампания."

Заключителни разпоредби

§ 3. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките