Безплатен Държавен вестник

Изпрати статията по email

Държавен вестник, брой 55 от 7.VII

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 137 ОТ 5 ЮЛИ 2017 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНОКОМПЕНСИРАНИ ПРОМЕНИ НА УТВЪРДЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ЗА 2017 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ УС

 

ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 137 ОТ 5 ЮЛИ 2017 Г. ЗА ОДОБРЯВАНЕ НА ВЪТРЕШНОКОМПЕНСИРАНИ ПРОМЕНИ НА УТВЪРДЕНИТЕ РАЗХОДИ ПО ОБЛАСТИ НА ПОЛИТИКИ/БЮДЖЕТНИ ПРОГРАМИ ПО БЮДЖЕТА НА МИНИСТЕРСТВОТО НА ТРУДА И СОЦИАЛНАТА ПОЛИТИКА ЗА 2017 Г. ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СОЦИАЛНИТЕ УСЛУГИ "ЛИЧЕН АСИСТЕНТ", "СОЦИАЛЕН АСИСТЕНТ" И "ДОМАШЕН ПОМОЩНИК"

В сила от 07.07.2017 г.

Обн. ДВ. бр.55 от 7 Юли 2017г.

МИНИСТЕРСКИЯТ СЪВЕТ

ПОСТАНОВИ:


Чл. 1. Одобрява вътрешнокомпенсирани промени на утвърдените разходи по области на политики/бюджетни програми по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2017 г., както следва:

1. Увеличава утвърдените разходи по "Политика в областта на хората с увреждания", бюджетна програма "Интеграция на хората с увреждания", с 15 700 000 лв.

2. Намалява утвърдените разходи по "Политика в областта на социалната закрила и равните възможности", бюджетна програма "Предоставяне на социални помощи при прилагане на диференциран подход", с 15 700 000 лв.

Чл. 2. Средствата по чл. 1, т. 1 да се предоставят на общините чрез Агенцията за социално подпомагане въз основа на подписано двустранно споразумение за предоставяне на социалните услуги "Личен асистент", "Социален асистент" и "Домашен помощник" на потребителите, за които е извършена социална оценка по правилата на операция "Независим живот", финансирана по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014 - 2020 г., и след приключване на финансирането по програмата.

Чл. 3. (1) Министърът на труда и социалната политика да извърши налагащите се от чл. 1 промени по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2017 г. и да уведоми министъра на финансите.

(2) Министърът на труда и социалната политика да извършва съответните промени по чл. 2 на разходите по бюджета на Министерството на труда и социалната политика за 2017 г. и на показателите по чл. 14, ал. 3 от Закона за държавния бюджет на Република България за 2017 г. на база на отчета на предоставените трансфери за съответния месец и да уведомява министъра на финансите.

Заключителни разпоредби

§ 1. Постановлението се приема на основание чл. 109, ал. 1 от Закона за публичните финанси.

§ 2. Изпълнението на постановлението се възлага на министъра на труда и социалната политика.

§ 3. Постановлението влиза в сила от деня на обнародването му в "Държавен вестник".

Промени настройката на бисквитките