Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 47 от 13.VI

ПРОТОКОЛ КЪМ СЕВЕРНОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ДОГОВОР ОТНОСНО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЧЕРНА ГОРА(Ратифициран със закон, приет от 43-то Народно събрание на 30 юни 2016 г. - ДВ, бр. 52 от 2016 г. В сила за Република България от 1 юни 2017 г.)

 

ПРОТОКОЛ КЪМ СЕВЕРНОАТЛАНТИЧЕСКИЯ ДОГОВОР ОТНОСНО ПРИСЪЕДИНЯВАНЕТО НА ЧЕРНА ГОРА

(Ратифициран със закон, приет от 43-то Народно събрание на 30 юни 2016 г. - ДВ, бр. 52 от 2016 г. В сила за Република България от 1 юни 2017 г.)

Издаден от Министерството на външните работи

Обн. ДВ. бр.47 от 13 Юни 2017г.

Страните по Северноатлантическия договор, подписан във Вашингтон на 4 април 1949 г.,

Удовлетворени, че сигурността на Северноатлантическата зона ще бъде укрепена с присъединяването на Черна гора към този Договор,

се споразумяват за следното:

Член І

След влизането в сила на настоящия Протокол Генералният секретар на Организацията на Северноатлантическия договор, от името на всички Страни по Договора, ще отправи към Правителството на Черна гора покана да се присъедини към Северноатлантическия договор. В съответствие с член 10 на Договора Черна гора ще стане Страна по Договора от датата на депозиране на своя документ за присъединяване при Правителството на Съединените американски щати.

Член ІІ

Настоящият Протокол ще влезе в сила, след като всяка от Страните по Северноатлантическия договор уведоми Правителството на Съединените американски щати за неговото приемане. Правителството на Съединените американски щати ще уведоми всички Страни по Северноатлантическия договор за датата на получаване на всяко такова уведомление и за датата на влизане в сила на настоящия Протокол.

Член ІІІ

Настоящият Протокол, чиито текстове на английски и френски език имат еднаква сила, ще бъде депозиран в архивите на Правителството на Съединените американски щати. Това Правителство ще предостави надлежно заверени копия от него на Правителствата на всички Страни по Северноатлантическия договор.

В доказателство за което, долуподписаните упълномощени лица подписаха настоящия Протокол.

Подписан в Брюксел на 19 май 2016 г.

Промени настройката на бисквитките