Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 46 от 9.VI

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 106 ОТ 5 ЮНИ 2017 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ, СВЪРЗАНИ С ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ И КОНТРОЛА НАД ТЯХ ВЪВ И ОТ ВЪОРЪЖЕНИТЕ С

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 106 ОТ 5 ЮНИ 2017 Г. ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТИТЕ, СВЪРЗАНИ С ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ И КОНТРОЛА НАД ТЯХ ВЪВ И ОТ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, ПРИЕТА С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 278 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 2010 Г. (ДВ, БР. 96 ОТ 2010 Г.)

В сила от 09.06.2017 г.

Обн. ДВ. бр.46 от 9 Юни 2017г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


§ 1. В чл. 84д се правят следните допълнения:

1. В основния текст след думите "За утилизация" се добавя "и в раздел "За брак".

2. Създава се т. 4:

"4. за тях не е стартирана процедура за фактическото им бракуване."

§ 2. Създава се чл. 84ж:

"Чл. 84ж. Боеприпаси, за които поради конструктивните им особености не се изискват дейности по обезопасяване, свързани с барути и взривни вещества (учебни, макети, разрези и други), отговарящи на изискванията на чл. 84г и 84д, могат да бъдат безвъзмездно предоставяни в управление или собствеността върху тях може да бъде прехвърляна безвъзмездно на юридически лица на бюджетна издръжка при наличие на мотивирано искане за тях."

§ 3. В чл. 86 се правят следните изменения:

1. Алинея 1 се изменя така:

"(1) Ежегодно до 31 януари административно звено в Щаба на отбраната/структура, определена от съответния ръководител, изготвя или допълва изготвения за предходната година списък на излишните за Българската армия/съответната структура ОБВВПИ, подлежащи на снемане от употреба, и го представя за утвърждаване от министъра на отбраната/ръководителя на съответната структура."

2. В ал. 4 изречение второ се заличава.

Заключителни разпоредби

§ 4. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките