Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 52 от 30.VI

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № 39 ОТ 2011 Г. ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ (ДВ, БР. 100 ОТ 2011 Г.)

 

ИНСТРУКЦИЯ ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ИНСТРУКЦИЯ № 39 ОТ 2011 Г. ЗА ВЗАИМОДЕЙСТВИЕ МЕЖДУ МИНИСТЕРСТВОТО НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ И НАЦИОНАЛНАТА АГЕНЦИЯ ЗА ПРИХОДИТЕ (ДВ, БР. 100 ОТ 2011 Г.)

В сила от 30.06.2017 г.
Издадена от министъра на вътрешните работи и министъра на финансите

Обн. ДВ. бр.52 от 30 Юни 2017г., попр. ДВ. бр.53 от 4 Юли 2017г.

§ 1. В чл. 14, ал. 1 се правят следните изменения:

1. Точка 4 се отменя.

2. Точка 5 се изменя така:

"5. получено уведомление от публичен изпълнител при НАП на основание чл. 182, ал. 2, т. 2 и чл. 221, ал. 6 ДОПК;".

§ 2. Член 15 се изменя така:

"Чл. 15. (1) Ръководителите на компетентните структури на МВР или определените от тях лица за контакт предявяват за събиране в НАП съгласно разпоредбите на ДОПК неплатените в срок публични вземания, установени с влезли в сила актове на органи на МВР.

(2) Публичните вземания се предявяват пред публичните изпълнители в компетентната териториална дирекция или офис (ТД/офис) на НАП по смисъла на чл. 8 ДОПК (приложение № 1) след влизане в сила на акта:

1. чрез електронната услуга на НАП "Приемане на актове, от които произтича публично вземане на външни взискатели";

2. чрез обмен на данни между информационните системи на НАП и МВР;

3. на хартиен носител.

(3) Влезлите в сила актове на органи на МВР, за които не е осигурена техническа възможност за предаването им за събиране в НАП съгласно ал. 2, т. 1 или 2, се предават на хартиен носител ведно с документите и данните по чл. 16.

(4) Влезлите в сила актове на органи на МВР, данните за които са предявени за събиране по ал. 2, т. 1 или 2, не се предоставят на хартиен носител, а само при поискване от страна на НАП.

(5) Не се предявяват пред НАП:

1. наказателни постановления, които не са влезли в сила;

2. актове за установяване на публични вземания, за които са налице условията по чл. 168 ДОПК;

3. актове за установяване на публични вземания, издадени срещу заличени юридически лица;

4. актове, издадени срещу държавни учреждения."

§ 3. Член 16 се изменя така:

"Чл. 16. (1) Ръководителите на компетентните структури на МВР или определените от тях лица за контакт предават на публичните изпълнители в НАП преписки за публичните вземания на хартиен носител, които съдържат:

1. изпълнителното основание - наказателно постановление или друг акт за установяване на публично вземане в оригинал, издаден от компетентен орган на МВР, със заверка за датата на влизане в сила, извършена от компетентно длъжностно лице;

2. решение на административен и/или съдебен орган, потвърждаващ/изменящ или отменящ изпълнителното основание, заверено копие, с надлежно отбелязване на датата на влизане в сила;

3. данни, индивидуализиращи длъжника, актуални към момента на комплектуване на преписката, когато е физическо лице (ФЛ), както следва:

а) за български граждани - имената по документ за самоличност, единен граждански номер (ЕГН), постоянен и настоящ адрес;

б) за чужденци - имена по документ за самоличност (паспорт или заместващ го документ за пътуване) и при възможност по разрешение за пребиваване или карта за пребиваване на член на семейството на гражданин на Съюза, изписани на латиница и/или кирилица, ведно с копие на документа, въз основа на който са предоставени данните, ЕГН/личен номер на чужденец (ЛНЧ), пол, дата (ден, месец, година), място на раждане (държава), гражданство, статут на пребиваване и адрес;

в) за граждани на Европейския съюз - имената по документ за самоличност (лична карта или паспорт) и при възможност по удостоверение за пребиваване на граждани на ЕС, изписани на латиница и/или кирилица, ведно с копие на документа, въз основа на който са предоставени данните, личен номер, пол, дата (ден, месец, година), място на раждане (държава), гражданство, статут на пребиваване и адрес на пребиваване;

4. данни, индивидуализиращи длъжника, актуални към момента на комплектуване на преписката, когато е юридическо лице (ЮЛ) или едноличен търговец (ЕТ), както следва:

а) за лицата, представляващи ЮЛ/ЕТ - имена/наименование, ЕГН/личен номер/личен номер за чужденец/ЕИК и по търговския регистър (ТР)/БУЛСТАТ, адрес;

б) седалище и адрес на управление, ЕИК по ТР/БУЛСТАТ, номер на фирмено дело и съда по регистрацията (за тези, които не са пререгистрирани в Агенцията по вписванията);

5. данни за вида, адреса, броя и местонахождението на производствени, търговски или други обекти и места за осъществяване на търговска или производствена дейност от длъжника, които са известни на МВР;

6. данни за публичното вземане:

а) вид и размер на публичното вземане - главница и лихва (ако е лихвоносно), начислена към датата на предаване на преписката на НАП или дата, от която следва да се начисляват;

б) доказателства, удостоверяващи промяна в задължението, чрез частично плащане или прихващания, извършени до момента на изпращане на преписката в НАП - в заверени копия;

в) данни за взискателя, получател на информацията за събраните суми от принудително събиране по вземанията, съответно: МВР, Фонда за безопасност на движението, Гаранционния фонд по чл. 518 от Кодекса за застраховането, Център "Фонд за лечение на деца" или друг.

(2) Всички документи и приложения по преписките, с изключение на посочените в ал. 1, т. 1, които се съхраняват в оригинал от МВР, се заверяват "Вярно с оригинала", като се посочва дата на заверката, имена и подпис на съответния служител, който я е извършил, и печат.

(3) Предаването на преписките на хартиен носител се извършва с опис и двустранен приемно-предавателен протокол по образец (приложение № 2) чрез служебна поща или чрез пощенски оператор с известие за доставяне (обратна разписка), изпратена на адреса на компетентната ТД/офис на НАП."

§ 4. Член 17 се изменя така:

"Чл. 17. (1) Когато след предявяване на публичното вземане в НАП органите на МВР получат информация за предстояща промяна или констатират последваща промяна в предоставените на НАП данни за неплатените в срок публични вземания и актовете, с които същите са установени, коригират/променят или допълват данните по един от следните начини:

1. чрез услугата по чл. 15, ал. 2, т. 1;

2. чрез обмена на данни между информационните системи на НАП и МВР по чл. 15, ал. 2, т. 2;

3. чрез писмено уведомяване на публичния изпълнител от компетентната ТД/офис на НАП в случаите по чл. 15, ал. 2, т. 3.

(2) При допусната техническа грешка или промяна на данните за предявените публични вземания органите на МВР уведомяват публичния изпълнител от компетентната ТД/офис на НАП, както следва:

1. ежедневно след извършване на промяна в съответния софтуерен продукт за подадените в НАП данни - в случаите, когато данните за публичното вземане са предадени чрез обмена на данни между информационните системи на НАП и МВР;

2. в 7-дневен срок от установяване на съответното обстоятелство - в останалите случаи."

§ 5. Член 18 се изменя така:

"Чл. 18. (1) В случаите, когато след предаване на преписка за принудително събиране в НАП са извършени плащания за погасяване на публичното вземане, при които сумите са постъпили по сметки на МВР, съответният служител на МВР уведомява публичния изпълнител в компетентната ТД/офис на НАП, както следва:

1. ежедневно при отразяване на плащането в съответния софтуерен продукт за подадените в НАП данни - в случаите, когато данните за публичното вземане са предадени чрез обмена на данните между информационните системи на НАП и МВР;

2. в 7-дневен срок от установяване на съответното обстоятелство - в останалите случаи.

(2) Когато са извършени плащания от длъжника, при които сумите са постъпили по сметки на МВР, след получаване на справка от НАП относно направените разноски по принудително изпълнение и актуалния размер на задължението в 7-дневен срок съответният разпоредител с бюджет в МВР превежда сумите за направените разноски по сметка, посочена от НАП.

(3) При пълно или частично погасяване на публични вземания, установени с акт на компетентен орган на МВР, служител на НАП в 5-дневен срок от изтичане на всеки месец уведомява МВР за постъпилите суми чрез изпращане на справка на електронен адрес, посочен от МВР.

(4) Разпореждането за разпределение или за прекратяване на изпълнителното производство се изпраща в 7-дневен срок от издаването му на предоставени за целта електронни адреси на МВР с електронно съобщение, подписано с квалифициран електронен подпис от публичен изпълнител.

(5) Получаването на разпореждането се удостоверява от служител на МВР чрез изпращане на обратно електронно съобщение, подписано с квалифициран електронен подпис, до електронния адрес на подателя.

(6) Недължимо платени или надвнесени суми, постъпили по банкова сметка на НАП или МВР за погасяване на глоби или имуществени санкции по Закона за движението по пътищата, се възстановяват от бюджета на Министерството на вътрешните работи."

§ 6. В чл. 28 ал. 4 се отменя.

§ 7. Член 29 се изменя така:

"Чл. 29. (1) Обменът на данни по чл. 15, ал. 2, т. 2 за нововъзникнали задължения, включително и за всички промени по предявените за събиране вземания, както и за постъпили плащания по тях, се осъществява по ред, определен със съвместна заповед на главния секретар на МВР и изпълнителния директор на НАП.

(2) Достъпът и ползването на електронната услуга по чл. 15, ал. 2, т. 1 за предявяване на вземания за събиране, включително и за постъпили по банкови сметки на МВР плащания за същите, се осъществяват съгласно заповед по реда на ал. 1."

§ 8. В глава шеста се създава чл. 29а:

"Чл. 29а. Обменът на информация между МВР и НАП се осъществява при спазване на мерки за сигурност, които осигуряват защита срещу нежелан софтуер в съответствие с изискванията, посочени в приложение № 9 към чл. 41 от Наредбата за общите изисквания за мрежова и информационна сигурност, приета с Постановление № 279 на Министерския съвет от 2008 г. (обн., ДВ, бр. 101 от 2008 г.; изм., бр. 58 и 102 от 2010 г., бр. 48 от 2013 г. и бр. 5 от 2017 г.)."

§ 9. Параграф 1 от допълнителната разпоредба се изменя така:

"§ 1. По смисъла на тази инструкция:

1. "Мащабни съвместни действия" е извършването на съвместни контролни действия на територията и/или с участието на повече от една структура на МВР или на НАП.

2. "Актове на органи на МВР" са както актовете, издадени от компетентен орган на МВР, с които са установени публични вземания, така и актове, изпълнението на които се осъществява съгласно Споразумението между Република България, Република Хърватия, Унгария и Република Австрия относно улесняване на трансграничното изпълнение на финансови санкции във връзка с нарушение на правилата за движение по пътищата."

§ 10. В § 2 от преходните и заключителните разпоредби думите "чл. 21, т. 11 от Закона за Министерството на вътрешните работи" се заменят с "чл. 33, т. 9 от Закона за Министерството на вътрешните работи".

§ 11. Приложение № 1 към чл. 15, ал. 2 се изменя така:

"Приложение № 1 към чл. 15, ал. 2


 

ТД НА НАП

АДРЕС ЗА КОНТАКТ

НАСЕЛЕНИ МЕСТА В ТЕРИТОРИАЛНИЯ ОБХВАТ/ДЛЪЖНИЦИ СЪС СПЕЦИФИЧНА КОМПЕТЕНТНОСТ

1.

ТД НА НАП - БУРГАС

1.1.

БУРГАС

гр. Бургас, ул. Цар Петър № 5б, ет. 7

ro02_delov@ro02.nra.bg

Бургас, Созопол, Царево, Малко Търново, Грудово, Карнобат, Сунгурларе, Камено, Айтос, Руен, Поморие, Несебър, Обзор

1.2.

ОФИС СЛИВЕН

гр. Сливен, ул. Столипин № 19

ro20_delov@ro20.nra.bg

Сливен, Котел, Твърдица, Нова Загора

1.3.

ОФИС ЯМБОЛ

гр. Ямбол, ул. Търговска № 2

ro28_delov@ro28.nra.bg

Ямбол, Болярово, Елхово, Тунджа, Стралджа

2.

ТД НА НАП - ВАРНА

2.1.

ВАРНА

гр. Варна , бул. Осми Приморски полк № 128

ro03_delov@ro03.nra.bg

Варна, Аврен, Белослав, Аксаково, Долен чифлик, Провадия, Дългопол, Ветрино, Девня, Вълчи дол

2.2.

ОФИС

ДОБРИЧ

гр. Добрич, ул. Независимост № 7 ro08_delov@ro08.nra.bg

Добрич, Тервел, Генерал Тошево, Шабла, Каварна, Балчик

2.3.

ОФИС СИЛИСТРА

гр. Силистра, ул. Генерал Скобелев № 8

ro19_delov@ro19.nra.bg

Силистра, Тутракан, Дулово

 

2.4.

ОФИС РАЗГРАД

Разград, пл. Независимост № 1 ro17_delov@ro17.nra.bg

Разград, Цар Калоян, Кубрат, Завет, Исперих, Самуил, Лозница

2.5.

ОФИС РУСЕ

гр. Русе, ул. Пиротска № 24 ro18_delov@ro18.nra.bg

Русе, Сливо поле, Ветово, Иваново, Бяла, Ценово, Две могили, Борово

2.6.

ОФИС ТЪРГОВИЩЕ

гр. Търговище, пл. Свобода № 1 ro25_delov@ro25.nra.bg

Търговище, Попово, Опака, Омуртаг, Антоново

2.7.

ОФИС ШУМЕН

гр. Шумен, пл. Освобождение № 2

ro27_delov@ro27.nra.bg

Шумен, Нови пазар, Каолиново, Каспичан, Никола Козлево, Преслав, Върбица, Смядово, Хитрино, Венец

3.

ТД НА НАП - ВЕЛИКО ТЪРНОВО

3.1.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО

гр. Велико Търново, пл. Цен-тър № 2

ro04_delov@ro04.nra.bg

Велико Търново, Павликени, Сухиндол, Свищов, Полски Тръмбеш, Стражица, Горна Оряховица, Лясковец, Елена, Златарица

3.2.

ОФИС ВИДИН

гр. Видин, ул. Шести септември № 12

ro05_delov@ro05.nra.bg

Видин, Ново село, Брегово, Бойница, Кула, Грамада, Макреш, Димово, Дунавци, Арчар, Белоградчик, Дреновец, Ружинци, Чупрене

3.3.

ОФИС ВРАЦА

гр. Враца, ул. Васил Кънчов № 86 ro06_delov@ro06.nra.bg

Враца, Криводол, Козлодуй, Хайредин, Оряхово, Мизия, Кнежа, Бяла Слатина, Борован, Мездра, Роман

3.4.

ОФИС ГАБРОВО

гр. Габрово, ул. Априловска № 7 ro07_delov@ro07.nra.bg

Габрово, Севлиево, Дряново, Трявна, Плачковци

3.5.

ОФИС ЛОВЕЧ

 

гр. Ловеч, ул. Търговска № 43 ro11_delov@ro11.nra.bg

Ловеч, Луковит, Тетевен, Ябланица, Троян, Априлци, Угърчин

3.6.

ОФИС МОНТАНА

гр. Монтана, ул. Л. Караве-
лов № 11

ro12_delov@ro12.nra.bg

Монтана, Лом, Брусарци, Медковец, Вълчедръм, Якимово, Бойчиновци, Берковица, Вършец

3.7.

ОФИС

ПЛЕВЕН

гр. Плевен, ул. Дойран № 43 ro15_delov@ro15.nra.bg

Плевен, Червен бряг, Долни Дъбник, Долна Митрополия, Гулянци, Никопол, Белене, Летница

4.

 ТД НА НАП - ПЛОВДИВ

4.1.

ПЛОВДИВ

гр. Пловдив, ул. Скопие № 106 ro16_delov@ro16.nra.bg

Пловдив, Асеновград, Първомай, Стамболийски, Съединение, Хисаря, Карлово, Калояново, Брезово, Раковски, Садово

4.2.

ОФИС КЪРДЖАЛИ

гр. Кърджали, ул. Деспот Слав № 1

ro09_delov@ro09.nra.bg

Кърджали, Ардино, Черноочене, Крумовград, Момчилград, Джебел, Кирково

4.3.

ОФИС ПАЗАРДЖИК

 

гр. Пазарджик, ул. Асен Златаров № 7

ro13_delov@ro13.nra.bg

Пазарджик, Пещера, Брацигово, Батак, Велинград, Ракитово, Сърница, Септември, Варвара, Белово, Виноградец, Калугерово, Панагюрище, Попинци, Стрелча, Черногорово

4.4.

ОФИС СМОЛЯН

гр. Смолян, бул. България № 12 ro21_delov@ro21.nra.bg

Смолян, Доспат, Борино, Девин, Лъки, Чепеларе, Баните, Мадан, Неделино, Златоград, Рудозем

4.5.

ОФИС СТАРА ЗАГОРА

гр. Стара Загора, ул. Кенали № 1 ro24_delov@ro24.nra.bg

Стара Загора, Чирпан, Павел баня, Казанлък, Мъглиж, Раднево, Тополовград, Гълъбово

4.6.

ОФИС ХАСКОВО

гр. Хасково, бул. България № 152, ет. 8

ro26_delov@ro26.nra.bg

Хасково, Димитровград, Минерални бани, Харманли, Симеоновград, Маджарово, Свиленград, Любимец, Капитан Андреево, Ивайловград, Стамболово

5.

ТД НА НАП - СОФИЯ

5.1.

СОФИЯ

гр. София, ул. Аксаков № 21 ro22_delov@ro22.nra.bg

длъжници, регистрирани на територията на гр. София - Столична община (като ФЛ с ЛНЧ и др.)

5.2.

ОФИС ПЕРНИК

гр. Перник, пл. Св. Иван Рилски № 1Б

ro14_delov@ro14.nra.bg

Перник, Радомир, Ковачевци, Брезник, Трън, Земен

5.3.

ОФИС КЮСТЕНДИЛ

гр. Кюстендил, ул. Демокрация № 55

ro10_delov@ro10.nra.bg

Кюстендил, Дупница, Бобошево, Кочериново, Рила, Сапарева баня, Бобов дол, Невестино, Гърляно, Гюешево, Трекляно, Драговищица

5.4.

ОФИС БЛАГОЕВ-

ГРАД

Благоевград, ул. Гьорче Петров № 2

ro01_delov@ro01.nra.bg

Благоевград, Симитли, Кресна, Сандански, Струмяни, Петрич, Гоце Делчев, Разлог, Банско, Якоруда, Сатовча

5.5.

СДО СОФИЯ

гр. София, ул. Гурко № 12

sdo2225_delov@ro22.nra.bg

длъжници, регистрирани в дирекция "Средни данъкоплатци и осигурители"

6.

ТД ГДО - СОФИЯ

6.1.

ГДО СОФИЯ

гр. София, ул. Аксаков № 29 ro29_delov@ro29.nra.bg

длъжници, регистрирани в дирекция "Големи данъкоплатци и осигурители"


"

§ 12. Приложение № 2 към чл. 16, ал. 3 се изменя така:

"Приложение № 2 към чл. 16, ал. 3


(Образец)

ПРИЕМНО-ПРЕДАВАТЕЛЕН ПРОТОКОЛ № ......................../....................... г.

Днес, ............................................., в сградата на ТД на НАП …………………….......……………….……………,

офис/гр. ......................................., длъжностно лице ............................................................... от ……..….....………

                                                                           (имена, длъжност, структурно звено на МВР)

предадох на ........................................................................ от ………………………………………….......…………

                             (имена, длъжност, структурно звено на ТД на НАП)

следните преписки:

 

 

по ред

Име/наименование на задълженото лице

ЕИК по Булстат/ЕГН/ЛН/ЛНЧ или дата, месец, година и място на раждане, гражданство

Седалище (постоянен адрес, адрес на пребиваване)

Изпълнително основание - вид, № и дата на издаване

Вид на публичното вземане

Размер на публичното вземане

1

2

3

4

5

6

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приемно-предавателният протокол се изготви в 2 еднообразни екземпляра: по 1 за МВР и за ТД на НАП.

За МВР ...............................................................                        За НАП ......................................................................

             (наименование на съотв. структура)                                          (наименование на съотв. структура)

Предал: ...........................................................                            Приел: ........................................................................

                       (имена и подпис)                                                                            (имена и подпис)


"

§ 13. Приложение № 3 към чл. 28, ал. 1, т. 2 се изменя така:

"Приложение № 3 към чл. 28, ал. 1, т. 2



РЕГИСТРИРАНИ, ОТЧИСЛЕНИ И СПРЕНИ ОТ ДВИЖЕНИЕ ПРЕВОЗНИ СРЕДСТВА И ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ

 

 

Наименование на показател

Формат на полето

(max дължина)

Забележка

1.

ОДМВР

 

Номенклатура

2.

ЕГН/БУЛСТАТ/ЛНЧ

C(13)

 

3.

ФЛАГ ЗА ТИП ИДЕНТИФИКАТОР НА СОБСТВЕНИК

C(1)

1-ЕГН/2-БУЛСТАТ/3-ЛНЧ

4.

ИМЕНА ПО ДОКУМЕНТ ЗА САМОЛИЧНОСТ/НАИМЕНОВАНИЕ НА ЮРИДИЧЕСКОТО ЛИЦЕ

C(180)

 

5.

НАСЕЛЕНО МЯСТО

C(5)

Национален код на населено място

6.

АДРЕС

 

ж.к., ул. (бул.), № (бл.), вх., ет., ап.

7.

РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР

С(16)

 

8.

МАРКА И МОДЕЛ

 

Номенклатура

9.

ВИД НА ППС

 

Номенклатура

10.

ШАСИ (РАМА)

C(25)

 

11.

ДВИГАТЕЛ

С(20)

 

12.

МАСА

С(10)

 

13.

МОЩНОСТ

С(10)

 

14.

ДАТА НА ПЪРВА РЕГИСТРАЦИЯ

D

ДД.ММ.ГГГГ

15.

ВИД НА РЕГИСТРАЦИЯ

 

Номенклатура

16.

ВИД НА УСЛУГА

 

От номенклатура - списък от услуги с разделител "@"

17.

ДАТА НА УСЛУГА

D

ДД.ММ.ГГГГ

18.

НАЛОЖЕНИ ЗАПОРИ

 

В текстово поле - номер на документ, дата, орган за всеки запор във вида .../.../...@.../.../...

19.

МИТНИЧЕСКО ОГРАНИЧЕНИЕ

D

ДД.ММ.ГГГГ

20.

ПРЕДИШЕН РЕГИСТРАЦИОНЕН НОМЕР

С(16)

 

21.

ПОРЕДЕН НОМЕР НА ЗАПИС

 

 

Номенклатурите се предоставят от МВР.

Данните се предават в текстов файл (CSV) с наименование "KATC_xxzzyyyy.TXT", където KATC_- статично наименование, префикс на файловете, ххzzyyyy - ддммгггг, дата на експорта.

Файлът се състои от редове с данни. Полетата в един ред се отделят едно от друго със символ отвесна черта (|), винаги дори стойността да липсва. В полетата не трябва да се съдържа запетая, @.

Маркерът за край на файл е CTRL+Z (или CHR(26).

Всеки запис завършва с CR и LF (CHR(13)+CHR(10).

Кодова таблица на файла е WIN1251.

При актуализация на номенклатура файлът/файловете се предава/т заедно с текстовия файл.

За превозни средства с повече от един собственик се генерират толкова записи, колкото са съсобствениците.

Некоректните записи, открити при импорт на файл KATC_xxzzyyyy.TXT в информационната система на НАП, се предоставят обратно на ДКИС във файл с име E_KATC_xxzzyyyy.TXT (E_KATC_- статично нaименование, ххzzyyyy - идентична с тези от KATC_xxzzyyyy.TXT).

След коригирането им тези записи се предоставят от ДКИС на НАП заедно със записите от следващата актуализация.


"


§ 14. Приложение № 4 към чл. 29, ал. 1 се отменя.

Преходни и Заключителни разпоредби

§ 15. (1) Националната агенция за приходите предоставя за ползване електронната услуга по чл. 15, ал. 2, т. 1 след осигурена техническа възможност.

(2) Изпълнителният директор на НАП уведомява писмено МВР за датата, от която услугата по ал. 1 е достъпна за ползване.

§ 16. (Попр. - ДВ, бр. 53 от 2017 г.) Инструкцията влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките