Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 34 от 28.IV

РЕШЕНИЕ № 222 ОТ 21 АПРИЛ 2017 Г. ЗА ДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ ИЗЦЯЛО НА ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ РЕШЕНИЕ № 814 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 16 ОКТОМВРИ 2015 Г. ЗА ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ТЪРСЕНЕ И ПРОУЧВАНЕ НА НЕФТ И ПРИРОДЕН Г

 

РЕШЕНИЕ № 222 ОТ 21 АПРИЛ 2017 Г. ЗА ДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ПРЕХВЪРЛЯНЕ ИЗЦЯЛО НА ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, ПРОИЗТИЧАЩИ ОТ РЕШЕНИЕ № 814 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 16 ОКТОМВРИ 2015 Г. ЗА ИЗДАВАНЕ НА РАЗРЕШЕНИЕ ЗА ТЪРСЕНЕ И ПРОУЧВАНЕ НА НЕФТ И ПРИРОДЕН ГАЗ - ПОДЗЕМНИ БОГАТСТВА ПО ЧЛ. 2, АЛ. 1, Т. 3 ОТ ЗАКОНА ЗА ПОДЗЕМНИТЕ БОГАТСТВА, В ПЛОЩТА "БЛОК 1-14 СИЛИСТАР", РАЗПОЛОЖЕНА В КОНТИНЕНТАЛНИЯ ШЕЛФ И В ИЗКЛЮЧИТЕЛНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ЗОНА НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ В ЧЕРНО МОРЕ

Обн. ДВ. бр.34 от 28 Април 2017г.

На основание чл. 25, ал. 1 във връзка с чл. 6, ал. 2 от Закона за подземните богатства, чл. 60, ал. 1 от Административнопроцесуалния кодекс и мотивирано предложение на министъра на енергетиката


МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

РЕШИ:


1. Разрешава на "Шел Експлорейшън енд прадакшън (LIX) Б.В." - частно дружество с ограничена отговорност, със седалище и адрес на управление в Нидерландия, Хага, ул. "Карел ван Биландтлаан" 30, 2596 HR, да прехвърли на "Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А." - дружество с ограничена отговорност, вписано и съществуващо съгласно законите на Италия, номер на търговска регистрация RM - 1486598, вписано в Търговската камара на Рим, със седалище и адрес на управление в Италия, Рим (RM), Пиаца дел Индипенденца 11/В САР 00185, действащо чрез своя клон "Шел Интернешънъл Експлорейшън енд Дивелъпмънт Италия С.П.А. - клон България", изцяло правата и задълженията, произтичащи от предоставеното с Решение № 814 на Министерския съвет от 16 октомври 2015 г. разрешение за търсене и проучване на нефт и природен газ - подземни богатства по чл. 2, ал. 1, т. 3 от Закона за подземните богатства, в площта "Блок 1-14 Силистар", разположена в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море.

2. Наименованието на разположената в континенталния шелф и в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море площ "Блок 1-14 Силистар" се променя на "Блок 1-14 Хан Кубрат".

3. Оправомощава министъра на енергетиката да сключи със страните по т. 1 допълнително споразумение за прехвърляне изцяло на правата и задълженията по договора от 23 февруари 2016 г. за търсене и проучване на нефт и природен газ и за промяна на наименованието на площта в едномесечен срок от обнародването на решението в "Държавен вестник".

4. Контролът по изпълнението на това решение и на допълнителното споразумение се осъществява от министъра на енергетиката.

5. Решението може да се обжалва в 14-дневен срок от датата на обнародването му в "Държавен вестник" пред Върховния административен съд по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

6. Допуска предварително изпълнение на решението, като приема, че отлагането на изпълнението му би довело до забавяне на дейностите по проучване на нефт и природен газ в изключителната икономическа зона на Република България в Черно море, което е в разрез с националните приоритети и стремежа към енергийна независимост на Република България и е необходимо да се защити като особено важен държавен интерес.

Промени настройката на бисквитките