Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 52 от 30.VI

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 6 ОТ 2015 Г. ЗА ПОЗНАВАТЕЛНИТЕ КНИЖКИ, УЧЕБНИЦИТЕ И УЧЕБНИТЕ ПОМАГАЛА (ДВ, БР. 94 ОТ 2015 Г.)

 

НАРЕДБА ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА НАРЕДБА № 6 ОТ 2015 Г. ЗА ПОЗНАВАТЕЛНИТЕ КНИЖКИ, УЧЕБНИЦИТЕ И УЧЕБНИТЕ ПОМАГАЛА (ДВ, БР. 94 ОТ 2015 Г.)

В сила от 30.06.2017 г.
Издадена от министъра на образованието и науката

Обн. ДВ. бр.52 от 30 Юни 2017г.

§ 1. В чл. 37 т. 8 се изменя така:

"8. информацията, която трябва да фигурира на първа корица, е: автор или автори на познавателната книжка, учебника или учебното помагало, заглавие, образователно направление/учебен предмет, възрастова група/клас/ниво от Общата европейска езикова рамка, име на издателството; в учебниците по чужд език по нива от Общата европейска езикова рамка като информация може да фигурира и клас;".

§ 2. В чл. 57 се правят следните изменения:

1. Алинея 3 се изменя така:

"(3) На заседанието по ал. 1 на вносителите се предоставят копия от становищата на оценителите с имената на съответните оценители. Вносителите, които не са присъствали на заседанието по ал. 1, могат да получат становищата на оценителите с имената на съответните оценители в тридневен срок от откритото заседание."

2. Алинея 4 се отменя.

§ 3. В чл. 67 се правят следните изменения:

1. Алинеи 1, 2 и 3 се отменят.

2. Алинея 4 се изменя така:

"(4) Вносителите се задължават да предоставят в МОН по три екземпляра от одобрената познавателна книжка, учебник или учебен комплект във вида, в който ще се разпространяват, в едномесечен срок от съобщаването по чл. 66."

Заключителни разпоредби

§ 4. Наредбата влиза в сила от деня на обнародването ѝ в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките